IBUPROM 400 mg plėvele dengtos tabletės N10
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

IBUPROM 400 mg plėvele dengtos tabletės N10

Prekės kodas: 10000129857
Mažina skausmą, uždegimą
Nereceptinis vaistas
Nereceptinis vaistas. Užsisakyti galite ne daugiau kaip vieno mėnesio gydymo kursui. Vaistai kitais vaistais nekeičiami ir už juos sumokėti pinigai negrąžinami.
Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad įsigyjant nereceptinius vaistinius preparatus su pristatymu į namus su Jumis privalo susisiekti mūsų konsultuojantis vaistininkas ir suteikti farmacinę paslaugą telefonu 8 697 03000.
1,39 € (su PVM) 1,15 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

Pakuotės lapelis: informacija pacientui

 

 Ibuprofen US Pharmacia 400 mg plėvele dengtos tabletės

ibuprofenas

 

Atidžiai perskaitykite visą šį lapelį, prieš pradėdami vartoti šį vaistą, nes jame pateikiama Jums svarbi informacija.

Visada vartokite šį vaistą tiksliai, kaip aprašyta šiame lapelyje arba kaip nurodė gydytojas arba vaistininkas.

  • Neišmeskite šio lapelio, nes vėl gali prireikti jį perskaityti.
  • Jeigu norite sužinoti daugiau arba pasitarti, kreipkitės į vaistininką.
  • Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis (net jeigu jis šiame lapelyje nenurodytas), kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Žr. 4 skyrių.
  • Jeigu per 3 dienas Jūsų savijauta nepagerėjo arba net pablogėjo, kreipkitės į gydytoją.

 

Apie ką rašoma šiame lapelyje?

 

  1. Kas yra Ibuprofen US Pharmacia ir kam jis vartojamas
  2. Kas žinotina prieš vartojant Ibuprofen US Pharmacia
  3. Kaip vartoti Ibuprofen US Pharmacia
  4. Galimas šalutinis poveikis
  5. Kaip laikyti Ibuprofen US Pharmacia
  6. Pakuotės turinys ir kita informacija

 

 

1. Kas yra Ibuprofen US Pharmacia ir kam jis vartojamas

 

Ibuprofenas yra nesteroidinis vaistas nuo uždegimo (NVNU), kuris malšina skausmą ir mažina uždegimą bei karščiavimą.

 

Ibuprofen US Pharmaciaskirtas trumpalaikiam silpno ar vidutinio stiprumo skausmo, tokio kaip galvos, mėnesinių, dantų, raumenų, sąnarių, malšinimui ir karščiavimo mažinimui.

 

Ibuprofen US Pharmaciayra skirtas vartoti suaugusiesiems ir vaikams nuo 12 metų.

 

Jeigu per 3 dienas Jūsų savijauta nepagerėjo arba net pablogėjo, kreipkitės į gydytoją.

 

 

2. Kas žinotina prieš vartojant Ibuprofen US Pharmacia

 

Ibuprofen US Pharmaciavartoti draudžiama:

jeigu yra alergija ibuprofenui arba bet kuriai pagalbinei šio vaisto medžiagai (jos išvardytos 6 skyriuje),

jeigu yra alergija aspirinui arba kitiems nesteroidiniams vaistams nuo uždegimo (kada nors praeityje pavartojus šių vaistų yra pasireiškusi astma, „bėganti“ nosis, odos niežulys, lūpų, veido ar gerklės tinimas),

jeigu yra (arba praeityje buvo du ar daugiau epizodų) pepsinė opa (opa skrandyje arba dvylikapirštėje žarnoje), prakiurimas arba kraujavimas,

jeigu praeityje yra buvęs kraujavimas iš virškinimo trakto ar jo prakiurimas, susiję su nesteroidinių vaistų nuo uždegimo vartojimu,

jeigu yra (arba praeityje buvo) dvylikapirštės žarnos opa, prakiurimas arba kraujavimas,

jeigu yra kraujavimas į smegenis, virškinimo traktą arba kitoks kraujavimas,

jeigu sergate sunkiomis kepenų, inkstų arba širdies ligomis,

jei kartu vartojate kitus NVNU (žr. „Kiti vaistai ir Ibuprofen US Pharmacia“),

jeigu esate paskutiniame nėštumo trimestre,

jaunesniems, nei 12 metų vaikams.

