CLISMA-LAX tiesiosios žarnos klizma, 133 ml
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

CLISMA-LAX tiesiosios žarnos klizma, 133 ml

Prekės kodas: 10000157259
Medicinos priemonė

-20% nuolaida su kodu TAU20.

Pasiūlymas galioja atrinktoms neakcinėms prekėms. Negalioja vaistams, nuolaidų pasiūlymams „Perkant 2 prekes ir daugiau iš sąrašo“, 2 už 1 kainą. Prekių kiekis ribotas.

Pasiūlymas galioja 2024.03.28-03.31.

Prekių sąrašas čia>>>

8,99 € (su PVM) 7,43 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

CLISMA-LAX

Vienkartinio naudojimo medicinos priemonė

 

GREITO VEIKIMO, PARUOŠTA NAUDOTI, ŽARNŲ IŠTUŠTINIMUI IR VIDURIŲ UŽKIETĖJIMUI SKIRTA KLIZMA

 

SUDĖTIS

Kiekvienoje 133 ml buteliuko dozėje 100 ml yra: 13,91 g natrio divandenilio fosfato (NaH2PO4); 3,18 g dinatrio monovandenilio fosfato (Na2HPO4); natrio hidroksido; natrio benzoato, metilo parahidroksibenzoato, išgryninto vandens iki 100ml.

 

APRAŠYMAS

CLISMA-LAX yra medicinos priemonė skirta greitai, saugiai, lengvai ir higieniškai išvalyti apatinę žarnyno dalį. Tai paruošta naudoti priemonė, kurios naudojimui nereikia papildomų prietaisų.

CLISMA-LAX yra vandeninis druskos tirpalas minkštame plastikiniame buteliuke, kuris turi įvedimo prietaisą su sutepta, netraumuojančia, pritaikyta tiesiajai žarnai, kaniule.

Naudojant CLISMA-LAX, žarnyno išvalymo procedūra nėra nemaloni ir apsunkinta. Jos naudojimas yra ypatingai greitas, pritaikytas naudojimui namų sąlygomis, ar bet kur kitur, laikantis ypatingo atsargumo ir higienos sąlygų. Naudojant Clisma LAX, apatinė žarnyno dalis bus išvalyta greitai, patogiai ir be rizikos sveikatai.

Pakuotėje būna 1 arba 20 buteliukų po 133 ml.

 

VEIKIMO MECHANIZMAS

CLISMA-LAX sudėtyje yra hiperosmosinis natrio fosfatų tirpalas, kurio pH 5.5. Šis tirpalas plačiai naudojamas Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Europoje. Išsituštinimo veikimas yra mechaninis ir gaunamas dėl hiperosmosinių savybių, kurios yra būdingos visiems vidurius laisvinantiems druskų preparatams. Įvedus kaniulę į tiesiąją žarną, tirpalas ištraukia vandenį iš aplinkinių audinių osmoso pagalba, padidindamas žarnų turinio tūrį. Padidėjęs tūris aktyvina žarnų peristaltiką švelniu, pastangų nereikalaujančiu ir beveik fiziologiniu būdu.

Paruošta naudoti klizma yra žarnyno valymo priemonė, kuri veikia padidindama vandens tūrį jūsų išmatose ir tokiu būdu padeda palengvinti vidurių užkietėjimą ir išvalo žarnyną.

Ji gali būti naudojama kartais pasitaikančiam vidurių užkietėjimui ir, kai reikalingas žarnyno išvalymas, prieš endoskopiją, žarnyno operaciją ar rentgeno tyrimą, prieš ir po apatinės žarnyno dalies operacijos ar gimdymo, prieš rektoskopiją, sigmoidoskopiją ar kolonoskopiją bei dažniausiai prieš apatinės žarnyno dalies rentgenologinius tyrimus.

Dėl greito ir vietinio veikimo tik apatinėje žarnyno dalyje, CLISMA-LAX gali būti skiriamas pacientams, turintiems širdies sutrikimų, kuriems reikia išsituštinti be pastangų, esant paralyžiui ir kitiems neurologiniams sutrikimams, kai geriami vidurius laisvinamieji vaistai yra kontraindikuotini.

 

TERAPINĖS INDIKACIJOS IR DOZAVIMAS

CLISMA-LAX naudojamas esant vidurių užkietėjimui ir tiesiosios žarnos išvalymui prieš diagnostinius, radiologijos, urologijos, ginekologijos ir kolonoskopinius tyrimus.

Suaugusiesiems ir vaikams vyresniems kaip 12 metų: 1 buteliukas (133 ml dozė) per dieną arba taip, kaip nurodė gydytojas. Esant klinikiniam poreikiui, gali būti naudojama iki 2-3 buteliukų.

Vaikams nuo 3 iki 12 metų: ½ buteliuko arba kaip paskyrė gydytojas. Negalima naudoti vaikams iki 3 metų amžiaus. CLISMA-LAX padeda gydant vidurių užkietėjimą ir nereguliarius žarnyno judesius, bet per ilgas ir daugkartinis CLISMA-LAX naudojimas nerekomenduojamas, nes gali sukelti priklausomybę. CLISMA-LAX neturėtų būti naudojama ilgiau nei 7 dienas, nebent gydytojas nurodė kitaip.

