REGULAX PICOSULPHATE geriamieji lašai 20 ml
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

REGULAX PICOSULPHATE geriamieji lašai 20 ml

Prekės kodas: 10000112453
Nereceptinis vaistas
Nereceptinis vaistas. Užsisakyti galite ne daugiau kaip vieno mėnesio gydymo kursui. Vaistai kitais vaistais nekeičiami ir už juos sumokėti pinigai negrąžinami.
Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad įsigyjant nereceptinius vaistinius preparatus su pristatymu į namus su Jumis privalo susisiekti mūsų konsultuojantis vaistininkas ir suteikti farmacinę paslaugą telefonu 8 697 03000.
3,79 € (su PVM) 3,13 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

Pakuotės lapelis: informacija pacientui

 Regulax Picosulphate 7.23mg/ml geriamieji lašai, tirpalas

 natrio pikosulfatas

 

Atidžiai perskaitykite visą šį lapelį, prieš pradėdami vartoti vaistą, nes jame pateikiama Jums svarbi informacija.

Visada vartokite šį vaistą tiksliai kaip aprašyta šiame lapelyje arba kaip nurodė gydytojas arba vaistininkas.

  • Neišmeskite šio lapelio, nes vėl gali prireikti jį perskaityti.
  • Jeigu norite sužinoti daugiau arba pasitarti, kreipkitės į vaistininką.
  • Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis (net jeigu jis šiame lapelyje nenurodytas), kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Žr. 4 skyrių.
  • Jeigu 3 dienas Jūsų savijauta nepagerėjo arba net pablogėjo, kreipkitės į gydytoją.

 

Apie ką rašoma šiame lapelyje?

 

  1. Kas yra Regulax Picosulphate ir kam jis vartojamas
  2. Kas žinotina prieš vartojant Regulax Picosulphate
  3. Kaip vartoti Regulax Picosulphate
  4. Galimas šalutinis poveikis
  5. Kaip laikyti Regulax Picosulphate
  6. Pakuotės turinys ir kita informacija

 

 

  1. Kas yra Regulax Picosulphate ir kam jis vartojamas

 

Veiklioji vaisto medžiaga natrio pikosulfatas yra lokaliai veikianti vidurių laisvinamoji medžiaga. Storojoje žarnoje ji, veikiant bakterijoms, suskyla ir skatina storosios žarnos peristaltiką, stimuliuodama jos gleivinę.

 

Jeigu 3 dienas Jūsų savijauta nepagerėjo arba net pablogėjo, kreipkitės į gydytoją.

 

  1. Kas žinotina prieš vartojant Regulax Picosulphate

 

Regulax Picosulphate vartoti draudžiama

  • jeigu yra alergija natrio pikosulfatui, kitiems triarilmetano grupės preparatams arba bet kuriai pagalbinei šio vaisto medžiagai (jos išvardytos 6 skyriuje);
  • jeigu yra žarnų nepraeinamumas ar obstrukcija, ūminė pilvo liga, kurią reikia operuoti, įskaitant apendicitą ir žarnų nepraeinamumą, ūminis žarnų uždegimas ar didelė dehidracija;
  • vaikams iki 4 metų.

 

Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

 

Įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pasitarkite su gydytoju arba vaistininku, prieš pradėdami vartoti Regulax Picosulphate.

  • Jeigu yra liga, kurios metu sutrinka vandens ir elektrolitų pusiausvyra, pvz., labai susilpnėjusi inkstų funkcija, Regulax Picosulphate galima vartoti tik gydytojui prižiūrint.
  • Jeigu vidurių užkietėjimas ilgalaikis, prieš Regulax Picosulphate vartojimą reikia kreiptis į gydytoją patarimo, kadangi lėtinis virškinimo trakto veiklos sutrikimas gali būti sunkios ligos požymis.