 

 

Įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pasitarkite su gydytoju arba vaistininku prieš pradėdami vartoti Ibuprofen US Pharmacia. Ypač svarbu pasakyti gydytojui arba vaistininkui, jeigu Jums yra bet kuri iš šių ligų ar būklių:

  • tam tikros odos ligos (sisteminė raudonoji vilkligė arba mišri jungiamojo audinio liga),

virškinimo sutrikimai arba lėtinė uždegiminė žarnyno liga (opinis kolitas, Krono liga),

jei Jums yra padidėjęs kraujospūdis ir (ar) turite širdies veiklos sutrikimų,

inkstų arba kepenų sutrikimai,

astma ar alerginės ligos. Šis vaistas gali sukelti bronchų spazmą (jo simptomai yra švokštimas arba pasunkėjęs kvėpavimas),

Jums yra kraujo krešėjimo problemų,

esate senyvo amžiaus. Senyvo amžiaus pacientams šalutinių poveikių pavojus yra didesnis,

dehidratacija (pvz., organizme trūksta vandens ir skysčių, dažniausiai dėl vėmimo, viduriavimo arba nepakankamo skysčių vartojimo). Dehidratuotiems vaikams ir paaugliams yra inkstų nepakankamumo pavojus,

vartojate bet kokių kitų vaistų, ypač antikoaguliantų, diuretikų, širdies veiklą reguliuojančių vaistų, kortikosteroidų (žr. skyrių „Kiti vaistai ir Ibuprofen US Pharmacia“).

 

Šalutinio poveikio pavojų galima sumažinti vartojant mažiausią vaisto dozę trumpiausią laiką, reikalingą palengvinti simptomams. Neviršykite rekomenduojamų vaisto dozių bei vartojimo laiko. Jei Jūsų simptomai išlieka, pasunkėja ar nepalengvėja po 3 dienų arba atsiranda naujų simptomų, kreipkitės į savo gydytoją.

 

Jei sergate arba anksčiau sirgote virškinamojo trakto liga arba esate senyvo amžiaus, pasireiškus neįprastiems su virškinimu susijusiems požymiams (ypač kraujavimui), ypač gydymo pradžioje, pasitarkite su savo gydytoju. Kraujavimas iš skrandžio arba žarnyno, opos ar perforacijos, kurios gali baigtis mirtimi, gali pasireikšti su įspėjamaisiais ženklais arba be jų. Jeigu pastebėjote kraujavimo iš virškinamojo trakto požymių (stiprų pilvo skausmą, juodos arba deguto spalvos išmatas, vemiate krauju ar tamsiomis dalelėmis, panašiomis į kavos tirščius), nedelsiant nutraukite vaisto vartojimą ir kreipkitės į gydytoją (žr. ­„Galimas šalutinis poveikis“).

 

Ilgalaikis vaistų nuo skausmo vartojimas, ypač kartu vartojant skirtingų vaistų nuo skausmo, gali sukelti rimtų inkstų pažeidimų.

 

Tokie vaistai, kaip Ibuprofen US Pharmacia, gali būti susiję su nedideliu širdies priepuolio („miokardo infarkto“) ar insulto pavojaus padidėjimu. Bet koks pavojus yra labiau tikėtinas ilgą laiką vartojant vaistą didelėmis dozėmis. Neviršykite rekomenduotos dozės ar 3 dienų gydymo laikotarpio.

 

Jei Jūsų širdies veikla yra sutrikusi, patyrėte insultą arba galvojate, kad Jūs galite būti rizikos grupėje (pavyzdžiui, Jūsų kraujospūdis yra padidėjęs, sergate diabetu, turite daug cholesterolio arba rūkote), turite aptarti gydymą su savo gydytoju arba vaistininku.

