WARTNER priemonė karpoms šalinti, 50 ml
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

WARTNER priemonė karpoms šalinti, 50 ml

Prekės kodas: 10000119473
Medicinos priemonė
-20% 16,15 € (su PVM) 20,19 € 13,35 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

WARTNER® – 2-os kartos paprastųjų ir pėdų karpų šalinimo priemonė

 

Užšaldo paprastąsias ir pėdų karpas iki šaknies

 

PRIEŠ VARTOJANT WARTNER® PERSKAITYKITE VISĄ PAKUOTĖS LAPELĮ

 

A. Pagrindiniai faktai apie paprastąsias ir pėdų karpas

 

Karpos yra nepavojingi odos augliukai, kuriuos sukelia žmogaus papilomos virusas (ŽPV).

Būna įvairių karpų, labiausiai paplitusios paprastosios karpos . Jas sudaro vidinė dalis - šaknis, kurioje yra kraujagyslė, ir išorinių odos audinių sluoksnis.

Paprastosios karpos yra į žiedinį kopūstą panašūs odos dariniai šiurkščiu paviršiumi. Dažniausiai jų atsiranda ant rankų, kelių ir alkūnių.

Pėdų karpos yra panašios į paprastąsias karpas, bet jų atsiranda ant padų arba kojų pirštų apačios. Jos būna plokštesnės, vaikštant dėl spaudimo jaučiamas skausmas. Wartner specialiai sukūrė pėdų karpų šalinimo būdą, įskaitant ir 2 papildomus etapus prieš pradedant šalinimą ir po jo.

Karpų atsiranda 7-10 % žmonių. Dažniausiai jų atsiranda vaikams ir paaugliams. Tai užkrečiama liga, dažniau pasireiškianti nusilpus organizmo imuninei sistemai. Karpomis gali užsikrėsti žmogus nuo žmogaus arba tas pats žmogus vienos kūno vietos karpomis gali užkrėsti kitą kūno vietą tiesiogiai liesdamas pažeistą sritį. Daugiau nei 50 % karpų negydomos išnyksta per dvejus metus. Tačiau daugelis

žmonių nusprendžia karpas nuo pat pradžių šalinti, nes jos negražiai atrodo, o pėdų karpos sukelia skausmą.

Yra du tradiciniai pagrindiniai paprastųjų ir pėdų karpų šalinimo būdai. Pirmas: paprastosios ar pėdų karpos veikiamos rūgščių preparatais; antras: sveikatos priežiūros specialistas gali šalinti karpas chirurginiu, lazeriniu, prideginimo arba krioterapijos (šaldymo skystu azotu) metodu. Wartner® yra veiksmingas ir greitas, pagrįstas šaldymu karpų šalinimo metodas atliekamas namuose, kurį lengva naudoti. Jei norite pašalinti karpas, kurių skersmuo yra didesnis nei 7,5 mm, kreipkitės į gydytoją.

 

B. Kaip veikia Wartner®?

 

Wartner® gydo karpas taip pat kaip ir šaldymo metodas, kurį taiko gydytojas.

1. Wartner® užšaldo karpą iki šaknies. Porolono aplikatorių prispaudus prie karpos, oda gali pabalti ir šiek tiek skaudėti, o dėl šaldymo atsirasti gėlimo pojūtis. Atitraukus aplikatorių, odos spalva tampa normali.

Skausmas, gėlimo pojūtis greitai rimsta ir ilgiausiai per 24 valandas išnyksta.

2. Kai skausmas ir pabalimas išnyksta, šaldoma sritis gali parausti. Dėl šaldymo per kelias dienas po karpa gali susiformuoti pūslė. Plika akimi jos galima ir nematyti. Atšaldyta oda kartu su gydoma karpa palaipsniui išnyksta arba nukrenta maždaug po 10-14 dienų, o po pūsle susiformuoja nauja

sveika oda.

 

C. Šalutinis poveikis:

  • Kaip ir taikant kitus šaldymo metodus, oda laikinai gali pabalti.
  • Svarbu priemonę vartoti taip, kaip nurodyta, nes pernelyg ilgai veikdamos šaldančios medžiagos gali pažeisti giliuosius odos sluoksnius ir dėl to atsirasti randų ir (arba) nervų pažeidimų.
  • Jeigu priemonės patenka ant sveikų rankos ar kojos pirštų audinių (taip gali atsitikti, jeigu aplikatorius laikomas ilgiau nei nurodyta), audiniai gali žūti.
  • Kai kuriems žmonėms gali susiformuoti didesnės pūslės, kurios gali būti skausmingos.
  • Po karpos pašalinimo gali susiformuoti nedideli randeliai arba sutrikti pigmentacija.
  • Vartojant Wartner® dėl preparato žemos šaldymo temperatūros gali atsirasti nedideli nudegimai. Nors yra žinoma apie tokį šalutinį poveikį, tačiau jis pasitaiko retai.
  • Norint sumažinti šalutinio poveikio pasireiškimo riziką, labai svarbu vartoti Wartner kaip nurodyta pakuotės lapelyje (žiūrėkite vartojimo instrukciją).

