Atsiradus naujam ir nenuspėjamam virusui, žmonės dar labiau pradėjo rūpintis savo sveikata, stiprinti imunitetą. Kalėdos – puiki proga prisidėti prie artimųjų geros savijautos ir juos pradžiuginti. „Camelia“ vaistininkė Monika Žalytė turi keletą patarimų, kaip kiekvienam šeimos nariui išrinkti prasmingą ir naudingą dovaną.

Šiemet dovanas artimiesiems siūlome išsirinkti „Camelia“ arba internetinėje vaistinėje, nes būtent čia rasite produktus, kurie prisidės prie stiprios artimųjų sveikatos. Taip pat čia rasite kokybiškų priemonių grožiui už mažą kainą.

Vaistininkai kiekvienam šeimos nariui padės išrinkti dovaną, o visą gruodžio mėnesį tiek fizinėse, tiek internetinėje „Camelia“ vaistinėse bus taikomos dosnios nuolaidos. Be to, jei pageidausite, Jūsų išsirinktas dovanas vaistinėje supakuosime!

Dovana visiems

„Camelia“ vaistininkė M. Žalytė sako, kad kone visiems šeimos nariams tiktų universali ir labai naudinga dovana – žuvų taukai. Retas kuris kasdiene savo mityba užtikrina omega-3 riebalų rūgščių balansą, tad daugeliui naudinga papildomai vartoti žuvų taukus. Vaistininkė rekomenduoja „Omex“ žuvų taukus, kuriems gruodžio mėnesį „Camelia“ vaistinėse ir internete bus taikoma 60 proc. nuolaida.

„Omega-3 polinesočiosios riebalų rūgštys yra būtinos mūsų organizmui gaminant įvairius biologiškai aktyvius junginius. Ypač vyresni pacientai, kurie ir taip turi išlaidų vaistams, retai kada patys nusiperka žuvų taukų, tad tai ypač gera dovana seneliams“, – sako „Camelia“ vaistininkė M. Žalytė.

Daugiau apie žuvų taukus skaitykite: Kaip išsirinkti ir vartoti žuvų taukus?

Gyvybiškai svarbaus vitamino D pagrindinis šaltinis – saulės šviesa. Šaltuoju metų laiku šio vitamino organizme ypač sunku užtikrinti, tad vaistininkė M. Žalytė rekomenduoja maisto papildus.

„Vitaminas D – gyvybiškai svarbus vitaminas, kuris padeda palaikyti normalią kaulų ir dantų būklę, normalią raumenų funkciją, o svarbiausia – imuninės sistemos veiklą, – sako vaistininkė. – Rekomenduoju vitaminą D dovanoti kiekvienam – tai būtų labai naudinga dovana ir seneliams, ir tėvams, ir vaikams – jiems šis vitaminas labai svarbus augimui.“ Gruodžio mėnesį „Camelia“ vaistinėse ir internete „Vivavit“ vitamino D3 papildams taikoma 40 proc. nuolaida.

„Camelia“ vaistinėse visoje Lietuvoje dovanų rasite ne tik sveikatai, bet ir grožiui: iš plataus, pavyzdžiui, „Bio Innovation“, „Bio Balance“ ar „Corine de Farme“, kosmetikos ir dekoratyvinės kosmetikos asortimento tikrai ką nors išrinksite artimiesiems. Be to, mažų kainų vaistinė „Camelia“ visą gruodžio mėnesį maisto papildams grožiui taiko iki 40 proc. nuolaidą, o dekoratyvinei kosmetikai – iki 70 proc. Klientų taip pat lauks ir kiti pasiūlymai, dėl kurių išleisite mažiau!

Sveikata močiutei

Jei močiutė ar senelis turi problemų dėl širdies ar kraujagyslių, vaistininkė rekomenduoja žuvų taukus rinktis su padidintu omega-3 riebiųjų rūgščių kiekiu. „EPR, DHR riebiosios rūgštys padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį, tad norint pasiekti gerą rezultatą, tokius žuvų taukus reikėtų vartoti bent tris mėnesius“, – sako „Camelia“ vaistininkė M. Žalytė.

Močiutės neretai žiūri televizorių, skaito ar mezga, tokiu atveju naudinga pastiprinti akis. „Rekomenduoju papildus su liuteinu, jis praturtins mitybą biologiškai aktyviomis medžiagomis. Cinkas ir vitaminas B2 padeda išsaugoti gerą regėjimą. Tuo labai svarbu rūpintis vyresniame amžiuje“, – pataria vaistininkė M. Žalytė.

Močiutėms tikrai bus smagu gauti ir kosmetikos, pavyzdžiui, šampūno, kremo veidui, kvepalų – jų taip pat galite rasti vaistinėje.