 

Prieš pradėdami vartoti Ibuprofen US Pharmacia, dėl gydymo pasitarkite su gydytoju arba vaistininku, jeigu:

  • Jūs turite širdies problemų, įskaitant širdies nepakankamumą, krūtinės anginą (jaučiate skausmą krūtinėje), arba jeigu Jums buvo širdies priepuolis, atlikta širdies ir kraujagyslių operacija, diagnozuota periferinių arterijų liga (prasta kraujotaka pėdose dėl susiaurėjusių ar užsikimšusių arterijų) arba buvo ištikęs insultas (įskaitant mini insultą arba praeinantį smegenų išemijos priepuolį (PSIP);
  • Jūsų kraujospūdis yra padidėjęs, sergate cukriniu diabetu, nustatytas didelis cholesterolio kiekis, turite giminaičių, sirgusių širdies liga arba kuriuos ištiko insultas, arba jeigu rūkote;
  • sergate infekcine liga – žr. poskyrį su antrašte „Infekcijos“ toliau.

 

Ilgalaikis bet kurių vaistų nuo skausmo vartojimas gali sukelti ar padidinti galvos skausmą. Jei tokia situacija pasireikštų, nutraukite Ibuprofen US Pharmacia vartojimą ir kreipkitės į gydytoją.

 

Ibuprofenas priklauso vaistų, kurie gali daryti poveikį moterų vaisingumui, grupei. Šis poveikis išnyksta nutraukus vaisto vartojimą. Mažai tikėtina, kad retkarčiais vartojamas ibuprofenas galėtų turėti įtakos Jūsų galimybei pastoti. Tačiau jeigu turite problemų dėl pastojimo, pasitarkite su gydytoju prieš pradėdama vartoti šį vaistą.

 

Pasitarkite su savo gydytoju, net jeigu bet kuri iš anksčiau išvardytų situacijų Jums yra pasireiškusi praeityje.

 

Infekcijos

Ibuprofen US Pharmacia gali paslėpti tokius infekcijų požymius kaip karščiavimas ir skausmas. Todėl gali būti, kad, vartojant Ibuprofen US Pharmacia, gali būti vėluojama pradėti tinkamą infekcijos gydymą, o dėl to gali padidėti komplikacijų rizika. Tokių atvejų nustatyta gydant bakterijų sukeltą pneumoniją ir su vėjaraupiais susijusias bakterines odos infekcijas. Jeigu vartojate šį vaistą sirgdami infekcine liga ir Jums pasireiškiantys infekcijos simptomai neišnyksta arba sunkėja, nedelsdami pasitarkite su gydytoju.

 

Sunkios odos reakcijos

Buvo pranešta apie sunkias odos reakcijas, susijusias su Ibuprofen US Pharmacia vartojimu. Jei Jums pasireiškia odos išbėrimas, gleivinių pažeidimai, pūslės ar kitų alergijos požymių, Ibuprofen US Pharmacia vartojimą nutraukite ir nedelsdami kreipkitės medicininės pagalbos, nes tai gali būti pirmieji labai sunkios odos reakcijos požymiai. Žr. 4 skyrių.

 

Kiti vaistai ir  Ibuprofen US Pharmacia

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, arba dėl to nesate tikri, apie tai pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

 

Ibuprofen US Pharmacia gali veikti kitus vaistus arba būti jų veikiamas. Tokie vaistai yra:

