SMARTHIT IV VITAMIN B12, 30 ml
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

SMARTHIT IV VITAMIN B12, 30 ml

Prekės kodas: 10000180218
Nervų sistemos veiklai
Maisto papildas
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

*-35% Maisto papildai miegui, nervų sistemai, atminčiai, perkant 2 prekes ir daugiau iš sąrašo. 

Pasiūlymas galioja 2024.03.01-2024.03.31. Prekių sąrašas čia >>>

17,79 € (su PVM) 14,70 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

SMARTHIT IV® VITAMIN B12, 30 ml

 

· Mikrokapsuliuota, geriau pasisavinama vitamino B12 forma

· Skystas, dozuojamas pipete

· Sukurta patentuotos efektyvaus pasisavinimo technologijos Miosol® būdu

 

SmartHit IV® Vitamin B12 – tai pažangiausių technologijų būdu sukurta vitamino B12 mikrokapsulė, kuri užtikrina gerą vitamino pasisavinimą net tuo atveju, kai trūksta vidinio faktoriaus (IF) ar laisvų specialių receptorių plonojo žarnyno gleivinėje. Šiuo atveju vitaminas B12 yra patalpintas labai mažoje mikrokapsulėje, kurios apvalkalas sudarytas iš giminingų ląstelėms komponentų, dėl to yra žarnyno ląstelių atpažįstamas ir lengvai patenka į jų vidų. Mikrokapsulės dydis yra mažesnis už ląstelės, todėl toks vitaminas tinkamas absorbcijai žarnyno ląstelėse be papildomo smulkinimo ir greitai pasisavinamas.

 

VITAMINAS B12 - tiems, kurie daug dirba ar mokosi.

VITAMINAS B12 padeda palaikyti normalią psichologinę funkciją.

VITAMINAS B12 padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.

 

SUDĖTIS

 

1 ml

RMV*

Vitaminas B12

1000 µg

40 000 %

*RMV – referencinė maistinė vertė

 

SUDEDAMOSIOS DALYS

Vanduo, stabilizatorius – ksilitolis, emulsiklis – sojų lecitinas, kuriame yra fosfatidilcholino, drėgmę išlaikanti medžiaga – glicerolis, etanolis (1,3%), konservantas - kalio sorbatas, hidroksokobalaminas (vitaminas B12) (0,1%), aviečių aromato kvapioji medžiaga, antioksidantas - tokoferolių koncentruotas ekstraktas. Galimi sezamo sėklų ir jų produktų pėdsakai.

 

VARTOJIMAS

Rekomenduojama vaikams nuo 12 metų amžiaus ir suaugusiesiems vartoti po 1 ml prieš valgį. Geriausia vartoti gryną lašinant tiesiai į burną. Esant poreikiui, gerti sumaišytą su vandeniu ar sultimis.

 

ĮSPĖJIMAI

Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Labai svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

 

LAIKYMAS

Laikyti sausoje, tamsioje vietoje, ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Atidarius laikyti šaldytuve, suvartoti per 2 mėn.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Efektyvaus pasisavinimo technologija (EPT) Miosol®

SmartHit IV® linijos produktai sukurti naudojant patentuotą efektyvaus pasisavinimo  technologiją (EPT) Miosol®, grįstą mikrokapsuliavimo pagrindu. Mikrokapsulė – tai vitaminų, mineralų ir augalinių ekstraktų pernašos sistema, kuri:

užtikrina iki 6 kartų efektyvesnį maistinių medžiagų pasisavinimą organizme;

apsaugo viduje esančias medžiagas nuo skrandžio rūgščių, fermentų ir druskų poveikio, todėl pernešama medžiaga nėra paveikiama;

nepažeista pasisavinama plonojo žarnyno ląstelėse.

 

GAMINTOJAS: Valentis AG.

PLATINTOJAS: UAB “Valentis Pharma”.

 

Liposominė technologija

Liposoma – mikrokapsulė, sudaryta iš išorinio fosfolipidų dvisluoksnio ir vidinės skystos terpės. Į liposomų vidų gali būti patalpinamos įvairios medžiagos, pvz. vitaminai, mineralai bei kitos, tirpios vandenyje arba riebaluose, maistinės medžiagos. Dėl šios formos padidėja maistinių medžiagų, esančių liposomų viduje, patekimas į žarnyno ląsteles ir stabilumas.

