Ruduo – permainų metas mūsų odai. Kaip ja tinkamai pasirūpinti rudens sezonu

2019-10-07
Ruduo – permainų metas mūsų odai. Kaip ja tinkamai pasirūpinti rudens sezonu

Daug kalbama apie odos priežiūrą vasaros ir žiemos metu, tačiau pamirštamas labai svarbus pereinamasis laikotarpis – ruduo. Tai metas, kada svarbu atstatyti drėgmės balansą vasaros saulės nualintai odai ir maitinti ją, paruošti žvarbių orų sezonui.

Nors vasara jau senokai praėjo, tačiau saulės išsekinta oda ilgai jaučia žalingą poveikį. Ypač jei nebuvo naudojami apsauginiai preparatai nuo saulės. „Camelia“ vaistininkė Jūratė Cijunaitienė pasakoja, kad odos pleiskanojimas dažniausiai yra neišvengiama reakcija, todėl geriausia pagalba yra pilingas. Šveitikliais pašalinamas suragėjęs odos sluoksnis. Svarbu nepiktnaudžiauti ir šveičiamosiomis priemonėmis lepinti odą ne daugiau, nei nurodyta ant pakuotės, nes odą gana lengva pažeisti. Saikingas pilingo naudojimas odą pavers švelnesne, lygesne ir leis geriau pasisavinti kitas kosmetikos priemones.

Orai kasdien vis žvarbesni, patalpos pradedamos šildyti, todėl svarbu ir prieš einant į lauką, ir planuojant praleisti ilgesnį laiką uždaroje patalpoje, tinkamai paruošti odą. Dienos metu rekomenduojama rinktis maitinamuosius, riebesnės sudėties kremus. Tačiau labai svarbus ir drėkinimas. Visais metų laikais svarbu odą drėkinti, nes jai būtina drėgmės pusiausvyra. Todėl „Camelia“ specialistai rekomenduoja odą drėkinti naktį, prieš einant miegoti patepant drėkinamuoju kūno kremu.

Svarbiausia – neišskirkite tik veido ir kūno odos. Būtinai prisiminkite atskiras priemones rankoms ir lūpoms. Rankų kremą geriausia rinktis tokį, kuris maitintų, sudėtyje būtų įvairių aliejų. Tokie kremai išlaiko drėgmę ir oda neskeldėja.

Lūpų oda yra daug plonesnė už kitų kūno dalių, todėl atskiros priežiūros reikia ir joms. Nepamirškite patepti ir lūpų kraštų, taip apsisaugosite nuo sutrūkinėjimo, šerpetojimo. Reguliariai naudokite lūpų balzamą, kurio sudėtyje būtų aliejų, mentolio, kamparo. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į elementus, kaip kad vitaminai A, C, E.

Kitos naujienos

other