Viskas apie blakstienų tušą

2019-03-05
Viskas apie blakstienų tušą

Jei į kelionę tektų susiruošti per kelias minutes ir galėtumėte pasirinkti tik vieną dekoratyvinės kosmetikos priemonę – didžiausia tikimybė, kad tai būtų blakstienų tušas. Jis, bene, populiariausia moterų naudojama priemonė, kuri suteikia akims išraiškingumo, o žvilgsnį paverčia kerinčiu. „Vis tik reikia žinoti kelis dalykus, norint atrodyti gražiai ir tvarkingai, nes pastaruoju metu internete gausu nuotraukų, kuriose merginos netinkamai pasidažiusios“, – šypsosi vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič.

Didžiausios klaidos – kaip jų išvengti?

Dažniausia klaida, kuri pasitaiko naudojant blakstienų tušą – per daug priemonės vienu metu. Kelis kartus tepamas tušas, nors dar nespėjo nudžiūti pirmasis sluoksnis. Dėl to blakstienos sulimpa, o priemonė sušoka į gumuliukus. „Norint turėti ryškias, dramatiškas blakstienas reikia po kiekvieno sluoksnio palaukti bent pusę minutės, kad tušas sustingtų. Ir jį tepti nuo pat šaknų iki galiukų šiek tiek judinant tušo galvutę į šonus, kad blakstienos atsiskirtų“, – pataria pašnekovė. Dar viena klaida daroma ypač šiltuoju metų laiku, kai daugiau laiko praleidžiama gryname ore ar prie vandens telkinių – pasirenkamas įprastas tušas. Visgi vasarą geriausia rinktis vandeniui atsparų tušą, kuris neleis nubyrėti. Juk nei vienos moters nepuošia juodi „trupiniai“ ant paakių.

Kaip išsirinkti?

Vaistinių tinklo „Camelia“ atstovė teigia, kad, prieš renkantis blakstienų tušą, reikia įvertinti kokio tipo yra jūsų blakstienos ir kokio efekto siekiate. „Jei norite ilgų blakstienų reiktų rinktis tušą, kurio šepetėlis primena mažas šukutes, o šereliai yra retesni. Tuomet patepti blakstienų galiukus,  tik tada tepti priemonę ant visų blakstienų nuo šaknų iki galiukų“, – sako pašnekovė. O tos, kurios nori tankesnių – reikėtų ieškoti priemonės su storu ir apvaliu šepetėliu, kurio šereliai itin tankūs. Tai padės sukurti dramatiškų akių efektą. Be to, K. Zacharevič rekomenduoja besiruošiant ypatingai šventei naudoti blakstienų rietiklį, jis ne tik gražiai užriečia, bet ir vizualiai blakstienas pailgina ir suteikia tankumo, nes pakelia nuo šaknų.

Netrinti akių

Norint išsaugoti gražias blakstienas reikia jomis rūpintis ir valantis makiažą. Stengtis netrinti akių, kad kuo mažiau blakstienų išbyrėtų: „Valymui geriausia naudoti specialią priemonę akių makiažui valyti. Ji net tik efektyviai padeda nuvalyti, bet tuo pačiu pamaitina blakstienas, suteikia joms natūralaus spindesio. Valyti reiktų su vatos diskeliu blakstienų augimo kryptimi. Kontaktinius lęšius nešiojančias moteris specialistė įspėja, kad blakstienas valyti reikia jau išsiėmus juos. Kitu atveju – po kurio laiko gali ne tik pradėti perštėti akis, bet ir atsirasti akių infekcija dėl netinkamos higienos naudojant lęšius.

Kitos naujienos

other