VISCOFLU sterilus hipertoninis fiziologinis tirpalas inhaliavimui lašinimui 5 ml, 10 vnt.
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

VISCOFLU sterilus hipertoninis fiziologinis tirpalas inhaliavimui lašinimui 5 ml, 10 vnt.

Prekės kodas: 10000174372
Medicinos priemonė

-20% nuolaida su kodu TAU20.

Pasiūlymas galioja atrinktoms neakcinėms prekėms. Negalioja vaistams, nuolaidų pasiūlymams „Perkant 2 prekes ir daugiau iš sąrašo“, 2 už 1 kainą. Prekių kiekis ribotas.

Pasiūlymas galioja 2024.03.28-03.31.

Prekių sąrašas čia>>>

17,39 € (su PVM) 14,37 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

VISCOFLU, sterilus hipertoninis fiziologinis tirpalas inhaliavimui ir lašinimui, 5 ml, 10 vnt.

Medicinos priemonė

 

„Viscoflu“ yra vienkartinė medicinos priemonė, skirta vartoti esant kvėpavimo takų ligoms (tiek viršutinėms, tiek apatinėms), pavyzdžiui: ūminiam bronchitui, lėtiniam bronchitui ir jo komplikacijoms, plaučių emfizemai, cistinei fibrozei, bronchektazinei ligai, sinusitui, sekreciniam otitui, peršalimams ir kitoms.

Dėl unikalios dviejų veikliųjų medžiagų – N-acetilcisteino ir hipertoninio natrio chlorido – sąveikos yra skatinamas gleivių skaidymasis ir išsiskyrimas į aplinką bei mažinamas uždegimas sinusuose, dėl to yra atlaisvinami latakai/sinusai gleivėms ištekėti. Be to, abi veikliosios medžiagos skaido bioplėvelių susidarymą bakterijų sankaupose, todėl bakterijos yra pažeidžiamesnės vartojant antibiotikus bei natūralaus organizmo atsako metu.

 

Veikimo mechanizmas

„Viscoflu“ sudedamosios dalys fiziniu ir mechaniniu būdu skystina tirštas ir klampias gleives:

- sterilus buferinis hipertoninis natrio chlorido tirpalas: ant gleivinės patekę hipertoniniai natrio chlorido tirpalai dėl osmoso traukia iš ląstelių vandenį į tarpląstelinę terpę. Todėl epitelį dengiančiose gleivėse santykinai padaugėja vandens, gleivės skystėja ir lengviau- pasišalina;

- N-acetilcisteinas (NAC): acetilinta aminorūgštis cisteinas tiesioginio sąlyčio su gleivėmis metu jas skaido. Šį poveikį sukelia molekulėje esantys sulfhidriliniai radikalai, gebantys depolimerizuoti ir išardyti disulfidines mukoproteinų jungtis, nuo kurių priklauso gleivių klampumas. NAC taip pat pasižymi antioksidaciniu poveikiu, kuris padeda saugoti kvėpavimo takų epitelio tropizmą.

 

Vartojimo būdas

„Viscoflu“ yra sterilus tirpalas, kurį galima:

- purkšti aerozoliniais inhaliatoriais ir įkvėpti, kad patektų į bronchus; - tiesiogiai lašinti į ausis ir nosį plovimui; - lašinti į bronchus per nuolatinį kateterį, bronchoskopijos metu ir pan.

 

Dozės, vartojimo būdas, laikas

Aerozolio vartojimas: vienai procedūrai sunaudoti vieną ampulę, kartoti 1–2 kartus per dieną 5–10 dienų. Atsižvelgdamas į klinikinį ir terapinį poveikį, gydytojas gali įvairiai keisti procedūrų dažnį ir dozes; vaikų ir suaugusiųjų dozės reikšmingai nesiskiria. Ausų ir kitų ertmių plovimas: naudoti 1/2 -1 ampulę vienai procedūrai.

 

Sudėtis

Vienoje 5 ml ampulėje yra 300 mg N-acetilcisteino ir 150 mg natrio chlorido. Pagalbinės medžiagos: natrio hidroksidas, natrio edetatas, injekcinis vanduo.

 

Laikymo sąlygos

„Viscoflu“ flakoną rekomenduojama atidaryti prieš pat vartojimą; atidarytus flakonus reikia laikyti šaldytuve ir suvartoti per ne ilgiau kaip 24 valandas. Su kitais vaistais sumaišytą tirpalą reikia suvartoti kiek įmanoma greičiau, jo negalima laikyti. Ant pakuotės nurodytas tinkamumo laikas galioja neatidarytai ir tinkamai laikomai pakuotei. Pasibaigus ant pakuotės nurodytam tinkamumo laikui, „Viscoflu“ vartoti negalima. Laikyti vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje.

 

Įspėjimas

Atidarius „Viscoflu“ flakoną pasklinda sieros kvapas, kuris neturi įtakos priemonės vartojimui. Atidarytame flakone arba aerozolio inhaliatoriuje tirpalas kartais gali įgauti rausvą spalvą, bet tai neturi įtakos preparato veiksmingumui ir toleravimui. Jei kiltų bet kokių kitų klausimų dėl „Viscoflu“ vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Procedūros metu reikia atidžiai stebėti pacientus, sergančius bronchine astma; jei pasireiškia bronchų spazmas, nedelsiant nutraukti N-acetilcisteino vartojimą ir skirti tinkamą gydymą.

 

Gamintojas

Pharma Line S.r.l, Via Bertani, 2 - 20154 Milan, Italija

Platintojas

UAB GRYNUMBER HEALTH, Mėnulio g. 11, Vilnius LT-04326, Lietuva

Peržiūros data: 2020 m. liepa

Panašios prekės

Rekomenduojamos prekės