CATIDRAL milteliai geriamajam tirpalui paruošti, 20 vnt.
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

CATIDRAL milteliai geriamajam tirpalui paruošti, 20 vnt.

Prekės kodas: 10000184222
Medicinos priemonė
13,79 € (su PVM) 11,40 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

Catidral milteliai geriamajai suspensijai paruošti

 

Sudėtis

Viename miltelių paketėlyje yra 3,00 g diosmektito, 0,263 g natrio chlorido, 0,0373 g kalio chlorido, 0,162 g bevandenio kalio citrato, 0,147 g natrio citrato, 1,982 g gliukozės (bevandenės dekstrozės). Pagalbinės medžiagos: vanilinas, sacharino natrio druska, silicio dioksidas, grietinėlės  kvapioji medžiaga, vanilės kvapioji medžiaga, dažiklis beta-karotenas. Be glitimo.

 

Priemonės apibūdinimas ir naudojimo nurodymai

CATIDRAL yra vienkartinio naudojimo medicinos priemonė paketėliuose, kuriuose yra miltelių geriamajai suspensijai paruošti. Kiekvieną paketėlį sunaudokite iš karto po atidarymo. Vieno paketėlio turinį ištirpinkite 100 ml vandens. Kad būtų gauta homogeniška suspensija, miltelius supilkite į stiklinę, užpilkite vandenį ir lėtai maišykite. CATIDRAL rekomenduojama naudoti tarp valgių.

 

Indikacijos

CATIDRAL naudojamas per burną esant ūminiam ar lėtiniam viduriavimui ir su virškinimo trakto ligomis susijusiems skausmingiems simptomams. CATIDRAL naudojamas spindulinio gydymo ar chemoterapijos sukelto viduriavimo profilaktikai.

 

Rekomenduojama dozė

Per pirmąsias tris dienas:

  • Vyresniems kaip 2 metų vaikams: iki 4 paketėlių per parą.
  • Suaugusiesiems: iki 6 paketėlių per parą.

Toliau naudoti perpus mažesnę dozę tol, kol išnyks viduriavimas.

 

Naudojimo trukmė

CATIDRAL negalima naudoti ilgiau kaip 5 dienas iš eilės. Jei simptomai išlieka, būtina kreiptis į gydytoją.

 

Kaip veikia CATIDRAL

CATIDRAL paketėlyje yra diosmektito ir elektrolitų. Diosmektitas yra tam tikras natūralus molis, turintis persidengiančią labai plonų kristalinių plokštelių struktūrą, kuri lemia didelę absorbcinę gebą ir leidžia diosmektitui sugerti skystį žarnų spindyje; dėl to išmatos tampa kietesnės ir jų slinkimas žemyn sulėtėja. Tokiu būdu CATIDRAL gali sumažinti viduriavimo sukeltos dehidratacijos riziką ir padėti atgauti normalią skysčių ir druskų pusiausvyrą, nes sudėtyje yra subalansuota elektrolitų dozė. Be to, diosmektito absorbcinė geba leidžia CATIDRAL sąveikauti su skrandžio ir dvylikapirštės žarnos gleivinės glikoproteinais: modifikuojamos jų fizinės savybės ir susidaro apsauginis gelis, kuris apsaugo nuo rūgščių ir virškinimo traktą žalojančių medžiagų padidėjusios sekrecijos.

 

Saugumas ir tyrimai prieš naudojimą

Jei tuo pat metu vartojate kokių nors vaistinių preparatų, pasitarkite su gydytoju. CATIDRAL laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje. Jei pakuotė pažeista, CATIDRAL nenaudokite. Ant pakuotės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, CATIDRAL naudoti negalima.

 

Įspėjimai

Didelė diosmektito absorbcinė geba gali sutrikdyti kai kurių per burną vartojamų vaistinių preparatų absorbciją virškinimo trakte. Dėl to tarp CATIDRAL ir per burną vartojamų vaistinių preparatų išgėrimo turi praeiti pakankamas laiko tarpas. CATIDRAL negalima naudoti žmonėms, kuriems pasireiškia vidurių užkietėjimas. Cukriniu diabetu sergantiems ar specifinės dietos besilaikantiems žmonėms reikia atkreipti dėmesį, kad CATIDRAL sudėtyje yra cukraus.

 

Tinkamumo laikas ir laikymas

CATIDRAL tinkamumo laikas yra 36  mėnesiai. Ant pakuotės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, CATIDRAL naudoti negalima. CATIDRAL reikia laikyti kambario temperatūroje, apsaugotoje nuo tiesioginės saulės šviesos, karščio šaltinių, drėgmės ir kontakto su vandeniu vietoje. Tinkamumo laikas galioja nepažeistoje pakuotėje esančiam ir tinkamai laikomam produktui. Nėštumo ir žindymo laikotarpiu prieš vartojant produktą, būtina pasitarti su gydytoju.

 

Gamintojas

Pharma Line S.r.l., Via Bertani 2 – 20154 Milanas, Italija

Atstovas

UAB Genba Pharma, Veiverių g. 150, Kaunas, LT-46391 Lietuva

Rekomenduojamos prekės