Vidurių laisvinamaisiais vaistais galima gydyti tik trumpalaikį vidurių užkietėjimą. Jų reikėtų pradėti vartoti tik tuo atveju, jeigu kitos ilgiau taikomos priemonės, pvz., dieta (t. y. valgymas maisto, kuriame yra rupių ir drėkinamųjų sudedamųjų dalių, bei didesnio kiekio skysčių vartojimas) ir gyvenimo būdas (reikiamas mankštinimasis), yra nepakankamai veiksmingos.

Kiti vaistai ir Regulax Picosulphate

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų arba dėl to nesate tikri, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

 

Regulax Picosulphate vidurių laisvinamąjį poveikį gali silpninti arba naikinti kartu vartojami antibiotikai (bakterijas naikinantys preparatai).

 

Regulax Picosulphate didina kalio išsiskyrimą su išmatomis. Lašų vartojant kartu su kitais vaistiniais preparatais  (pvz., diuretikais, kortikosteroidais), organizme gali atsirasti kalio trūkumas. Dėl to gali sutrikti širdies veikla, pasireikšti raumenų silpnumas, didėti organizmo jautrumas širdies veiklą stiprinantiems vaistams (širdies glikozidams). 

 

Pastaba. Ši informacija tinka ir tuo atveju, jeigu minėtų vaistų buvo vartota neseniai.

 

Nėštumas ir žindymo laikotarpis

Jeigu esate nėščia, žindote kūdikį, manote, kad galbūt esate nėščia arba planuojate pastoti, tai prieš vartodama šį vaistą pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

 

Nėštumas

Nėštumo laikotarpiu Regulax Picosulphate galima vartoti tik gydytojo skyrimu, kadangi nėščių moterų gydymo šiuo vaistu patirtis yra nepakankama.

 

Žindymo laikotarpis

Nors duomenų, rodančių, kad veiklioji Regulax Picosulphate medžiaga patenka į motinos pieną, tačiau šio vaisto vartojančioms moterims kūdikio krūtimi maitinti nepatariama.

 

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Regulax Picosulphate poveikio gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus neturi.

 

Regulax Picosulphate sudėtyje yra natrio, sorbitolio ir propilenglikolio

Šio vaisto 27 lašuose yra mažiau kaip 1 mmol natrio (23 mg), t.y., jis beveik neturi reikšmės.

 

Šio vaisto 27 lašuose yra 615,6 mg sorbitolio, atitinkančio 456 mg/ml.

Sorbitolis yra fruktozės šaltinis. Jeigu gydytojas yra sakęs, kad Jūs (ar Jūsų vaikas) netoleruojate kokių nors angliavandenių, ar Jums nustatytas retas genetinis sutrikimas įgimtas fruktozės netoleravimas (ĮFN), kurio atveju organizmas negali suskaidyti fruktozės, prieš vartodami šio vaisto (ar prieš duodami jo Jūsų vaikui), pasakykite gydytojui.

 

Šio vaisto 27 lašuose yra 270 mg propilenglikolio, atitinkančio 200 mg/ml.

 

PASTABA DIABETIKAMS. Regulax Picosulphate lašuose yra cukraus pakaitalų: 1 ml lašų atitinka 0,03 duonos vienetų.

 

 

  1. Kaip vartoti Regulax Picosulphate

 

Visada vartokite šį vaistą tiksliai kaip nurodė gydytojas arba vaistininkas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

 

Jei gydytojo neskirta kitaip, suaugusiems žmonėms ir vyresniems nei 12 metų paaugliams rekomenduojama dozė yra 14 - 27 lašai (atitinka 5 – 10 mg natrio pikosulfato).

 

4 - 12 metų vaikams vaisto vartoti galima tik gydytojui paskyrus! Vienkartinė dozė yra  7 - 14 lašų (atitinka 2,5 – 5 mg natrio pikosulfato).

 

Regulax Picosulphate patariama gerti vakare. Jo poveikis pasireiškia po 10 - 12 val.

 

Be gydytojo leidimo Regulax Picosulphate lašų galima vartoti tik trumpai. Jeigu vidurių užkietėjimas trunka ilgai, būtina kreiptis į gydytoją.