Stiprybė seneliui

Net jei seneliui ir nebereikia eiti į darbą, dažniausiai jie vis tiek turi užtektinai veiklos. Visgi, laikui bėgant, lėtėja medžiagų apykaita, organizmas silpnėja, tad būtina jam padėti. „Seneliams rekomenduočiau preparatą su ežiuole, vitaminu C, cinku, šios maisto medžiagos pastiprins kūną ir prisidės prie imuniteto, – pataria M. Žalytė.

– Seneliams taip pat labai naudinga dovana yra maisto papildai su ginkmedžio lapų ekstraktu, B grupės vitaminais, niacinu. Šios medžiagos padeda palaikyti normalią nervų sistemos veiklą ir psichologinę funkciją, mažinti nuovargį.“

Jei senelis ar močiutė namuose neturi kraujo spaudimo matuoklio, vaistininkai rekomenduoja pradžiuginti juos tokia dovana. „Tai tikrai labai reikalinga priemonė vyresniame amžiuje. Kraujo spaudimą reikėtų matuotis ir sekti kone kasdien“, – pabrėžia „Camelia“ vaistininkė.

Grožis mamai

Visos moterys, nepriklausomai nuo amžiaus, nori atrodyti gražiai ir jaunai. „Turime nemažai ko pasiūlyti siekiant išlaikyti gražią odą, sveikus plaukus, stiprius nagus. Šiems tikslams pasiekti rekomenduoju preparatus su nakvišų aliejumi, taip pat turime vitaminų kompleksus su agurklių aliejumi, kalciu, magniu, niacinu, geležimi,  vitaminu E ir kt., – pasakoja vaistininkė M. Žalytė. 

– Manau, kad bet kuri mama apsidžiaugs dovanų gavusi kremo veidui ar rankoms. Beje, „Camelia“ vaistinėse taip pat rasite dekoratyvinės kosmetikos, pavyzdžiui, lūpdažių, tušo blakstienoms, skaistalų.“

Energija tėčiui

„Tėčiai dažniausiai intensyviai dirba, turi įvairių reikalų, kažkur vis skuba. Būtent jiems, kad energija neblėstų, esame parinkę maisto papildus, kurie gerina protinę veiklą, palaiko svarbius biologinius organizmo procesus, padeda palaikyti sveiką sąnarių būklę“, – pasakoja „Camelia“ vaistininkė.

Vyrai vonioje taip pat mėgsta turėti gaivios dušo želė, kvepalų – jų taip pat rasite vaistinėse.

Imunitetas vaikui

Vaikai neretai serga, tad reikia padėti jų imunitetui. Vitaminas D – vienas iš vitaminų, kuriais reikėtų papildyti vaikų mitybą, ypač šaltuoju metų laiku.

„Nors vaikų po Kalėdų eglute maisto papildai ir nepradžiugins, tačiau jiems tikrai patiks gauti mažą smulkmeną, pamėgtą daugelio – „Hematogeną“. Tai ne tik skanus saldumynas, tačiau jame yra ir vitamino C, geležies“, – sako M. Žalytė.

„Camelia“ vaistinėse taip pat rasite specialiai vaikams sukurtos kosmetikos „Corine de Farme“ iš Prancūzijos – išrinkę ekologiškus produktus, būsite ramūs dėl vaikų sveikatos.

Dovana draugei

„Draugėms norime linkėti, kad grožis neišblėstų, o rinkdami dovanas galite ir patys prie to prisidėti, – šypteli vaistininkė.

– Esame atrinkę specialių maisto papildų, kurie prisideda prie geros plaukų, odos ir nagų būklės. Be to, draugėms visada puiki dovana – kosmetika. Taip pat siūlyčiau dovanoti drėkinamąsias veido kaukes – šiuo metu jos labai populiarios. Išsirinkę tokius produktus, tikrai neprašausite.“

Prasmingos dovanos už mažą kainą

Šie metai daugeliui buvo pilni iššūkių, kai kuriems atnešė ir nuostolių. Visgi, jei pastaruoju metu namuose buvo mažiau džiaugsmo, žiemos šventės – puiki priežastis džiaugtis, švęsti, pasirūpinti savimi ir artimaisiais. „Camelia“ vaistinėse rasite naudingų dovanų, kurių kainos išties mažos.

„Neabejojame, kad artimiesiems ieškosite prasmingų ir naudingų dovanų, tačiau nesinorės labai išlaidauti. Mes pasirūpinome, kad mylimiesiems išsirinktumėte geriausia, o dovanų kaina būtų kuo mažesnė“, – sako „Camelia“ vaistininkė M. Žalytė.

Čia rasite daugiau kalėdinių dovanų idėjų. 

 

Komentarai (0)

Komentarų nėra