Norite turėti gražius ir sveikus plaukus? Jei ir toliau darysite šias klaidas, rezultato nesitikėkite

2020-09-24
Norite turėti gražius ir sveikus plaukus? Jei ir toliau darysite šias klaidas, rezultato nesitikėkite

 

 

Norite turėti gražius ir sveikus plaukus? Jei ir toliau darysite šias klaidas, rezultato nesitikėkite

 

 

Jūsų plaukų būklė priklauso nuo daugybės faktorių, tačiau jiems, kaip ir veido odai, reikalinga reguliari priežiūra ir rutina. Sveikatos ir plaukų priežiūros ekspertės pataria, nuo ko pradėti gaivinti nusilpusius ir slenkančius plaukus, kaip nepasiklysti produktų gausoje bei kokias dažniausias klaidas moterys daro vonioje.

 

Pradėti nuo vidaus

 

 

Norinčioms turėti tvirtus, žvilgančius ir vešlius plaukus, nepakanka jų išplauti pirmu pasitaikiusiu šampūnu, reikia ir chemijos žinių. Tačiau plaukų stilistė ir meistrė Natalija Nova nuramina, kad grįžti į mokyklos suolą nereikės. Užteks įsidėmėti keletą taisyklių bei ingredientų ir plaukų būklė kaip mat pagerės. Visgi, plaukų meistrė ir „Camelia“ vaistininkė Sigita Izmalkova sutaria, kad plaukais rūpintis reikėtų pradėti nuo vidaus.

 

Jei su plaukų slinkimu susiduria jauna moteris, vaistininkė rekomenduoja išsitirti, ar organizme netrūksta vitaminų. Pasak jos, dažnai moterys dėl gausių menstruacijų netenka geležies, dėl to gali atsirasti plaukų slinkimas, odos sausėjimas, nagų trupėjimas ir pan. „Taip pat reikia atkreipti dėmesį, kad organizmas gautų pakankamai B grupės vitaminų ir biotino. Tai yra pagrindinis sąstatas, kuris skatina plaukus gyventi ilgiau ir būti stipresniems“, – paaiškina A. Izmalkova. 

 

Norinčioms sustiprinti plaukus, vaistininkė pataria įsigyti 3-4 mėnesių multivitaminų, skirtų plaukams, nagams bei odai, kursą ir nuramina, kad piniginės ištuštinti nereikės. Vaistinės internetinėje svetainėje tokiems vitaminams dažnai galima rasti akcijų, kurių metu vieno kurso kaina gali būti vos apie 6 eurus.

 

Plaukai taip pat susilpnėja ir pradeda slinkti į menopauzę įžengusioms moterims. Šiuo laikotarpiu sumažėja estrogeno lygis, dėl to plaukai linkę greičiau iškristi. Tokiu atveju naudinga pradėti papildomai vartoti vitaminus ir mikroelementus, nes pasisavinimas su amžiumi pradeda lėtėti.

 

„Verta išbandyti ir specialų šampūną, pavyzdžiui, su kofeinu, kuris stimuliuotų galvos odą ir padėtų greičiau išnešioti reikalingas medžiagas. Taip pat rekomenduočiau plaukų augimą skatinančias ampules ir serumus“, – pataria vaistininkė.

 

Paklausta, ar plaukų augimą skatinančios ampulės ir serumai tikrai veikia, S. Izmalkova patikina, kad ne vieną dešimtmetį veikiančios laboratorijos yra moksliškai įrodžiusios tokių priemonių veiksmingumą ir reguliariai jas naudojančios moterys tikrai mato rezultatus.

 

Svarbi ir galvos oda

 

 

Kitas rūpestis, dėl kuriuo vis dažniau ateina nemažai klienčių, yra pajautrėjusi galvos oda.

 

„Labai dažnai ateina moterys, kurios skundžiasi pajautrėjusia, išsausėjusia ar niežtinčia galvos oda. Kadangi šampūnuose ir kitose priemonėse daug sulfatų, silikonų ir kitų agresyvių medžiagų, atsiranda odos barjero pažeidimas ir oda pradeda į viską labai jautriai reaguoti“, – perspėja vaistininkė ir tokiu atveju pataria

 

pirmiausia kreiptis į dermatologą, mat toks odos pajautrėjimas gali būti rimtesnės ligos priežastis.   

 

Šią problemą pastebi ir meistrė N. Nova. Ji rekomenduoja naudoti specialų šampūną, kuris atkurtų natūralų galvos odos barjerą ir sudėtyje nebūtų agresyvių medžiagų.

 

„Kartais galvos odos ir plaukų būklę pablogina pačios moterys, išsirinkusios joms netinkamas plaukų priežiūros priemones. Jos mato, kad plaukų galai sausi, bet neatsižvelgia į tai, kad galvos oda riebi, todėl išsirenka šampūną pažeistiems plaukams, kuris yra daugiau maitinantis, riebesnis ir juo plaudamos galvą susiduria su kitoms odos problemomis“, – apie dažniausiai pasitaikančias plaukų priežiūros klaidas kalba Natalija.

 

Paklausta, kaip teisingai reikėtų naudoti plaukų plovimui skirtas priemones, stilistė pabrėžia, kad reikėtų pradėti nuo tinkamo šampūno pasirinkimo. Geriausiai patarti galėtų meistras arba vaistininkas, tačiau svarbu rinktis priemones, turinčias mažiau anijoninių surfaktantų (paviršinio aktyvo medžiagos – sodium lauryl sulfate (SLS), ammonium lauryl sulfate (ALS) bei sodium laureth sulfate (SLES)), kurie yra aršūs, gausiai putoja ir gali išsausinti galvos odą.

 

Veiksmingas šampūnas yra tik tuomet, kai jis padeda gerai nuplauti ir nuskalauti odos riebalinį sluoksnį, bet visgi, kartais visiškai natūraliuose šampūnuose putos yra neaktyvios ir neišplauna galvos epidermio sluoksnio, šis pradeda augti, sluoksniuotis, atsiranda pleiskanos arba oda pasidaro riebi“, – apie galimus visiškai natūralių šampūnų trūkumus kalbėjo N. Nova.

 

Klausti specialisto

 

 

Tad, kokia rutina plaukams būtų geriausia?

 

Visų pirma, plaukų meistrė sako, kad plaukus reikia plauti du kartus, bet tik jų šaknis. Susidariusių putų visiškai pakaks likusiam plaukų ilgiui.

 

„Prieš plaunant antrą kartą, ant plaukų galų rekomenduoju uždėti kondicionieriaus, o kelis kartus per savaitę naudoti ir plaukų kaukę, turinčią daugiau lipidų, ekstraktų, sviestų ar aliejų, kurie stiprintų plaukus“, – sako N. Nova.

 

Priemones plaukams reikia rinktis atsižvelgiant į viso plauko, o ne vien šaknų būklę. Garbanėms visuomet tiks drėkinančios priemonės, o, jei plaukas plonas ir jį sunku pakelti, padės priemonės su fitokinu (sojos baltymais).    

 

„Camelia“ vaistininkė S. Izmalkova priduria, kad meilė sau yra svarbiausias sveikų ir gražių plaukų ingredientas ir pataria moterims kartais numoti ranka į neplautus į indus ir verčiau užsidėti plaukų kaukę. „Ypač, artėjant šaltajam ir sausajam metų laikui“, – sako pašnekovė.   

 

Kitos naujienos

other