NUROFEN 200 mg dengtos tabletės N12
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

NUROFEN 200 mg dengtos tabletės N12

Prekės kodas: 10000118201
Nereceptinis vaistas
Nereceptinis vaistas. Užsisakyti galite ne daugiau kaip vieno mėnesio gydymo kursui. Vaistai kitais vaistais nekeičiami ir už juos sumokėti pinigai negrąžinami.
Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad įsigyjant nereceptinius vaistinius preparatus su pristatymu į namus su Jumis privalo susisiekti mūsų konsultuojantis vaistininkas ir suteikti farmacinę paslaugą telefonu 8 697 03000.
2,09 € (su PVM) 1,73 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

Pakuotės lapelis: informacija vartotojui

 

NUROFEN 200 mg dengtos tabletės

ibuprofenas

 

Atidžiai perskaitykite visą šį lapelį, prieš pradėdami vartoti šį vaistą, nes jame pateikiama Jums svarbi informacija.

Visada vartokite šį vaistą tiksliai kaip aprašyta šiame lapelyje arba kaip nurodė gydytojas arba vaistininkas.

  • Neišmeskite šio lapelio, nes vėl gali prireikti jį perskaityti.
  • Jeigu norite sužinoti daugiau arba pasitarti, kreipkitės į vaistininką.
  • Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis (net jeigu jis šiame lapelyje nenurodytas), kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Žr. 4 skyrių.
  • Jeigu per 3 dienas Jūsų savijauta nepagerėjo arba net pablogėjo, kreipkitės į gydytoją.

 

 

Apie ką rašoma šiame lapelyje?

 

  1. Kas yra NUROFEN ir kam jis vartojamas
  2. Kas žinotina prieš vartojant NUROFEN
  3. Kaip vartoti NUROFEN
  4. Galimas šalutinis poveikis
  5. Kaip laikyti NUROFEN
  6. Pakuotės turinys ir kita informacija

 

 

1. Kas yra NUROFEN ir kam jis vartojamas

 

NUROFEN dengtų tablečių sudėtyje yra veikliosios medžiagos ibuprofeno, priklausančio vadinamųjų nesteroidinių vaistų nuo uždegimo grupei. Ibuprofenas malšina uždegimo sukeltą skausmą, patinimą ir karščiavimą.

Nurofen vartojamas trumpalaikio silpno ar vidutinio stiprumo skausmo, tokio kaip mėnesinių, galvos, dantų, raumenų, sąnarių malšinimui, karščiavimo mažinimui.

Jeigu per 3 dienas Jūsų savijauta nepagerėjo arba net pablogėjo, kreipkitės į gydytoją.

 

 

2. Kas žinotina prieš vartojant NUROFEN

 

NUROFEN vartoti draudžiama:

  • jeigu yra alergija veikliajai medžiagai arba bet kuriai pagalbinei šio vaisto medžiagai (jos išvardytos 6 skyriuje);
  • jei praeityje yra buvę padidėjusio jautrumo reakcijų (astma, rinitas, angioneurozinis pabrinkimas, dilgėlinė) vartojant kitą nesteroidinį vaistą nuo uždegimo (NVNU), įskaitant ir acetilsalicilo rūgšties darinius;
  • jeigu yra sunkus kepenų nepakankamumas;
  • jeigu yra sunkus inkstų nepakankamumas;
  • jeigu yra sunkus širdies nepakankamumas;
  • paskutinių trijų nėštumo mėnesių laikotarpiu;
  • jeigu sergama at anksčiau sirgta pepsine opa (du ar daugiau atskirų įrodytų išopėjimo ar kraujavimo epizodų);
  • jei buvo kraujavimas iš virškinimo trakto ar jo prakiurimas susijęs su ankstesniu NVNU vartojimu;
  • jei yra kraujavimas į smegenis, virškinimo traktą arba kitoks kraujavimas.

 

Įspėjimai ir atsargumo priemonės

Nepageidaujamas poveikis gali sumažėti, vartojant mažiausią veiksmingą vaisto dozę trumpiausią laiką, būtiną simptomų kontrolei.

 

Senyvi pacientai

Senyviems pacientams yra dažnesnės nepageidaujamos reakcijos į NVNU, ypač kraujavimas iš virškinimo trakto ir jo prakiurimas, kurie gali būti mirtini.

 

Poveikis širdies kraujagyslėms bei galvos smegenų kraujagyslėms

Tokie skausmą malšinantys ir uždegimą slopinantys vaistai, kaip ibuprofenas, ypač vartojami didelėmis dozėmis, gali būti susiję su nedideliu širdies priepuolio arba insulto rizikos padidėjimu. Neviršykite rekomenduojamos dozės ir gydymo trukmės.

