ACCU-CHEK insulino pompos SPIRIT, infuzijos rinkinys, Nr. 1B, 1 vnt.
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

ACCU-CHEK insulino pompos SPIRIT, infuzijos rinkinys, Nr. 1B, 1 vnt.

Prekės kodas: 10000169199
Kompensuojamoji medicinos priemonė

-20% nuolaida su kodu TAU20.

Pasiūlymas galioja atrinktoms neakcinėms prekėms. Negalioja vaistams, nuolaidų pasiūlymams „Perkant 2 prekes ir daugiau iš sąrašo“, 2 už 1 kainą. Prekių kiekis ribotas.

Pasiūlymas galioja 2024.03.28-03.31.

Prekių sąrašas čia>>>

102,99 € (su PVM) 85,12 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

Insulino pompos Accu-Chek ® Spirit RINKINIAI NR.1, 1A, 1B

Rinkinys susideda iš:

Accu-Chek 3.15 ml Plastic Cartridge ( Kapsulės)

Išsamų aprašymą, kaip užpildyti ir paruošti kapsulę rasite insulino pompos vartotojo žinyne.

Ant kapsulės esančių simobolių paaškinimą rasite insulino pompos vartotojo žinyne.

 

Infuzinės sistemos Accu-Chek FlexLink 

Naudojimo nurodymai

„Accu-Chek FlexLink“ yra infuzijos rinkinys, skirtas poodinei insulino infuzijai, kontroliuojamai mikrodozuojančiomis insulino pompomis.

„Accu-Chek FlexLink“ pakuotės sudėtis

1 pakuotės galvutės komplektas ir perpylimo komplektas

  1. įvedimo adatos rankenėlė
  2. apsauginis dangtelis
  3. įvedimo adata
  4. minkštoji kaniulė
  5. prilipdyta apsauga
  6. lipnus pagrindas
  7. kaniulės korpusas
  8. jungtis
  9. jungties šoniniai gnybtai
  10. vamzdelis
  11. „Luer“ tipo antgalis
  12. atjungimo dangtelis
  13. mėlynas laikiklio dangtelis

2 pakuotės galvutės komplektas

Sudedamosios dalys A–G, L ir M iš 1 pakuotės.

Gali būti naudojamos tik su perpylimo komplektu iš 1 pakuotės.

 

DĖMESIO!

 

Prieš naudojimą atidžiai perskaitykite instrukcijas. Informaciją apie infuzinę terapiją rekomenduojama skaityti insulino pompos naudojimo vadove.

Naudojant pirmą kartą, montavimas turi būtiatliktas dalyvaujant sveikatos priežiūros specialistui.