  • kiti NVNU grupės vaistai, įskaitant acetilsalicilo rūgštį (aspiriną),
  • vaistai, kurie yra antikoaguliantai (t.y. kraują skystinantys arba krešėjimą mažinantys, pvz., aspirinas/acetilsalicilo rūgštis, varfarinas, tiklopidinas, dėl padidėjusios kraujavimo rizikos),
  • vaistai, kurie mažina didelį kraujospūdį (AKF inhibitoriai, pvz., kaptoprilis, beta receptorius blokuojantys vaistai, pvz., atenololis, angiotenzino II receptorių blokatoriai, pvz., losartanas),
  • diuretikai, tokie kaip hidrochlortiazidas, indapamidas (dėl padidėjusios inkstų nepakankumo rizikos),
  • kortikosteroidai (pvz., prednizolonas arba deksametazonas), vartojami gydyti uždegimus ir alergijas, nes jie gali padidinti šalutinių poveikių virškinamajam traktui riziką,
  • metotreksatas (vartojamas gydyti tam tikras uždegimines ligas ir tam tikrą vėžį),
  • vaistai nuo depresijos: litis, selektyvūs serotonino reabsorbcijos inhibitoriai (pvz., fluoksetinas, sertralinas, paroksetinas), nes didėja šalutinio poveikio pavojus,
  • zidovudinas (vartojamas gydyti AIDS), dėl hematologinio toksiškumo rizikos,
  • širdį veikiantys glikozidai (pvz., digoksinas), nes jie gali pabloginti širdies nepakankamumą,
  • ciklosporinas arba takrolimuzas (imunitetą slopinantys vaistai, dažnai vartojami po organo persodinimo operacijos),
  • chinolonų grupės antibiotikai (antibakteriniai vaistai, tokie kaip ciprofloksacinas), dėl padidėjusios mėšlungių rizikos,
  • aminoglikozidų grupės antibiotikai (antibakteriniai vaistai, tokie kaip gentamicinas, amikacinas),
  • mifepristonas (vaistas, naudojamas nėštumo nutraukimui), ibuprofenas neturi būti vartojamas 8–12 dienų po mifepristono paskyrimo, nes NVNU gali sumažinti mifepristono poveikį,
  • augaliniai vaistai (Ginkgo biloba vaistai gali padidinti NVNU kraujavimo rizikos pavojų).

 

Kai kurie kiti vaistai taip pat gali paveikti arba būti paveikti Ibuprofen US Pharmacia. Visada pasitarkite su gydytoju arba vaistininku prieš pradėdami vartoti Ibuprofen US Pharmacia kartu su kitais vaistais.

 

Nėštumas, žindymo laikotarpis ir vaisingumas

Jeigu esate nėščia, žindote kūdikį, manote, kad galbūt esate nėščia, arba planuojate pastoti, tai prieš vartodama šį vaistą pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

 

Nevartokite Ibuprofen US Pharmacia jeigu jums liko 3 mėnesiai iki gimdymo, nes vaisto vartojimas gali pakenkti jūsų negimusiam kūdikiui arba sukelti problemų gimdymo metu. Vaisto vartojimas gali sukelti inkstų ir širdies problemų jūsų negimusiam kūdikiui. Vaistas gali sukelti kraujavimo sutrikimų jums ir jūsų kūdikiui ir pavėlinti arba pailginti jūsų gimdymą. Jūs neturėtumėte vartoti Ibuprofen US Pharmacia per pirmus 6 nėštumo mėnesius, nebent tai yra būtina ir taip nurodė jūsų gydytojas. Jeigu jums reikalingas gydymas šiais nėštumo periodais arba kol bandote pastoti, vartokite mažiausią vaisto dozę ir kuo trumpesnį periodą. Jeigu  Ibuprofen US Pharmacia vartojate daugiau nei kelias dienas nuo 20-s nėštumo savaitės, vaisto vartojimas gali sukelti inkstų problemų jūsų negimusiam kūdikiui, ko pasekoje gali sumažėti amniotinio skysčio, kuris supa jūsų kūdikį, kiekis (oligohidramnionas), arba susiaurėti kraujagyslė kūdikio širdyje (ductus arteriosus). Jeigu jums reikalingas ilgesnis nei kelių dienų gydymas, jūsų gydytojas gali rekomenduoti jus papildomai stebėti.

 

Ibuprofen US Pharmacia priklauso vaistų, kurie gali daryti poveikį moterų vaisingumui, grupei. Šis poveikis išnyksta nutraukus vaisto vartojimą. Mažai tikėtina, kad Ibuprofen US Pharmacia, vartojamas retkarčiais, galėtų turėti įtakos Jūsų galimybei pastoti. Tačiau, jeigu turite problemų dėl pastojimo, pasitarkite su gydytoju prieš pradėdama vartoti šį vaistą.