Prieš pradėdami vartoti NUROFEN dėl gydymo pasitarkite su gydytoju arba vaistininku, jeigu:

  • Jums pasireiškia širdies problemų, įskaitant širdies nepakankamumą, krūtinės anginą (jaučiate skausmą krūtinėje) arba jeigu Jums buvo širdies priepuolis, atlikta širdies kraujagyslių jungčių suformavimo operacija, diagnozuota periferinių arterijų liga (prasta kraujotaka pėdose dėl susiaurėjusių ar užsikimšusių arterijų) arba buvo ištikęs bet kokios rūšies insultas (įskaitant mini insultą arba praeinantį smegenų išemijos priepuolį (PSIP);
  • Jūsų kraujospūdis yra padidėjęs, sergate cukriniu diabetu, nustatytas didelis cholesterolio kiekis, buvo širdies liga sirgusių giminaičių arba giminaičių, kuriuos ištiko insultas, arba jeigu rūkote.

 

Sisteminė raudonoji vilkligė (SRV) ir mišri jungiamojo audinio liga

Dėl aseptinio meningito pavojaus, pacientai, sergantys sistemine raudonąja vilklige ir jungiamojo audinio ligomis, prieš vartodami NUROFEN turi pasitarti su savo gydytoju.

 

Poveikis inkstams

Jei yra nesunkus inkstų pakenkimas ar inkstų funkcijos pablogėjimas, NUROFEN vartoti reikia atsargiai.

 

Poveikis kepenims

Jei yra nesunkūs kepenų funkcijos sutrikimai, NUROFEN vartoti reikia atsargiai.

 

Poveikis kvėpavimo sistemai

Pacientams, praeityje sirgusiems ar sergantiems bronchine astma ar alerginėmis ligomis gali išsivystyti bronchų spazmas.

 

Kitų NVNU vartojimas

Reikia vengti vartoti ibuprofeną kartu su kitais NVNU, įskaitant selektyvius ciklooksigenazės 2 inhibitorius.

 

Poveikis moterų vaisingumui

Yra duomenų, kad  vaistų, slopinančių ciklooksigenazę ar prostaglandinų sintezę, vartojimas gali mažinti moters vaisingumą dėl poveikio ovuliacijai. Nutraukus vaisto vartojimą, vaisingumas atsistato.

 

Poveikis virškinimo traktui

Virškinimo trakto sutrikimai ir lėtinės uždegiminės žanyno ligos gali paūmėti (opinis kolitas, Krono liga).

 

Jei Jums anksčiau buvo skrandžio ar žarnyno opa, ypač jei ji komplikavosi prakiurimu arba kraujavo, Jūs turite atkreipti dėmesį į bet kokius neįprastus pilvo simptomus, ypač gydymo pradžioje, ir nedelsdamas pasakyti apie juos gydytojui. Šiuo atveju, ypač senyvo amžiaus pacientams, yra didesnė virškinimo trakto kraujavimo ir prakiurimo rizika. Jei iš virškinimo trakto kraujuoja arba jis prakiūra, vaisto reikia nebevartoti.

 

Skrandžio ir žarnyno kraujavimas, opėjimas arba prakiurimas gali ištikti be jokių įspėjamųjų požymių, net jeigu anksčiau tokių problemų nebuvo. Be to, šie simptomai gali būti mirtini.

Skrandžio ir žarnyno kraujavimas, opėjimas arba prakiurimas paprastai būna dažnesnis, vartojant didesnes ibuprofeno dozes. Be to, rizika padidėja, jei kartu su ibuprofenu vartojama kai kurių kitų vaistų.

Vaisto reikia vartoti atsargiai pacientams, gydomiems kai kuriais kitais vaistais, pvz., geriamaisiais kortikosteroidais, antikoaguliantais (varfarinu), selektyviais serotonino reabsorbcijos inhibitoriais ar vaistais, mažinančiais trombocitų agregaciją (pvz., acetilsalicilo rūgštimi), kurie gali didinti virškinimo trakto išopėjimo ar kraujavimo riziką.

 

Pacientams, vartojantiems ibuprofeną,  jeigu atsiranda virškinimo trakto kraujavimas ar išopėjimas, gydymas turi būti nutraukiamas nedelsiant.