 

Ką daryti pavartojus per didelę Regulax Picosulphate dozę

Pavartojus per didelę dozę, būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Vaisto perdozavus, gali prasidėti viduriavimas, todėl gali prireikti sunormalinti vandens ir elektrolitų kiekį organizme.

 

Pamiršus pavartoti Regulax Picosulphate

Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

 

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

 

 

  1. Galimas šalutinis poveikis

 

Šis vaistas, kaip ir visi kiti, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

 

Reti šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 1 000 asmenų):

Trumpai vartojant Regulax Picosulphate, šalutinis poveikis yra retas ir dažniausiai pasireiškia vidurių pūtimu, silpnu skrandžio skausmu ar padažnėjusiu tuštinimusi.  

 

Labai reti šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 10 000 asmenų:

Padidėjusio jautrumo reakcija.

 

Ilgiau vartojant Regulax Picosulphate, gali atsirasti skysčių ir elektrolitų, ypač kalio, trūkumas, didėti vidurių užkietėjimas, todėl preparato galima vartoti tik trumpai.

 

Vartojant didelę vaisto  dozę arba  vaistu gydantis ilgai, labai dažnai gali padidėti vandens, kalio ir kitų elektrolitų trūkumas, todėl gali sutrikti širdies funkcija, pasireikšti raumenų silpnumas, ypač tuo atveju, jeigu kartu vartojama širdies glikozidų, diuretikų ar kortikosteroidų.

 

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

 

Pranešimas apie šalutinį poveikį

Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis, įskaitant šiame lapelyje nenurodytą, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Pranešimą apie šalutinį poveikį galite pateikti šiais būdais: tiesiogiai užpildant formą internetu Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Vaistinių preparatų informacinėje sistemoje https://vapris.vvkt.lt/vvkt-web/public/nrv arba užpildant Paciento pranešimo apie įtariamą nepageidaujamą reakciją (ĮNR) formą, kuri skelbiama https://www.vvkt.lt/index.php?4004286486, ir atsiunčiant elektroniniu paštu (adresu [email protected]) arba nemokamu telefonu 8 800 73 568. Pranešdami apie šalutinį poveikį galite mums padėti gauti daugiau informacijos apie šio vaisto saugumą.

 

 

  1. Kaip laikyti Regulax Picosulphate

 

Šį vaistą laikykite vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje.

Ant buteliuko etiketės po „EXP“ ir kartono dėžutės po „Tinka iki“ nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, šio vaisto vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Pirmą kartą atidarius buteliuką, tirpalo tinkamumo laikas yra 6 mėn.

 

Vaistų negalima išmesti į kanalizaciją arba su buitinėmis atliekomis. Kaip išmesti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

 

 

  1. Pakuotės turinys ir kita informacija

 

Regulax Picosulphate sudėtis

  • Veiklioji (-sios) medžiaga (-os) yra natrio pikosulfatas. 1 ml (20 lašų) tirpalo yra 7,5 mg natrio pikosulfato monohidrato (atitinka 7,23 mg natrio pikosulfato).
  • Pagalbinė (-ės) medžiaga (-os) yra skystasis sorbitolis (nesikristalizuojantis), propilenglikolis ir išgrynintas vanduo.

 

Regulax Picosulphate išvaizda ir kiekis pakuotėje

Regulax Picosulphate yra skaidrus ir bespalvis tirpalas.

Kartono dėžutėje yra buteliukas, kuriame yra 20 ml arba 50 ml tirpalo.

 

Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

 

Registruotojas ir gamintojas

Registruotojas

Krewel Meuselbach GmbH

Krewelstrasse 2

53783 Eitorf

Vokietija

 

Gamintojas

Krewel Meuselbach GmbH

Xavier-Vorbrüggen Str. 6

98694 Ilmenau

Vokietija

 

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį registruotojo atstovą.

 

UAB „NVT“

Sodų g. 1, Linksmakalnio k.

LT-53290 Kauno raj.,

El. paštas [email protected]

 

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2021-11-30.

 

Išsami informacija apie šį vaistą pateikiama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje http://www.vvkt.lt/.

 

 

Rekomenduojamos prekės