D. Įspėjimas. Atvejai, kai Wartner® vartoti negalima:

 

Jeigu nesate 100 % įsitikinęs, kad odos pažeidimas yra paprastosios ar pėdų karpos, prieš pradėdami vartoti Wartner®, kreipkitės į gydytoją.

Šią priemonę vartoti gali tik suaugusieji. Jaunesniems nei 4 metų vaikams jo vartoti negalima.

Vartoti nėštumo ar žindymo metu negalima.

Jeigu sergate diabetu, vartoti negalima, nes atšaldyta odos vieta gali ilgai negyti arba užgyti nevisiškai.

Asmenys, kurių sutrikusi kraujotaka, prieš pradėdami vartoti Wartner®, turi pasitarti su gydytoju.

Vartoti tose vietose, kur oda yra išplonėjusi arba jautri (pvz.: ant veido, kaklo, pažastų, krūtų, sėdmenų, lytinių organų) negalima. Jeigu oda sudirgusi, infekuota, paraudusi ar yra uždegimo požymių (niežulys ar patinimas), vartoti negalima.

Tepti ant karpų, iš kurių auga plaukai, apgamų, juodų apgamų, pigmentinių dėmių, ar kitų neįprastai atrodančių odos vietų, negalima.

 

E. Atsargumo priemonės:

  • Jeigu abejojate, ar odos pažeidimas yra karpos, pasitarkite su gydytoju.
  • Tinka tik išoriniam vartojimui. Nuryti ar įkvėpti negalima, vartoti tik gerai vėdinamose patalpose.
  • Po vartojimo reikia nedelsiant nusiplauti rankas (išskyrus gydomą vietą).
  • Wartner® vartokite tik naudodami pakuotėje esantį specialų porolono aplikatorių.
  • Vienai karpai naudokite vieną porolono aplikatorių; vienas porolono aplikatorius naudojamas tik vieną kartą.
  • Tuo atveju, jeigu karpų yra ant rankų pirštų, vartodami šią priemonę, lėtai judinkite pirštus.
  • Vengti kontakto su aplink karpą esančia sveika oda.
  • Stipriai nespauskite poroloninio aplikatoriaus ant karpos.
  • Nelieskite aplink karpą esančių audinių.
  • Aplikatorių galima laikyti daugiausia 20 s. (paprastoms karpoms)/ 40 s. (pėdų karpoms) arba mažiau jei karpa ir aplinkiniai audiniai pabąla.
  • Jeigu viena šalia kitos yra kelios karpos, ypač ant rankų ar pirštų, tai vienu metu galima šalinti tik vieną karpą. Kiekvieną likusią karpą reikia šalinti atskirai 2 savaičių intervalais.
  • Senas dideles karpas pašalinti gali būti sunku. Tokioms karpoms kartais prireikia Wartner® vartoti daugiau nei vieną kartą.
  • Jeigu reikia Wartner® vartoti daugiau nei vieną kartą, priemonę pakartotinai galima vartoti tik po 2 savaičių. Ant vienos karpos iš viso priemonės vartoti galima ne daugiau kaip tris kartus. Jeigu trijų kartų pavartojimo nepakako, kreipkitės į gydytoją.
  • Tinkamumo laikas ir serijos numeris nurodytas ant pakuotės ir purškalo talpyklės apačioje.
  • Wartner® sudėtyje yra greitai užsidegančių medžiagų. Priemonę reikia vartoti gerai vėdinamose patalpose, ne arčiau kaip 1 m. nuo atviros ugnies, liepsnos, karščio, tiesioginės saulės šviesos, vartoti šalia elektrostatinių ir elektros šaltinių, tarp jų ir šviesos šaltinių negalima. Šalia rūkyti ar laikyti uždegtą
  • cigaretę negalima. Vartoti aukštesnėje nei 50°C temperatūroje (pvz., po elektros lempa) negalima. Jei įmanoma, talpyklę geriausia laikyti vertikalioje padėtyje atviroje erdvėje atokiau nuo kūno, ne pastatytą ant kieto paviršiaus.
  • Talpyklės pradurti ar deginti negalima, net panaudotos.
  • Laikyti saugioje vietoje. Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje.

F. Wartner® rinkinio sudėtis:

  • Purškalo talpyklė, kurioje yra aplinkai nekenksmingas dimetilo eterio ir propano mišinys. CE 0344
  • 1 daugkartinio naudojimo aplikatoriaus laikiklis, pritaikytas porolono aplikatoriui.
  • 12 vienkartinių porolono aplikatorių 12-kai vartojimų.
  • 1 daugkartinio naudojimo dildė CE.
  • Šis pakuotės lapelis, kuriame pateikiama išsami informacija apie karpas, Wartner® preparato poveikį ir kaip juo sėkmingai gydyti karpas.

