Kai kuriose „Camelia“ vaistinėse Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose jau galima pasiskiepyti nuo erkinio encefalito. Pacientus skiepyti galės tik išplėstinės praktikos vaistininkai, baigę specialius mokymus.

„Mūsų išplėstinės praktikos vaistininkai jau skiepija pacientus nuo erkinio encefalito. Tikimės, kad ši vaistinėse teikiama paslauga prisidės prie aktyvesnio gyventojų skiepijimosi ir apsisaugojimo nuo šios sunkios virusinės ligos“, – sako „Camelia“ vaistinių tinklą valdančios UAB „Nemuno vaistinė“ direktorė Aušra Budrikienė.

„Camelia“ vaistininkas Rimvydas Blynas akcentuoja, kad COVID-19 pandemijos akivaizdoje negalime pamiršti ir kitų ligų. „Erkinis encefalitas – viena iš užkrečiamų ligų, nuo kurios apsisaugoti galime skiepijantis, – sako vaistininkas. – Deja, šie skiepai nėra apmokami Valstybinės ligonių kasos, tačiau esu įsitikinęs, kad suma, skiriama skiepams, neįkainojamai atsiperka, nes taip apsisaugojama nuo ligos, kuria persirgus dažnai lieka komplikacijos, kartais net neįgalumas ar mirtis. Neverta rizikuoti, kai šiais laikais turime vakciną.“

Vaistininkas sako, kad pasiskiepyti vaistinėje yra greičiau, saugiau ir patogiau. „Įsigiję vaistų ar kitų reikalingų prekių, tuo pat metu patogu ir pasiskiepyti: išvengsite papildomo vizito gydymo įstaigoje, kurioje tenka turėti kur kas daugiau kontaktų su galimai sergančiais asmenimis. Skiepijimo eilės vaistinėse kol kas tikrai neilgos“, – sako vaistininkas.

Prieš skiepijimą pacientas turės atsakyti į specialius klausimus apie jo sveikatą, vaistininkas pamatuos paciento kūno temperatūrą ir pokalbio metu objektyviai įvertins, ar pacientas galės skiepytis.

Šiuo metu pasiskiepyti nuo erkinio encefalito galima šiose „Camelia“ vaistinėse: Vilniuje (Vikingų g. 3, PC „Nordika“), Kaune (Laisvės al. 55), Šiauliai (Tilžės g. 109, PC „Saulės miestas“) netrukus ši paslauga bus galima ir Klaipėdoje.

Registruotis skiepui galima tose „Camelia“ vaistinėse, kuriose teikiama skiepijimo paslauga arba paskambinus telefonu.

Erkinis encefalitas yra sunki virusinė liga, pažeidžianti galvos smegenis ar periferinius nervus. Ligos pasekmės – nuo dėmesio, nemigos sutrikimo, galvos skausmo iki neįgalumo ar net mirties. Maždaug trečdalis žmonių, persirgusių erkiniu encefalitu, nevisiškai pasveiksta. Lietuvoje sergamumas erkiniu encefalitu yra vienas didžiausių Europoje.

Norint išvengti erkinio encefalito ar kitų erkių platinamų ligų, gamtoje reikėtų būti budriems. Jei erkė įsisiurbė, būtina nedelsiant atsargiu judesiu ją ištraukti, o įsiurbimo vietą dezinfekuoti. Visgi erkinis encefalitas užklumpa netikėtai, vienintelė prevencinė priemonė – skiepai.

Rudenį vaistinėse bus galima pasiskiepyti nuo gripo. Taip pat planuojama, kad ateityje vaistinėse bus galima pasiskiepyti ir nuo COVID-19.

Skiepijimas Lietuvos vaistinėse – naujovė, tačiau ši paslauga nėra naujiena kitose šalyse. Išplėstinės praktikos vaistininkai iki šiol pacientus skiepija Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Portugalijoje, Estijoje ir kt.

Kas ir nuo ko gali pasiskiepyti Camelia vaistinėse?

Šiuo metu „Camelia“ vaistinėse skiepijame nuo erkinio encefalito ir sezoninio gripo 18 metų sulaukusius asmenis. Skiepai nuo COVID-19 vaistinėse kol kas neprieinami.

Kiek kainuoja skiepijimo paslauga?

„Camelia“ vaistinėse šiuo metu galima pasiskiepyti erkinio encefalito vakcina suaugusiems ir ši paslauga kainuoja 32.99 Eur.

Kuriose Camelia vaistinėse galiu pasiskiepyti?

Šiuo metu skiepų paslaugą teikiame šiose „Camelia“ vaistinėse:

VILNIUJE

Vikingų g. 3 (8 5 2330736)
Savanorių pr. 1 (jau greitai)

KAUNE

Laisvės al. 55 (8 37 203659)

ŠIAULIUOSE

Tilžės g. 109 (8 680 19520)

KLAIPĖDOJE

Vingio g. 6 (jau greitai)
Taikos pr. 64 (jau greitai)

Ar reikia registruotis skiepų paslaugai iš anksto?

Siekdami mažinti susibūrimus vaistinėse, rekomenduojame skiepų paslaugai užsiregistruoti iš anksto vaistinėje arba nurodytais vaistinių kontaktais. Atvykusius neregistruotus klientus į vaistinę galėsime paskiepyti tik esant laisviems registracijos laikams.

Ar skiepytis vaistinėje saugu?

„Camelia“ vaistinėse įrengti skiepų kabinetai, atitinkantys visus teisės aktų skiepų kabinetams keliamus reikalavimus. Skiepus atlieka išplėstinės praktikos vaistininkai, kurie baigė kvalifikacijos kėlimo kursus išplėstinės praktikos vaistininko licencijai gauti ir išlaikė praktikos bei teorijos egzaminus.

Jei turite daugiau klausimų, susijusių su skiepijimu, į juos visada atsakys mūsų vaistininkai nurodytais vaistinių kontaktais.

Komentarai (0)

Komentarų nėra