  • Šis prietaisas yra sterilus, kol pakuotė neatidaryta arba nepažeista. Nenaudokite, jeigu sterili pakuotė buvo atidaryta arba pažeista.
  • Saugokite gaminį nuo per didelės drėgmės, tiesioginių sau-lės spindulių ir šilumos. Laikykite kambario temperatūroje.
  • Po kiekvieno naudojimo komplektą išmeskite. Neplaukite jo ir nesterilizuokite iš naujo.
  • "Accu-Chek FlexLink“ skirtas tik poodinei infuzijai.
  • Visada tvirtai įkiškite „Luer“ tipo antgalį į pompos adapterį. Jeigu to nepadarysite, dėl prasto infuzijos komplekto ir pompos sujungimo gali kilti nutekėjimo pavojus. Nenaudokite jokių įrankių „Luer“ tipo jungčiai įsukti, nes galite sugadinti „Luer“ tipo jungtį.
  • „Accu-Chek FlexLink“ sistemoje nepalikite oro burbuliukų. Kruopščiai pildykite sistemą.Nedidelė „Accu-Chek Flex-Link“ dalis, naudojant minkštąsias kaniules, įvedimo metu gali netyčia susisukti arba naudojimo metu išsitraukti. Jei-gu taip atsitiktų, turėtumėte skubiai naudoti naują „Accu-Chek FlexLink“ komplektą.
  • Dažnai tikrinkite, ar minkštoji kaniulė tvirtai laikosi. Kaniulė yra tokia minkšta, kad jeigu ji išsitrauks, jūs nepajusite jokio skausmo. Minkštoji kaniulė visada turi būti iki galo įkišta, kad būtų suleidžiamas visas insulino kiekis. Kai tik lipnus pagrindas atlimpa, nedelsdami pakeiskite „Accu-Chek FlexLink“.
  • Į minkštąją kaniulę iš naujo nekiškite įvedimo adatos. Pa-kartotinis adatos įvedimas gali perplėšti minkštąją kaniulę, o tai gali sukelti nenuspėjamą vaistų tekėjimo srautą.
  • Jeigu turite atjungti „Accu-Chek FlexLink“ sistemą, skirkite ypatingą dėmesį higienai.Niekada nenaudokite minkštosios kaniulės ilgiau negu 72 valandas (3 dienas). Niekada nenaudokite vamzdelio ilgiau nei 6 dienas. Keisdami kase-tę, prieš prijungdami prie galvutės komplekto, patikrinkite, ar perpylimo komplektas yra visiškai užpildytas.Jeigu infuzijos vietoje kiltų uždegimas, pakeiskite „Accu-Chek FlexLink“ ir įveskite jį kitoje vietoje.
  • „Accu-Chek FlexLink“ sistemai nenaudokite dezinfekuo-jamųjų medžiagų, kvepalų, dezodorantų arba repelentų vabzdžiams atbaidyti, nes jie gali pažeisti komplekto vientisumą.
  • Niekada nepildykite perpylimo komplekto ir nebandykite atkimšti užsikimšusios linijos, kol perpylimo komplektas prijungtas prie galvutės komplekto. Galite netyčia įšvirkšti nekontroliuojamą kiekį insulino.
  • Infuzijos vietoje ir „Accu-Chek FlexLink“ sistemoje venkite mechaninio spaudimo. Būkite atsargūs nešdami sunkius svorius.
  • Prieš įvesdami „Accu-Chek FlexLink”, infuzijos vietą pa-ruoškite pagal sveikatos specialisto nurodymus.
  • Įvedę „Accu-Chek FlexLink“, po 1–3 valandų patikrinkite kraujo gliukozės lygį ir reguliariai tikrinkite infuzijos vietą. Neįveskite naujos minkštosios kaniulės prieš miegą. Daž-nai tikrinkite kraujo gliukozės lygį (pasitikrinkite pas savo gydytoją).
  • Naudodamiesi periodiškai tikrinkite infuzinio rinkinio „Luer“ fiksatorių su vamzdelio jungtimi (per dieną kas tris valandas ir prieš eidami miegoti). Dėl įtrūkimo įtaisas gali tapti nesandarus ir sutrikti insulino tiekimas. Jei pastebėjote įtrūkimą, nedelsdami pakeiskite infuzinį rinkinį ir pasiti-krinkite gliukozės koncentraciją kraujyje.
  • Jeigu kraujo gliukozės lygis dėl nesuprantamų priežasčių tampa per aukštas arba kyla „užsikimšimo“ pavojus, patikrinkite, ar nėra kamščių ir pratekėjimų. Jei kiltų abejonių, pakeiskite „Accu-Chek FlexLink“.

Įveskite „Accu-Chek FlexLink“

1 pav.  Pasirinkite vietą atokiau nuo liemens linijos, kaulų, randuotų audinių, bambos ir paskutinių infuzijų vietų. Nusiplaukite rankas ir nuvalykite įvedimo vietą pagal sveikatos specialisto nurodymus. Prieš įvesdami minkštąją kaniulę, leiskite vietai nudžiūti.

2 pav. Laikydami nykščiu ir smiliumi „Accu-ChekFlexLink“ už mėlyno laikiklio dangtelio (M), nuimkite permatomą apsauginį dangtelį (B), jį sukdami ir traukdami. Išsaugokite ap-sauginį dangtelį vėlesniam naudojimui, kad galėtumėte saugiai išmesti įvedimo adatą (C).

3 pav. Nuplėškite abi prilipdytas apsaugos dalis (E) nuo lipnaus pagrindo (F).

4 pav. Sužnybkite poodinį audinį. Greitai 90° kampu į infuzijos vietą įves-kite įvedimo adatą (C) ir minkštąją kaniulę (D). Įvesdami stebėkite minkštąją kaniulę, kad įsitikintumėte, jog ji lenda sklandžiai, be susiraizgymo ar kliūčių.

 

DĖMESIO!

Uždėkite švariai. Nelieskite rankomis minkštosios kaniulės ir įvedimo adatos. Patikrinkite, ar minkštoji kaniulė visiškai įkiš-ta į poodinį audinį ir neužsilenkusi odos paviršiuje.Kai įvedimo adata praduria odą, minkštoji kaniulė turi būti greitai įstumiama į vidų, nes kitu atveju ji gali užsilenkti įve-dimo vietoje, o dėl to sumažės arba bus užblokuotas vaistų tiekimas.

5 pav. Atsargiai išlyginkite lipnų pagrindą (F) ant odos ir perbraukite pirš-tais per lipduką, kad įsitikin-tumėte, ar jis gerai prilipo.

6 pav. Palikite lipnų pagrindą (F) savo vietoje, švelniai spustelėkite jung-ties (M) šoninius spaustukus ir ištraukite jungtį iš kaniulės kor-puso (G).