 

NAUDOJIMAS

Procedūra su CLISMA-LAX turi būti atliekama kambario temperatūroje. Jei pageidaujamas šiltas tirpalas, pašildykite vandeniu (pamerkdami buteliuką į šiltą vandenį ar pakišdami po čiaupu). Naudodami CLISMA-LAX geriausių rezultatų pasieksite gulėdami ant kairiojo šono (Pav. 1). Geresniam išvalymo efektui pasiekti, iškart po klizmos įvedimo, kelias minutes pagulėkite priglaudę kelius prie krūtinės (Pav. 2).

  1. Pašalinkite dangtelį nuo kaniulės (Pav. 3). Paimkite buteliuką ir švelniai įveskite į tiesiąją žarną bambos kryptimi (Pav. 4). Paspauskite buteliuką iš dugno. Buteliuke gali šiek tiek likti tirpalo. Vaikams klizmą įveskite iki pusės kaniulės ilgio.
  2. Kai įšvirkštimas baigtas, ištraukite kaniulę.
  3. Likite gulėti iki kol pajausite poreikį tuštintis (dažniausiai per 5 minutes). Nelaikykite įvestos klizmos ilgiau nei 5 minutes.

 

KONTRAINDIKACIJOS

Kaip ir visų išsituštinimui skirtų klizmų, CLISMA-LAX negalima naudoti: dializę atliekantiems pacientams; visiems pacientams su padidėjusia gaubtine žarna, esant žarnyno nepraeinamumui ar vidurių stenozei; pacientams, sergantiems fekaloma ir hemorojumi. CLISMA-LAX negalima naudoti: esant ūmiems ar lėtiniams žarnyno uždegimams; esant pykinimui, vėmimui ar patiriant pilvo skausmus.

 

ATSARGUMO PRIEMONĖS

Nenaudokite CLISMA-LAX paruoštos naudoti klizmos ilgą laiką, nebent taip nurodė gydytojas. Nenaudokite esant pykinimui, vėmimui ar patiriant pilvo skausmus, esant žarnyno nepraeinamumui ar vidurių stenozei, kraujavimui iš tiesiosios žarnos. Pasitarkite su gydytoju prieš pradedant naudoti CLISMA-LAX vaikams, jaunesniems nei 12 metų, senyvo amžiaus ar nusilpusiems pacientams. Naudokite tik tuomet, jei skystis yra skaidrus, bespalvis ir buvo laikytas tinkamomis sąlygomis. Saugokite šį pakuotės lapelį, jei reikėtų pasitikslinti.

 

GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Teisingas ir trumpalaikis CLISMA-LAX naudojimas sumažina šalutinio poveikio riziką. Vis dėl to, ypač didelėmis dozėmis, CLISMA-LAX gali sukelti dehidrataciją ir elektrolitų disbalansą su tokiais simptomais: tachikardija, sumažėjęs kraujospūdis, troškulys, galvos svaigimas, vėmimas, retesnis nei įprastai šlapinimasis, nemiga, niežulys, raumenų skausmas ir sustingusių rankų pojūtis. Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis, kreipkitės į gydytoją. Nutraukite CLISMA-LAX naudojimą, jei pasireiškė pykinimas, vėmimas ar pilvo skausmai, nebent taip nurodė gydytojas.

 

Pastabos sveikatos ugdymui

Dažniausiai, tinkamai subalansuota dieta su dideliu kiekiu vandens ir skaidulų (sėlenomis, daržovėmis ir vaisiais) gali būti ilgalaikis atsakymas dėl vidurių užkietėjimo. Dauguma žmonių klaidingai galvoja, kad jie patiria vidurių užkietėjimą, kai negali išsituštinti kiekvieną dieną. Anaiptol, vidurių užkietėjimas pasireiškia, kai tuštinimosi procesas yra sumažėjęs nei įprasta pagal individualų poreikį ir susiejamas su kietomis išmatomis. Tarptautinės gairės apibrėžia vidurių užkietėjimą, kai tuštinimosi procesas sumažėja iki mažiau nei 3 kartai per savaitę. Jei tokie epizodai yra dažni, patartina pasikonsultuoti su gydytoju.

 

Gamintojas:

Sofar S. p. A, via Firenze 40, 20060 Trezzano Rosa (MI), Italija

 

Atstovas:

Genba Pharma,Veiverių g. 150, LT-46391, Kaunas - Lietuva

 

TINKAMUMO DATA IR LAIKYMAS

CLISMA-LAX turėtų būti laikoma ne aukštesnėje nei 30°C temperatūroje. Nenaudokite CLISMA-LAX po tinkamumo datos, nurodytos ant pakuotės, pabaigos. Data nurodyta neatidarytai, tinkamai laikomai pakuotei.

LAIKYTI VAIKAMS NEPASIEKIAMOJE VIETOJE.

 

Teksto peržiūros data 11/2013

Rekomenduojamos prekės