Kodėl kosmetiką geriau pirkti vaistinėje?

2020-03-05
Kodėl kosmetiką geriau pirkti vaistinėje?

Realių ir virtualių kosmetikos parduotuvių pasiūla šiandien ypač didžiulė, tad labai nesudėtinga nusipirkti netinkamą ar galbūt net nekokybišką priemonę ir tokiu būdu pakenkti... savo odai, plaukams, sveikatai. Ką reikėtų žinoti?

 

Pirkti ten, kur galima pasikonsultuoti

Anot med. kosmetologės Svetlanos Isajevos, renkantis kosmetikos priemonę, svarbūs keli aspektai. Pirmiausia dėmesį reikėtų kreipti į tai, kokiam odos tipui bei kokio amžiaus odai priemonė yra skirta, taip pat kokia jos paskirtis: maitinti, drėkinti, valyti, apsaugoti nuo UV spindulių, regeneruoti, o galbūt stangrinti odą ir pan.

 

Būtina atidžiai pasinagrinėti ir kosmetikos sudėtį, pasižiūrėti, kurioje priemonėje yra mažiau konservantų bei kitokių sintetinių priedų. Trečias, bet nė kiek ne mažiau svarbus dalykas yra vieta, kur kosmetika perkama.

 

„Kosmetikos priemones rekomenduočiau pirkti tik vaistinėse, specializuotose kosmetikos parduotuvėse ar kosmetologijos kabinetuose, kur vaistininkas, konsultantas ar kosmetologas gali išsamiai atsakyti į visus kylančius klausimus ir padėti išsirinkti tinkamiausią priemonę. Jokiu būdu kosmetikos nereikėtų pirkti turguje ar iš kioskų. Kodėl? Nes priemonės gali būti ilgą laiką laikytos tiesioginiuose saulės spinduliuose, jas galėjo paveikti šaltis, karštis, drėgmė, pastarųjų kaita ir pan. Visi šie išoriniai veiksniai gali turėti įtakos kosmetikos kokybei“, – pastebi S. Isajeva.

 

Kosmetologės tvirtinimu, nekokybiška kosmetika gali sukelti alerginių reakcijų, išprovokuoti odos išbėrimus, paraudimus, sudirgimus, kitokius nemalonius pojūčius. O tuomet jau reikalinga gydytojo specialisto konsultacija.

 

Būtina konsultuotis ir nebijoti klausti

Ypač atsargiai reikėtų kosmetiką pirkti internetu, iš neaiškių svetainių. Jei interneto svetainė yra licencijuotos vaistinės ar specializuotos kosmetikos parduotuvės, tokiu atveju kosmetiką pirkti yra saugu. Tačiau paskutiniu metu virtualioje erdvėje ypač gausu piktybiškai sukurtų, paprastai net ne Lietuvoje registruotų interneto svetainių, kuriuose siūloma įsigyti „stebuklingų“, amžiną jaunystę bei tobulą išvaizdą žadančių ir neva garantuojančių kosmetikos priemonių.

 

Į klausimą, kaip įsitikinti, ar išsirinkta kosmetikos priemonė tinkama, kokybiška, kosmetologė S. Isajeva atsako gana paprastai – visada būtina konsultuotis ir nebijoti klausti. Atidarius kremą, losjoną ar kitokią kosmetikos priemonę, visada reikėtų įvertinti spalvą, konsistenciją, kvapą. Spalva turėtų būti nepakitusi, konsistencija vienalytė – paviršiuje neturėtų būti nusistovėjusių „riebalų“ sluoksnio ar lašelių, o kvapas – malonus arba jo neturėtų būti visai.

Kitos naujienos

other