7 pav. Norėdami ištraukti įvedimo adatą (C), laikykite kaniulės korpusą (G) tvirtai prispaudę prie savęs. Uždėkite vieną pirštą ant kaniu-lės korpuso viršaus ir ištraukite įvedimo adatą, paėmę už įvedimo adatos rankenėlės (A). Nepamirškite saugiai išmesti įvedimo adatos (C) (į adatų konteinerį). Galite panaudoti apsauginį dangtelį (B), skirtą adatai uždengti. Uždengdami plieninę adatą būkite atsargūs; laikykite adatą sau-giai nukreipę (pvz., smailiuoju galu nuo savęs), kad sumažintu-mėte pavojų netyčia įsidurti. Apsauginis dangtelis tinka įvedimo adatai uždengti.

8 pav. Prijunkite „Luer“ tipo antgalį (K) prie pompos, pritvirtindami jį prie pompos adapterio. Apie perpylimo komplekto pildymą skaitykite pompos gamintojo naudojimo vadove. Pildykite perpylimo kom-plektą, kol vaistai pradės lašėti pro jungiamosios adatos galiuką. Nei kasetėje, nei perpylimo komplekte neturi likti oro burbuliukų. Prijunkite perpylimo komplektą prie naujai įkišto galvutės kom-plekto ir pripildykite tuščią kaniulės korpusą iki 1,0 dalies (U100 insulino).

 

DĖMESIO!

Prijungę perpylimo komplektą, turite užpildyti naujai įkištą tuščią galvutės komplektą. Jeigu to nepadarysite, insulinas nebus tiekiamas. Jeigu mova pastebimai ir girdimai nespragtelėjo, naudokite naują galvutės komplektą ir naują perpylimo komplektą. Nenaudokite jokių įrankių „Luer“ tipo jungčiai įsukti.

Užpildymo tūris perpylimo komplektas:

  • 12”/ 30 cm: maždaug 6 vienetai* maždaug 60 μl
  • 24”/ 60 cm: maždaug 11 vienetų* maždaug 110 μl
  • 31”/ 80 cm: maždaug 14 vienetų* maždaug 140 μl
  • 43”/110 cm: maždaug 18 vienetų* maždaug 180 μl

Užpildymo tūris galvutės komplektas:

  • maždaug 1,0 vienetai* maždaug 10 μl

*U 100 insulinas

 

DĖMESIO!

Galvutės komplektą keiskite kas 2–3 dienas (maks. kas 72 valandas). Kitaip rizikuojate, kad organizmas priešinsis insulino pasisavinimui arba infuzijos vietoje prasidės uždegimas. Niekada nenaudokite perpylimo komplekto ilgiau nei 6 dienas.

 

Atjunkite „Accu-Chek FlexLink“.

 

DĖMESIO!

Prašom pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu dėl to, kaip išlaikyti insulino pusiausvyrą tuo metu, kol esate atsijungę nuo sistemos. Atidžiai sekite kraujo gliukozės lygį, kai esate atsijungę nuo pompos ir po to, kai vėl prie jos prisijungsite.

Naudodami „Accu-Chek FlexLink“, galite laikinai atsijungti nuo pompos, jei norite išsimaudyti po dušu, paplaukioti ir pan., tai galite atlikti nekeisdami „Accu-Chek FlexLink“.

Palikite lipnų pagrindą (F) savo vietoje, švelniai spustelėkite jungties (I) šoninius spaustukus ir ištraukite jungtį (H) iš kaniulės korpuso (G). Uždėkite atjungimo dangtelį (L) ant kaniulės korpuso.

 

Vėl prijunkite „Accu-Chek FlexLink“

 

DĖMESIO!

Prieš prijungdami iš naujo, patikrinkite, ar pro jungiamosios adatos galiuką pradeda lašėti vaistai. Pildykite „Accu-Chek FlexLink“, kol pro jungiamąją adatą pradės bėgti vaistai. Palikite lipnų pagrindą (F) savo vietoje ir nuimkite at-jungimo dangtelį (L) nuo kaniulės korpuso (G). Vėl prijunkite jungtį (H) prie kaniulės korpuso. Pasigirdęs spragtelėjimas reiškia, kad jungtis susijungė.

 

DĖMESIO!

Papildomos insulino dozės (boluso) suleisti nereikia.

 

Kontaktams:

UAB "Roche Lietuva”, Diagnostikos padalinys

J. Jasinskio g. 16 B, 10 aukštas, LT-01112 Vilnius

Tel. . +370 5 254 6777

Nemokama Accu-Check klientų linija: 8 800 20011

0023_01_LT