 

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Ibuprofenas gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia. Tačiau vartojamas didelėmis dozėmis gali sukelti nepageidaujamo poveikio reiškinių, tokių kaip nuovargis, mieguistumas, svaigulys (dažnas poveikis) ir regos sutrikimai (nedažnas poveikis), todėl pavieniais atvejais gali sutrikti gebėjimas vairuoti automobilį ir valdyti mechanizmus.

 

Ibuprofen US Pharmacia sudėtyje yra laktozės monohidrato ir natrio

Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

Šio vaisto vienoje tabletėje yra mažiau kaip 1 mmol (23 mg) natrio, t.y. jis beveik neturi reikšmės.

 

 

3. Kaip vartoti Ibuprofen US Pharmacia

 

Visada vartokite šį vaistą tiksliai, kaip aprašyta šiame lapelyje arba kaip nurodė gydytojas arba vaistininkas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

 

Ibuprofen US Pharmacia tabletes vartokite po valgio. Nurykite tabletę visą, užgerdami stikline vandens.

 

Rekomenduojama dozė suaugusiesiems ir 12 metų ir vyresniems paaugliams, kurių svoris didesnis nei 40 kg, yra 1 tabletė kas 4–6 valandas. Nevartokite daugiau kaip 3 tablečių per 24 valandas.

 

Reikia vartoti mažiausią veiksmingą dozę ir ją vartoti kuo trumpiau, kiek tai būtina simptomams palengvinti. Jeigu sergate infekcine liga ir Jums pasireiškiantys simptomai (pvz., karščiavimas ir skausmas) neišnyksta arba sunkėja, nedelsdami pasitarkite su gydytoju (žr. 2 skyrių).

 

Vartokite mažiausią veiksmingą dozę trumpiausią laiką, reikalingą palengvinti Jūsų simptomams.

 

Šis vaistas skirtas tik trumpalaikiam vartojimui. Jeigu per 3 dienas Jūsų savijauta nepagerėjo arba pablogėjo, kreipkitės į gydytoją.

Jei jaučiate, kad Ibuprofen US Pharmaciapoveikis yra per stiprus ar per silpnas, pasitarkite su savo gydytoju.

 

Senyviems pacientams

Dėl vaisto vartojimo pasitarkite su gydytoju.

 

Pacientams, kurių inkstų funkcija sutrikusi

Pacientams, kuriems yra lengvas ar vidutinio sunkumo inkstų veiklos sutrikimas, dozės mažinti nereikia. Pacientams, kuriems yra sunkus inkstų nepakankamumas, vaisto vartoti draudžiama.

 

Pacientams, kurių kepenų funkcija sutrikusi

Pacientams, kuriems yra lengvas ar vidutinio sunkumo kepenų veiklos sutrikimas, dozės mažinti nereikia. Pacientams, kuriems yra sunkus kepenų funkcijos sutrikimas, vaisto vartoti draudžiama.

 

Vartojimas vaikams ir paaugliams

Šis vaistas netinkamas vartoti vaikams, jaunesniems nei 12 metų, ir 12 metų ir vyresniems paaugliams, kurių svoris mažesnis nei 40 kg, dėl vienoje plėvele dengtoje tabletėje esančios per didelės ibuprofeno dozės.

 

Ką daryti pavartojus per didelę Ibuprofen US Pharmaciadozę

Jei suvartojote per didelę Ibuprofen US Pharmaciadozę arba jei vaikai atsitiktinai suvartojo šio vaisto, visada kreipkitės į gydytoją ar artimiausią ligoninę, kad jie išreikštų savo nuomonę dėl galimos rizikos ir patartų, kokių veiksmų reikia imtis.

Gali pasireikšti tokie simptomai kaip pykinimas, skrandžio skausmai, vėmimas (gali būti šiek tiek kraujo), galvos skausmas, ūžesys (tinnitus), sumišimas ir nekontroliuojami akių judesiai. Nustatyta, kad, suvartojus dideles dozes, pasireiškia mieguistumas, skausmas krūtinės srityje, stiprus ir greitas širdies plakimas, sąmonės netekimas, traukuliai (dažniausiai vaikams), silpnumas ir galvos svaigimas, kraujas šlapime, šąlančio kūno jausmas ir kvėpavimo sutrikimai.