G. Vartojimo instrukcija:

 

Prieš pradėdami vartoti Wartner®, atidžiai perskaitykite visą šį lapelį.

Paprastai per 10-14 dienų po pavartojimo karpos išnyksta. Senoms didelėms karpoms gali prireikti vartoti Wartner daugiau nei vieną kartą. Jeigu karpa arba jos dalis neišnyksta per 14 dienų po pirmojo pavartojimo, Wartner® galima saugiai vartoti dar kartą. Kiekvieną kartą reikia naudoti naują aplikatorių ir

po panaudojimo jį sunaikinti. Jeigu tris kartus pavartojus Wartner karpos neišnyko, kreipkitės į gydytoją.

 

PAPRASTAS 4 ETAPŲ VARTOJIMAS KARPOMS GYDYTI

 

1 ETAPAS

Mėlyną porolono aplikatoriaus galą suimkite rankos nykščiu ir rodomuoju pirštu ir suspauskite, kad pasirodytų maža angelė. Į porolono aplikatoriaus angelę įstumkite visą aplikatoriaus laikiklio strypelį (kad

jo visiškai nesimatytų).

 

2 ETAPAS

Purškalo talpyklę laikykite vertikalioje padėtyje atokiau nuo kūno ir elektros šaltinių. Aplikatoriaus laikiklį su porolono aplikatoriumi įstatykite į angą purškalo talpyklės viršuje taip, kad porolono aplikatoriaus visiškai nesimatytų. Viena ranka tvirtai laikykite purškalo talpyklę už apačios, kita 3 sekundes (skaičiuoti nuo 21 iki 23) stipriai spauskite žemyn aplikatoriaus laikiklį. Spaudžiant girdėsis šnypščiantis garsas. Nuimkite aplikatoriaus laikiklį su porolono aplikatoriumi nuo vožtuvo. Porolono aplikatorius bus prisotintas šalto skysčio, gali susiformuoti kondensatas. Šis kondensatas nekenksmingas.

 

3 ETAPAS

Po poroloninio aplikatoriaus prisotinimo, prieš prispaudžiant jį ant karpos, palaukite 20 s. Temperatūra dar labiau sumažės ir tai užtikrins geresnį Wartner veiksmingumą.

 

4 ETAPAS

Palaukus 20 s. lengvai prispauskite aplikatoriaus laikiklį su porolono aplikatoriumi prie karpos.

  • Paprastos karpos. Laikykite aplikatorių 20 sekundžių.
  • Pėdų karpos. Laikykite aplikatorių 40 sekundžių.

Įsitikinkite, kad porolono aplikatorius gerai prisispaudęs prie gydomos vietos.

Porolono aplikatorių reikia laikyti prispaustą tiek laiko, kiek nurodyta pagal schemą. Dėl šaldymo gali šiek tiek skaudėti arba atsirasti gėlimo pojūtis. Po aplikacijos, prieš nuimant porolono aplikatorių nuo aplikatoriaus laikiklio, reikia palaukti 2 minutes. Vieną kartą panaudotą porolono aplikatorių reikia

išmesti. Porolono aplikatoriaus naudoti dar kartą arba plikomis rankomis liesti jo galo negalima, kad vėl neužkrėstumėte odos karpų virusu.

 

2 PAPILDOMI PĖDŲ KARPŲ ŠALINIMO ETAPAI tinkamas pasiruošimas ir tolimesnė priežiūra

PRIEŠ ŠALINIMĄ

 

Pirmiausia pamirkykite kojas šiltame vandenyje 5 minutes ir po to su dilde nutrinkite ant ketinamos šalinti karpos esantį raginį sluoksnį.

 

1-4 ETAPAS

Žr. aukščiau. Taip pat kaip šalinant paprastąsias karpas.

 

5 ETAPAS

Palaikius 40 sekundžių, toje vietoje gali atsirasti nemalonus spaudimo ar trynimo pojūtis.

Jautrią vietą gali padėtiapsaugoti patogus pleistras, kurį galima įsigyti daugelyje prekybos vietų. Minkštų tamponėlių pakuotėje nėra.

 Po pašalinimo

  • Gydoma vieta turi būti švari.
  • Galima plaukioti ar maudytis.
  • Gydomos vietos krapštyti ar draskyti negalima.
  • Jeigu reikia, galima užklijuoti apsauginį pleistrą. Pūslių nepradurkite.
  • Jeigu skausmas ir gėlimo pojūtis nepraeina arba atsiranda kitų sutrikimų, kreipkitės į gydytoją.

 

Gamintojas: Omega Teknika - Farnham Drive, Finglas, Dublin 11, Airija

Oficialus atstovas Lietuvoje: Omega Pharma Baltics SIA