Vasaris – meilės mėnuo. Juk būtent vasario 14-oji daugelyje pasaulio šalių minima kaip Valentino – meilės ir įsimylėjėlių – diena. Nors rūpinamės mylimais žmonėmis visus metus, šią dieną savo antrąsias puses norime pamaloninti ypatingai. Sveikos, putlios lūpos ir ryški šypsena gali tapti ryškiausiu dienos akcentu. Tačiau, kad jos tokios būtų, reikia pasirūpinti iš anksto, ypač žiemos metu, kuomet oda kenčia nuo šalčio ir vėjo.

Rūpintis kaip veidu

Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Ieva Sauserytė pataria – norint Valentino dieną didžiuotis gražiomis lūpomis vien lūpų dažų nepakaks. Kaip ir veido oda, jomis reikia rūpintis nuolatos, tik tuomet tepama priemonė pasiskirsto tolygiai. Vaistininkė rekomenduoja išmėginti šiuo metu populiarėjančius lūpų šveitiklius ir kaukes: „Kasmet grožio industrija pasiūlo vis efektyvesnių priemonių lūpoms. Pastarųjų metų naujovė – lakštinės kaukės. Jas rekomenduočiau naudoti prieš tai lūpas nušveitus specialiu šveitikliu.“

I. Sauserytė įspėja, kad namuose pagaminti šveitikliai, pavyzdžiui, populiarūs druskos ar cukraus bei medaus mišiniai, norimos funkcijos neatliks. „Savo gamybos šveitiklius naudojančios moterys neretai pastebi, kad lūpos išlieka sausos, skeldėja, kraujuoja. Tuomet paaiškiname, kad naudojama netinkama šveitimo priemonė. Cukraus ir druskos granulės grubios, jos pažeidžia ir taip jautrią lūpų odą“, – sako vaistininkė ir priduria, kad profesionaliose šveičiamosiose priemonėse yra daug drėkinančių medžiagų, kurios padeda apsaugoti odą nuo pažeidimų.

Kasdienis darbas

Norint didžiuotis išraiškingomis lūpomis, jas drėkinti reikia kasdien, net jei sausumo išoriškai nejaučiate. Geriausia drėkinti bent du kartus per dieną – ryte ir vakare.

Farmacininkė I. Sauserytė pataria žiemą rinktis priemones, kuriose yra odos ląsteles atkurti padedančių vitaminų A ir E, drėkinamųjų taukmedžių ar sviestmedžių aliejų bei hialurono rūgšties, kuri užpildo smulkias raukšleles. Panašios sudėties yra šaltuoju metu itin perkamas lūpų balzamas „Blistex“.

Madingos ryškios matinės spalvos

Pastaruosius dvejus metus itin populiarūs matiniai lūpų dažai, o šią žiemą, kaip ir rudenį, tarp madingiausių išlieka itin sodrios kraujo, slyvinė, bordo, tamsiai violetinė spalvos. Netgi juoda. „Drąsioms asmenybės siūlyčiau meilės dieną pasipuošti šiomis spalvomis. Visgi, prieš tepant tokios tekstūros lūpų dažus, reikėtų nepamiršti dar tą pačią dieną atlikti šveitimą, tai padės dažams geriau pasiskirstyti“, – šypsosi „Camelia“ atstovė.

Kasdien I. Sauserytė pataria rinktis lūpų balzamus ar blizgesius, nes jie mažiau sausina lūpas šaltuoju periodu. „Populiariausi mūsų vaistinėse šiuo metu blizgesiai „Golden Rose“, kurie drėkina, neapsunkina ir nelipina lūpų“, – sako I. Sauserytė

Komentarai (0)

Komentarų nėra