 

Į liposomas įkapsuliuotų medžiagų pasisavinimas yra efektyvesnis nei tokių pačių medžiagų, esančių ne liposominėje formoje. Geresnį pasisavinimą lemia liposomų dydis ir fosfolipidų dvisluoksnis. Liposomų dydis yra iki 100 kartų mažesnis už ląstelės dydį, dėl to joms nereikalingas smulkinimas, jos jau yra paruoštos tiesioginei sąveikai su ląstelėmis. Liposomų membrana yra padaryta iš ląstelėms giminingo membranos komponento – fosfatidilcholino. Priartėjus liposomai prie ląstelės membranos, ląstelė atpažįsta fosfatidilcholiną kaip maistinę medžiagą, dėl to liposoma yra įtraukiama į ląstelių vidų arba tiesiog susilieja su ląstelės membrana, išleisdama liposomos vidinį turinį tiesiai į ląstelę.

 

Liposomų išorinis fosfolipidų sluoksnis taip pat veikia kaip kapsulės apvalkalas – apsaugo medžiagą nuo aplinkos poveikio (rūgščių, šviesos), prilėtina maistinėms medžiagoms žalingus oksidacinius procesus. Dėl to padidėja maistinių medžiagų, esančių liposomų viduje, stabilumas.

 

Vitamino B12 pasisavinimo ypatumai

Su maistu ar maisto papildais gautas vitaminas B12 absorbuojamas plonosiose žarnose. Pakliuvęs į skrandį, šis vitaminas prijungiamas prie proteinų R ir pernešamas į plonąsias žarnas, kur kasos fermentų pagalba atskiriamas nuo proteinų R ir prijungiamas prie skrandžio ląstelių išskiriamo glikoproteino, vadinamojo vidinio faktoriaus (IF), kad galėtų būti atpažintas specialių receptorių plonojo žarnyno gleivinėje ir pasisavintas. Ribotas šių receptorių kiekis lemia, kad iš maisto pasisavinama nuo 50 iki 5 procentų vitamino B12 kiekio. Trūkstant vidinio faktoriaus (IF), per žarnų sienelę gali būti absorbuojamas tik labai mažas šio vitamino kiekis. Kraujyje vitaminą B12 prisijungia plazmos proteinai transkobalaminai, kurių pagalba jis nunešamas į kepenis ir kitus audinius.

 

Liposominio vitamino B12 efektyvumas

Liposominis vitaminas B12 – tai pažangiausių technologijų būdu sukurta vitamino B12 mikrokapsulė, kuri užtikrina gerą vitamino pasisavinimą net tuo atveju, kai trūksta vidinio faktoriaus (IF) ar laisvų specialių receptorių plonojo žarnyno gleivinėje. Šiuo atveju vitaminas B12 yra patalpintas labai mažoje mikrokapsulėje - liposomoje, kurios apvalkalas sudarytas iš giminingų ląstelėms komponentų, dėl to yra žarnyno ląstelių atpažįstamas ir lengvai patenka į jų vidų. Mikrokapsulės dydis yra mažesnis už ląstelės, todėl liposominis vitaminas tinkamas absorbcijai žarnyno ląstelėse be papildomo smulkinimo ir greitai pasisavinamas.

 

Vitamino B12 poreikis

Vitaminas B12 yra vandenyje tirpstantis B grupės vitaminas. Organizmas kaupia tam tikras šio vitamino atsargas kepenyse ir inkstuose; iš viso jo kiekis žmogaus kūne gali siekti 2-3 mg. Negaunant pakankamai šio vitamino, atsargos išsenka, todėl būtina jas nuolat papildyti. Vitaminas B12 gaunamas iš gyvūninės kilmės produktų; jo būna kiaušiniuose, pieno produktuose, kai kurių rūšių žuvyje (sardinėse) ir raudonoje mėsoje, o daugiausia – kepenyse ir inkstuose.

2007 metais atliktas Lietuvos gyventojų faktinės mitybos tyrimas atskleidė, kad tiek moterys, tiek vyrai vitamino B12 suvartoja mažiau nei rekomenduojama. Tikimybė, kad organizmui gali trūkti vitamino B12 yra didesnė tam tikrų grupių žmonėms. Viena iš problemų - skurdus racionas. Kadangi vitamino B12 praktiškai nėra augalinės kilmės maiste, žmonėms, vengiantiems gyvūninės kilmės maisto produktų, būtina jo vartoti papildomai. Taip pat yra žinoma, kad dėl vitamino B12 trūkumo dažnai kenčia vyresnio amžiaus žmonės; skirtingų mokslininkų duomenimis nuo 10 iki 30 procentų pagyvenusių žmonių susiduria su pablogėjusio šio vitamino pasisavinimo iš maisto problema. Vitamino B12 gali pritrūkti bet kokio amžiaus žmonėms, jei sutrikęs šio vitamino pasisavinimas dėl uždegimų virškinamajame trakte, susilpnėjusios kasos funkcijos, arba jei trūksta jo rezorbcijai būtinos medžiagos - vidinio faktoriaus (IF).

 

Vitamino B12 vaidmuo organizme

Organizme vitaminas B12 daugiausiai turi įtakos kraujodaros ir nervų sistemoms.

