Vasara – puikus metas profilaktiškai pasitikrinti sveikatą

2019-08-07
Vasara – puikus metas profilaktiškai pasitikrinti sveikatą

Visi gydytojai rekomenduoja sveikatą profilaktiškai pasitikrinti bent kartą per metus. Daugelis tai žinome, tačiau vis neatrandame laiko ir profilaktinės sveikatos patikrą dažnai nukeliame ne vieneriems ir ne trims metams į priekį.

 

Vasara yra tinkamas metas pasirūpinti savimi. „Camelia“ vaistinė rūpinasi jūsų sveikata ir rekomenduoja vieną atostogų dieną skirti profilaktinei sveikatos apžiūrai. Dar paprasčiau atrasti laiko turėtų žmonės, auginantys vaikus. Kiekvienais metais moksleiviai į mokyklas rugsėjo pirmąją turi pristatyti sveikatos pažymas, taigi tai yra puiki proga sveikatą kartu pasitikrinti ir tėvams.

 

Žinoma, jei turite nusiskundimų, pas gydytoją reikėtų apsilankyti ir dažniau nei kartą per metus, tačiau jei nejaučiate jokių papildomų simptomų – kartą per metus atlikta sveikatos patikra padėtų užkirsti kelią daugeliui ligų.

 

Profilaktinio sveikatos patikrinimo metu gydytojas apklausia, surenka duomenis susijusius su ligomis, pamatuoja kraujospūdį, klauso širdies tonus, plaučius, įvertina klausos, regėjimo parametrus, psichikos, nervų sistemos veiklą. Taip pat paimamas kraujas, siekiant atlikti bendrą ir biocheminį kraujo tyrimus. Prireikus, gydytojas gali nusiųsti papildomai konsultacijai arba tyrimams.

 

Skatiname rūpintis savo sveikata ir laisvesnį nuo darbų laiką skirti sau.

Kitos naujienos

other