 

Pamiršus pavartoti  Ibuprofen US Pharmacia

Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

 

 

4. Galimas šalutinis poveikis

 

Šis vaistas, kaip ir visi kiti, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

 

Senyviems pacientams šalutinių poveikių, susijusių su ibuprofeno vartojimu, pasireiškimo rizika yra didesnė nei jaunesniems pacientams. Šalutinio poveikio pavojų galima sumažinti vartojant mažiausią vaisto dozę trumpiausią laiką, reikalingą palengvinti simptomams.

Tokie vaistai, kaip Ibuprofen US Pharmacia, gali būti susiję su širdies priepuolio („miokardo infarkto“) ar insulto pavojaus rizikos nedideliu padidėjimu.

 

Nedažni šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 100 asmenų):

  • galvos skausmas, virškinimo sutrikimai, pilvo skausmas, pykinimas, dilgėlinė, niežėjimas.

 

Reti šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 1 000 asmenų):

  • viduriavimas, pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas, vėmimas, skrandžio uždegimas,
  • svaigulys, nemiga, susijaudinimas, dirglumas ir nuovargis,
  • tinimas.

 

Labai reti šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 10 000 asmenų):

  • deguto spalvos išmatos, vėmimas krauju, opinis stomatitas, uždegiminės žarnyno ar Krono ligos pasunkėjimas,
  • skrandžio ir (arba) dvylikapirštės žarnos opos, kraujavimas iš virškinamojo trakto ir jo prakiurimas, kartais mirtinas, ypač senyviems pacientams,
  • depresija, psichozinės reakcijos, ūžesys (tinnitus),
  • aseptinis meningitas (smegenis dengiančios apsauginės membranos uždegimas) arba atskiri aseptinio meningito simptomai, pvz.: kaklo stingimas, galvos skausmas, pykinimas, vėmimas, karščiavimas ar sąmonės aptemimas. Tokio šalutinio poveikio pavojus yra didesnis pacientams, sergantiems autoimuninėmis ligomis (raudonąja vilklige, mišria jungiamojo audinio liga),
  • mažesnis šlapimo išsiskyrimas nei įprastai,
  • inkstų nepakankamumas,
  • inkstų papilų nekrozė (inkstų sutrikimas, kai žūsta visi arba dalis inkstų spenelių),
  • kepenų funkcijos sutrikimas, ypač vartojant ilgą laiką,
  • pakitęs kraujo ląstelių skaičius (anemija (mažakraujystė) – eritrocitų skaičiaus sumažėjimas, leukopenija – leukocitų skaičiaus sumažėjimas, trombocitopenija – trombocitų skaičiaus sumažėjimas, pancitopenija – hematologinis sutrikimas, kurio metu pasireiškia normalių kraujo ląstelių trūkumas, agranuliocitozė – sumažėjęs granuliocitų skaičius). Pirmieji simptomai yra karščiavimas, gerklės skausmas, paviršinis burnos gleivinės išopėjimas, į gripą panašūs simptomai, nuovargis, kraujavimo sutrikimai (pvz.: kraujosruvos, raudonos ar violetinės dėmės ant odos, kraujavimas iš nosies),
  • sunkios odos reakcijos, pasireiškiančios viso kūno išbėrimu, odos pleiskanojimu, lupimusi, pūslėmis (daugiaformė raudonė, Stivenso-Džonsono (Stevens-Johnson) sindromas, toksinė epidermio nekrolizė),
  • sunkios alerginės reakcijos: veido, liežuvio ar gerklės tinimas, dusulys, greitas ar nenormalus širdies plakimas, staigus kraujo spaudimo sumažėjimas, šokas, astmos paūmėjimas ir bronchų spazmas,
  • aukštas kraujospūdis,
  • širdies nepakankamumas.