Pakankamas vitamino B12 kiekis padeda palaikyti normalų raudonųjų kraujo kūnelių (eritrocitų) susidarymą kaulų čiulpuose. Netrinkant DNR sintezei besivystančių kraujo ląstelių branduoliuose, nemažėja subrendusių, gebančių prisijungti deguonį eritrocitų kiekis.

Vitaminas B12 padeda palaikyti normalią neurologinę ir psichologinę funkcijas. Jis reikalingas mielino dangalo sintezei nervų ląstelėse ir tam tikrų nervinių impulsų pernešėjų sintezei.

Be to, yra žinoma, kad vitaminas B12 svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai, normaliam imunitetui, ląstelių dalijimuisi, dalyvauja amino rūgščių biosintezėje, padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.

 

Literatūros sąrašas:

Baik HW, Russell RM. Vitamin B12 deficiency in the elderly. Annu Rev Nutr. 1999;19:357-77.

Clarke R, Birks J, Nexo E, Ueland PM, Schneede J, Scott J, Molloy A, Evans JG. Low vitamin B-12 status and risk of cognitive decline in older adults. Am J Clin Nutr. 2007 Nov;86(5):1384-91.

EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA); Scientific opinion on the substantiation of health claims related to vitamin B12 and red blood cell formation (ID 92, 101), cell division (ID 93), energy-yielding metabolism (ID 99, 190) and function of the immune system (ID 107) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006 on request from the European Commission. EFSA Journal 2009; 7(9): 1223.

EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA); Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin B12 and contribution to normal neurological and psychological functions (ID 95, 97, 98, 100, 102, 109), contribution to normal homocysteine metabolism (ID 96, 103, 106), maintenance of normal bone (ID 104), maintenance of normal teeth (ID 104), maintenance of normal hair (ID 104), maintenance of normal skin (ID 104), maintenance of normal nails (ID 104), reduction of tiredness and fatigue (ID 108), and cell division (ID 212) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal 2010;8(10):1756.

EFSA Scientific Committee on Food. Scientific Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies. Tolerable upper intake levels for vitamins and minerals. February 2006.

Ho C, Kauwell GP, Bailey LB. Practitioners' guide to meeting the vitamin B-12 recommended dietary allowance for people aged 51 years and older. J Am Diet Assoc. 1999 Jun;99(6):725-7.

IoM (Institute of Medicine), 2000. Dietary Reference Intakes for thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folate, vitamin B12, pantothenic acid, biotin and cholin. National Academy Press, Washington, D.C.

Köbe T, Witte AV, Schnelle A, Grittner U, Tesky VA, Pantel J, Schuchardt JP, Hahn A, Bohlken J, Rujescu D, Flöel A. Vitamin B-12 concentration, memory performance, and hippocampal structure in patients with mild cognitive impairment. Am J Clin Nutr ajcn116970.

Kozyraki R, Cases O. Vitamin B12 absorption: mammalian physiology and acquired and inherited disorders. Biochimie. 2013 May;95(5):1002-7.

Schjønsby H. Vitamin B12 absorption and malabsorption. Gut. 1989 Dec; 30(12): 1686–1691.

 

SmartHit IV™

PRODUKTŲ LINIJA

 

Ferrum

liposominė geležies forma

 

D3 + K2

liposominė vitaminų D3 ir K2 forma

 

D3

liposominė vitamino D3 forma

 

B12

liposominė vitamino B12 forma

 

Curcumin

liposominė kurkumino forma

 

 

LIPOSOMOS – iš fosfolipidų sukurtos sferinės formos dalelės, kurių viduje gali būti įterptos įvairių medžiagų molekulės: vitaminų, mineralų, flavonoidų, amino rūgščių, omega rūgščių ir pan.

 

Į liposomų vidų galima įterpti įvairias nestabilias, netirpias medžiagas ir tokiu būdu apsaugoti jas nuo oksidacijos ir degradacijos, išlaikant jų funkcines savybes.

 

Fosfolipidų sluoksnis yra tarsi apsauginis sluoksnis, neleidžiantis laisvai judėti medžiagoms iš liposomų vidaus į išorę arba atvirkščiai.

 

LIPOSOMŲ TURINYS LIEKA APSAUGOTAS, KOL KELIAUJA IKI MEDŽIAGAS ABSORBUOJANČIŲ LĄSTELIŲ.

 

FOSFOLIPIDAI yra medžiagos, sudarančios visų ląstelių biologines membranas. Dėl to liposomų fosfolipidai yra ląstelių lengvai atpažįstami, ir liposomų nešamos medžiagos patenka į ląstelių vidų kelis kartus efektyviau nei įprastai.

Panašios prekės

Rekomenduojamos prekės