BEPANTHEN kremas ANTI-EXEM, 50 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

BEPANTHEN kremas ANTI-EXEM, 50 g

Prekės kodas: 10000172814
Medicinos priemonė
-15% 8,58 € (su PVM) 10,09 € 7,09 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

 
                                                               Kliniškai patikrintas           
Bepanthen®                                                                                
 
Bepanthen® Anti-Exem kremas    
    
Slopina atopinio dermatito sukeltą odos niežėjimą ir paraudimą

Bepanthen® Anti-Exem kremas – tai preparatas be hormonų, greitai malšinantis odos niežėjimą ir skatinantis odos barjero atsinaujinimą. Taip skatinamas odos gijimas bei mažinamas noras kasytis. Bepanthen® Anti-Exem kremas malšina niežėjimą ir taip vaikams bei jų šeimoms leidžia nepertraukiamai miegoti mažiausiai 7 valandas.
 
Kas yra Bepanthen  Anti-Exem kremas ir kada jį vartoti?

Odos sudirginimą, sausumą, paraudimą ir niežėjimą gali sukelti įvairios priežastys, pvz., odos išsausėjimas, atopinis dermatitas, dar vadinamas atopine egzema. Stiprus niežėjimas, kuris gali atsirasti, sukelia norą kasytis, tačiau tai odą dar labiau pažeidžia. 
Bepanthen® Anti-Exem kremas yra baltas kremas be hormonų, malšinantis odos niežėjimą ir kartu greitinantis odos barjero atsinaujinimą. Taip skatinamas odos gijimas ir malšinamas noras kasytis.
Bepanthen® Anti-Exem kremas yra vartojamas niežėjimui ir paraudimui slopinti, kurie pasireiškia toliau išvardintais nepažeistos odos sudirginimo atvejais:
  •  odos išsausėjimas,
  •  atopinis dermatitas (atopinė egzema).
Naudojant Plokštelinės Struktūros Lipidų Technologiją, Bepanthen® Anti-Exem kremas atkuria odos barjerą (žr. kitą skyrių). Taip sutvirtinami pačios odos lipidų, kurie atlieka natūralios apsaugos nuo dirginimo funkciją, sluoksniai, todėl sumažėja niežėjimas ir paraudimas, oda atsinaujina.
 
Kas yra niežėjimas ir kaip jį gydyti?

Odos išsausėjimo ar atopinio dermatito (atopinės egzemos) atvejais, pažeidžiami lipidai, esantys raginiame odos sluoksnyje (dar vadinamame odos barjeru), ir tai gali sukelti niežėjimą. Minėtieji lipidai, kurių didžiąją dalį sudaro keramidai, veikia kaip natūrali apsauga nuo dirginimo.  
Pažeidus apsauginį odos barjerą, iš odos pasišalina vanduo, tai sukelia odos išsausėjimą ir niežėjimą. Be to, susilpnėjęs odos barjeras blogiau apsaugo nuo dirginančių medžiagų patekimo į organizmą, o tai dar labiau sustiprina niežėjimą.
Taigi, gydant odos išsausėjimą ar atopinį dermatitą (atopinę egzemą), svarbiausia yra atkurti apsauginį odos barjerą naudojant specialius kremus, pvz., Bepanthen® Anti-Exem kremą, kad sumažėtų niežėjimas.
 
Kaip Bepanthen® Anti-Exem kremas atkuria mūsų odos barjerą?

Odos barjeras yra išorinė odos dalis. Tai labai vieninga struktūra, kurią sudaro vienas daugelis lipidų sluoksnių – plokščiųjų ląstelių lipidai, esantys vienas kitą dengiančiuose sluoksniuose. Pagrindiniai šių sluoksnių lipidai yra keramidai. Tarp šių sluoksnių esančios natūralios drėkinamosios medžiagos suriša vandenį ir palaiko tinkamą odos barjerinio sluoksnio drėkinimą.
 

Bepanthen® Anti-Exem kremas yra pagamintas pagal specialią Plokštelinės Struktūros Lipidų Technologiją odos dirginimo raminimui ir greitam niežėjimo malšinimui. Kreme yra plokštelinės struktūros lipidų, kurie savo struktūra panašūs į odos lipidus – keramidus. Plokštelinės struktūros lipidai gali integruotis į pažeistą odos barjero raginį lipidų sluoksnį ir taip jį atkurti. Tai suteikia greitą niežėjimą malšinantį poveikį, kuris pasireiškia per 30 minučių po vartojimo. Svarbu, kad būtų visiškai sveikas apsauginis odos barjeras, nes jo pažeidimas sukelia niežėjimą. Ilgalaikis drėkinimas padeda odai pasveikti, drauge sumažėja niežėjimas ir dirginimas. Be to, Bepanthen® Anti-Exem kremo sudėtyje yra ir fiziologinių humektantų, tokių kaip glicerinas, kurie, kaip ir sveikoje odoje, sulaiko vandenį. 

