„Camelia“ – antrus metus iš eilės tvariausias farmacijos tinklas Lietuvoje

„Camelia“ – antrus metus iš eilės tvariausias farmacijos tinklas Lietuvoje

„Camelia“ vaistinių tinklas išlaiko lyderystę Lietuvoje ne tik siūlydamas mažiausias kainas, bet ir savo veikloje palaikydamas tvarumo principus. Tai atskleidžia nepriklausomas ir didžiausias Europos prekių ženklų tvarumo tyrimas – „Sustainable Brand Index“. Gyventojams įvertinus tai, kaip prekės ženklai prisiima atsakomybę už savo veiklos poveikį gamtai ir visuomenei, „Camelia“ užėmė ketvirtąją vietą bendrame Lietuvos įmonių reitinge ir pirmąją vietą tarp veikiančių farmacijos sektoriuje. Pastarojo įvertinimo vaistinių tinklas sulaukė ir 2021-iais metais.

 

„Diegdami tvarumo principus savo veikloje, norime prisidėti prie tarptautinių darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo – mažinti gyventojų patiriamas išlaidas ir didinti medikamentų bei kitų būtinųjų prekių prieinamumą. Suprasdami sąmoningos visuomenės svarbą šių tikslų įgyvendinimui, didelį dėmesį skiriame jos švietimui. Taip siekiame padėti formuoti tvaraus vartojimo įpročius, kurie padeda ne tik sutaupyti, bet ir racionaliai naudoti įsigytus vaistus ar kitus produktus“, – sako „Camelia“ vaistinių tinklą valdančios UAB „Nemuno vaistinė“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

 

Tvarios veiklos pavyzdžiai

 

Vaistinių tinklas „Camelia“ tvarumo idėją įgyvendina įvairiais veiklos pavyzdžiais. Siekdamas mažinti gyventojų patiriamas išlaidas, vaistinių tinklas stengiasi užtikrinti, kad kiekvieną jo siūlomą prekę klientas įsigytų už prieinamą kainą.

 

„Galimybė sutaupyti įsigyjant vaistinėje tai, ko reikia, buvo svarbi visada, tačiau ji įgijo ypatingą reikšmę ypač didelio neapibrėžtumo laikotarpiu, kai pasaulį sukrėtė COVID-19 pandemija ir prasidėjo karas Ukrainoje. Dėl įvairių priežasčių, daugelio finansinė situacija gali tapti sudėtinga, o medikamentų ir būtiniausių priemonių poreikis dažniausiai niekur nedingsta, dažnai net padidėja, todėl norime sudaryti palankias sąlygas jį patenkinti“, – sako generalinė direktorė A. Budrikienė.

 

Klientams pasiūlyti žemas kainas leidžia veikloje įdiegti įvairūs taupymo sprendimai – finansiniams ištekliams mažiau reiklus vaistinių įrengimas ir išlaikymas bei atsakingai atrenkamas prekių asortimentas, ypatingą dėmesį skiriant ekologijai. Be to, prekės, kurias užsisako apsiperkantys internetu, yra pakuojamos ne į naujas, o pakartotinai naudojamas dėžes.

 

„Svarbu ne tik sutaupyti įsigyjant reikalingas prekes, bet mokėti planuoti savo sveikatos biudžetą ir žinoti, kaip saugiai bei tinkamai vartoti vaistus, maisto papildus ar kitus preparatus. Dėl šios priežasties mūsų vaistinių tinkle dirbantys vaistininkai pacientus visais jiems rūpimais klausimais konsultuoja ne tik vaistinėse, bet ir telefonu. Be to, mūsų vaistininkai ir farmacijos specialistai viešojoje erdvėje dalijasi patarimais, kaip neišlaidaujant ir nekeliant žalos organizmui rūpintis savo sveikata bei atsako į su šia tema susijusius dažniausiai užduodamus klausimus“, – teigia A. Budrikienė.

 

Tyrime atsispindi išaugusi vaistinių svarba

 

Europos prekių ženklų tvarumo reitingą sudarė daugiau nei dešimtmetį veikianti, Švedijoje įkurta tyrimų agentūra „SB Insight“, kuri 2021 gruodžio–2022 vasario mėnesiais atliko didelės apimties vartotojų apklausą. Į tvarumo įvaizdžio tyrimą buvo įtraukta beveik 70 tūkstančių gyventojų iš 8 šalių, tarp jų ir Lietuvos, kurie pateikė savo nuomonę, kaip prekės ženklai saugo ir tausoja gamtą bei prisiima socialinę atsakomybę.

 

Lietuvoje atliktame tyrime 16 –75 metų gyventojai vertino 85 prekės ženklus, veikiančius dvylikoje skirtingų pramonės šakų. Kiekvienas prekės ženklas sulaukė bent 1000 respondentų įvertinimo.

 

„Tarp dvylikos kategorijų, į kurias buvo suskirstyti prekės ženklai, farmacijos sektorius užėmė 2-ąją vietą. Tai įrodo, kad jis yra svarbi sveikatos apsaugos sistemos dalis, o pandemijos laikotarpiu išaugusi vaistinių svarba ir pasitikėjimas vaistininkais buvo išsaugotas“, – priduria „Camelia“ vaistinių tinklo valdančios  „Nemuno vaistinė“ generalinė direktorė.

Kitos naujienos

other