 

Šalutinio poveikio reiškiniai, kurių dažnis nežinomas (negali būti apskaičiuotas pagal turimus duomenis):

  • gydymo pradžioje kartu su karščiavimu pasireiškiantis raudonas žvynuotas išplitęs išbėrimas su poodiniais gumbeliais ir pūslelėmis, dažniausiai pažeidžiantis odos raukšles, liemenį ir viršutines galūnes (ūminė generalizuota egzanteminė pustuliozė). Jei Jums pasireikštų šių simptomų, nutraukite Ibuprofen US Pharmacia vartojimą ir nedelsdami kreipkitės medicininės pagalbos. Taip pat žr. 2 skyrių,
  • padidėjęs odos jautrumas saulės šviesai.

 

Gali pasireikšti stipri odos reakcija, vadinama DRESS sindromu. DRESS simptomai gali būti tokie: odos išbėrimas, karščiavimas, padidėję limfmazgiai ir padidėjęs eozinofilų (baltųjų kraujo kūnelių rūšis) skaičius.

 

Pranešimas apie šalutinį poveikį

Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis, įskaitant šiame lapelyje nenurodytą, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Pranešimą apie šalutinį poveikį galite pateikti šiais būdais: tiesiogiai užpildant formą internetu Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Vaistinių preparatų informacinėje sistemoje https://vapris.vvkt.lt/vvkt-web/public/nrv arba užpildant Paciento pranešimo apie įtariamą nepageidaujamą reakciją (ĮNR) formą, kuri skelbiama https://www.vvkt.lt/index.php?4004286486, ir atsiunčiant elektroniniu paštu (adresu [email protected]) arba nemokamu telefonu 8 800 73 568. Pranešdami apie šalutinį poveikį galite mums padėti gauti daugiau informacijos apie šio vaisto saugumą.

 

 

5. Kaip laikyti Ibuprofen US Pharmacia

 

Šį vaistą laikykite vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje.

 

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje.

Lizdines plokšteles laikyti išorinėje dėžutėje, kad vaistas būtų apsaugotas nuo šviesos.

 

Ant dėžutės ir lizdinės plokštelės po „Tinka iki“ ir nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, šio vaisto vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

 

Vaistų negalima išmesti į kanalizaciją arba su buitinėmis atliekomis. Kaip išmesti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

 

 

6. Pakuotės turinys ir kita informacija

 

Ibuprofen US Pharmacia sudėtis:

  • Veiklioji medžiaga yra ibuprofenas. Kiekvienoje  dengtoje tabletėje yra 400 mg ibuprofeno.
  • Pagalbinės medžiagos: tabletės branduolyje – kukurūzų krakmolas, mikrokristalinė celiuliozė, kroskarmeliozės natrio druska, stearino rūgštis, bevandenis koloidinis silicio dioksidas; tabletės apvalkale – karnaubo vaškas, dažiklis Opadry II White33G 28707 (hipromeliozė, titano dioksidas (E171), makrogolis 3000, laktozė monohidratas, triacetinas (E1518).

 

Ibuprofen US Pharmacia išvaizda ir kiekis pakuotėje

Ibuprofen US Pharmaciayra apvalios, baltos arba pilkšvai baltos, abipusiai išgaubtos, plėvele dengtos tabletės. Tiekiamos lizdinėse plokštelėse. Vienoje lizdinėje plokštelėje yra 10 tablečių. Vienoje kartono dėžutėje yra 1 arba 2 lizdinės plokštelės.

Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

 

Registruotojas ir gamintojas

US Pharmacia Sp. z o.o.

Ziębicka 40

50-507 Wrocław

Lenkija

 

Gamintojas

AS GRINDEKS Krustpils 53 Rīga, LV-1057 Latvija

 

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį registruotojo atstovą:

 

UAB „USP Baltics“

Konstitucijos pr. 15-92

Vilnius LT-09319

Tel. +370 5 279 17 15

 

 

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2023-05-04.

 

Išsami informacija apie šį vaistą pateikiama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje http://www.vvkt.lt/.

 

 

Panašios prekės

Rekomenduojamos prekės