Šį poveikį sustiprina ir pantenolis, drėkinantis odos barjerinį sluoksnį ir sudarantis optimalias sąlygas natūraliems odos regeneracijos procesams.  
 
 
 
Skirtingai nei įprastiniuose kremuose, Bepanthen® Anti-Exem kreme nėra emulsiklių, galinčių pažeisti trapią odos lipidų plokštelinę struktūrą.
 
Bepanthen® Anti-Exem kremo sudėtyje nėra kvapiklių ir konservantų, galinčių dirginti odą.
Taigi Bepanthen® Anti-Exem kremas greitai malšina niežėjimą veikdamas odą trim būdais:
 
  • dėl Plokštelinės Struktūros Lipidų Technologijos odos plokščiąsias ląsteles aprūpindamas lipidais (t. y. keramidais), panašiais į barjerinio odos sluoksnio lipidus;
  • aprūpindamas fiziologiniais humektantais odos drėkinimui sustiprinti;
  • aprūpindamas odą natūraliais apsauginiais lipidais.
 
Dėl šio poveikio atsinaujina odos barjerinis sluoksnis ir sumažėja niežėjimas.
 
Kaip vartoti Bepanthen® Anti-Exem kremą?

Bepanthen® Anti-Exem kremas yra skirtas odos išsausėjimo ar atopinio dermatito (atopinės egzemos) sukeltam niežėjimui ir paraudimui slopinti.
 
Bepanthen® Anti-Exem kremą galima vartoti kelis kartų per dieną ant sudirgusios nepažeistos odos, pagal poreikį. Bepanthen® Anti-Exem kremo sudėtyje nėra hormonų.
 
Kada Bepanthen® Anti-Exem kremo vartoti negalima?

Nevartokite, jeigu yra žinoma alergija bet kuriai sudėtinei medžiagai. Pasireiškus alerginei reakcijai, šio kremo nebevartokite.
Pasireiškus bet kokiai odos reakcijai, kremo nebevartokite ir, jei reikia, kreipkitės į gydytoją.
 
Ar galima Bepanthen® Anti-Exem kremą vartoti nėštumo ir žindymo laikotarpiu?

Bepanthen® Anti-Exem kremą galima vartoti nėštumo ir žindymo laikotarpiu.
Vartojant žindymo laikotarpiu, svarbu prieš žindymą nuo odos nuvalyti kremo likučius.
 
Ką dar reikėtų žinoti?

Bepanthen® Anti-Exem kremas yra saugus vartoti kūdikiams, tačiau dėl ilgalaikio vartojimo arba vartojimo ant didelio odos paviršiaus ploto rekomenduojama pasitarti su gydytoju.

Tik išoriniam vartojimui.

Laikyti vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje. Tubelės dangteliu galima užspringti.
Produktas tinkamas vartoti tik iki ant dėžutės nurodyto tinkamumo laiko pabaigos.

 
Ar gali pasireikšti šalutinis poveikis vartojant Bepanthen® Anti-Exem kremą?

Jeigu kremas vartojamas laikantis rekomendacijų, nėra tikėtina, kad jis sukels šalutinį poveikį. Vis dėlto, kaip ir vartojant bet kuriuos kitus odos produktus, pavieniais atvejais gali pasireikšti vietinių odos reakcijų.
 
Kokia Bepanthen® Anti-Exem kremo sudėtis?

Vanduo, kaprilo / kaprino trigliceridas, glicerolis, pentileno glikolis, europinio alyvmedžio vaisių aliejus, pantenolis, cetearilo alkoholis, sviestmedžio sviestas, glicerolio stearato citratas, baltosios putonės sėklų aliejus, butileno glikolis, hidrogenizuotas lecitinas, keramidas 3, pirolidono karboninės rūgšties natrio druska, skvalenas, stearilo glicirizinatas, karbomeras, natrio karbomeras, ksantano lipai, hidroksifenilo propamidobenzoinė rūgštis.
 
 
Kur galima įsigyti Bepanthen® Anti-Exem kremo?
Kokie galimi pakuočių dydžiai?

Bepanthen® Anti-Exem kremo galima įsigyti vaistinėse be recepto. Pakuotė – 20 g arba 50 g tūbelė.
Šiam produktui specialių laikymo sąlygų nereikia.
 
Bayer Consumer Care AG, Peter Merian Strasse 84, CH-4052 Basel, Šveicarija 
 
Bayer Vital GmbH
Kaiser-Wilhelm-Allee 70
51373 Leverkusen
Vokietija
 
UAB „Bayer“, Sporto 18, LT-09238 Vilnius, Lietuva, tel. +370 5 2336868,                  
el. paštas: [email protected]
 

Rekomenduojamos prekės