 

Odos reakcijos

Vartojant NUROFEN buvo pranešta apie sunkias odos reakcijas. Jei Jums pasireikštų odos išbėrimas, gleivinių pažeidimas, pūslės ar kitų alergijos požymių, NUROFEN vartojimą nutraukite ir nedelsdami kreipkitės medicininės pagalbos, nes tai gali būti pirmieji labai sunkios odos reakcijos požymiai. Žr. 4 skyrių.

 

Poveikis kvėpavimo sistemai

Pacientams, kuriems yra astma, susijusi su lėtiniu rinitu, lėtiniu sinusitu ir /arba nosies polipais, vartojantiems acetilsalicilo rūgštį ir/ar NVNU, yra rizika alerginėms reakcijoms.

 

Poveikis akims

Jeigu atsiranda regos sutrikimų, vaisto vartojimą reikia nutraukti ir kreiptis į gydytoją, nes rekomenduojama atlikti pilną akių būklės ištyrimą.

 

Ilgai vartojant ibuprofeną rekomenduojama sekti kraujo ląstelių formulę, inkstų ir kepenų funkcijos rodiklius.

 

Pasitarkite su vaistininku arba gydytoju, jeigu sergate infekcine liga – žr. poskyrį su antrašte „Infekcijos“ toliau.

 

Infekcijos

NUROFEN gali paslėpti tokius infekcijų požymius kaip karščiavimas ir skausmas. Todėl gali būti, kad vartojant NUROFEN, gali būti vėluojama pradėti tinkamą gydymą, o dėl to gali padidėti komplikacijų rizika. Tokių atvejų nustatyta gydant bakterijų sukeltą pneumoniją ir su vėjaraupiais susijusias bakterines odos infekcijas. Jeigu vartojate šį vaistą sirgdami infekcine liga ir Jums pasireiškiantys infekcijos simptomai neišnyksta arba sunkėja, nedelsdami pasitarkite su gydytoju.

 

Vaikai ir paaugliai

Skysčių netekusiems vaikams ir paaugliams yra inkstų sutrikimo rizika.

Vaikams reikėtų gerti tik tokias vaisto formas, kurios jiems yra tinkamos.

 

Jeigu simptomai pasunkėjo arba nepalengvėjo, arba pasireiškė naujų simptomų, kreipkitės į gydytoją.

Vaikams ir paaugliams

Šis vaistas nėra skirtas jaunesniems kaip 12 metų vaikams ir paaugliams.

 

Kiti vaistai ir NUROFEN

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų arba dėl to nesate tikri, apie tai pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

 

NUROFEN gali turėti įtakos kai kuriems kitiems vaistams arba gali būti jų veikiamas.

Acetilsalicilo rūgštis. Kaip ir kitus NVNU, kartu vartoti acetilsalicilo rūgštį ir ibuprofeną nerekomenduojama, dėl didesnio nepageidaujamo poveikio rizikos, nebent gydytojas paskyrė mažas aspirino dozes (ne daugiau nei 75 mg per parą).

Eksperimentiniai duomenys rodo, kad ibuprofenas gali slopinti mažų dozių acetilsalicilo rūgšties poveikį trombocitų agregacijai, kai šie vaistai yra skiriami kartu.

 

Kiti NVNU, įskaitant selektyvius ciklooksigenazės 2 inhibitorius. Gali padidinti nepageidaujamo poveikio riziką.

 

Vaistai, kurie mažina didelį kraujospūdį (AKF inhibitoriai, pvz., kaptoprilis, beta receptorius blokuojantys vaistai, pvz., atenololis, angiotenzino II receptorių blokatoriai, pvz., losartanas).

Širdį veikiantys glikozidai. NVNU gali pasunkinti širdies nepakankamumą ir padidinti glikozidų kiekį kraujo plazmoje;

 

Litis. Padidina ličio kiekį kraujo plazmoje ir sumažėja ličio pasišalinimas iš organizmo.

 

Metotreksatas. Padidina metotreksato kiekį kraujo plazmoje ir sumažėja metotreksato pasišalinimas iš organizmo.

 

Mifepristonas. NVNU neturi būti vartojami 8-12 dienų po mifepristono paskyrimo, nes NVNU gali mažinti mifepristono poveikį.

 

Ciklosporinas. Padidina toksinio poveikio inkstams riziką.

 

Kortikosteroidai. Gali padidinti NVNU nepageidaujamo poveikio riziką, ypatingai virškinimo trakto išopėjimą ar kraujavimą.

 

Vaistai, kurie yra antikoaguliantai (t. y. kraują skystinantys arba krešėjimą mažinantys, pvz., aspirinas / acetilsalicilo rūgštis, varfarinas, tiklopidinas).

 

Vaistai, mažinantys trombocitų agregaciją (pvz., acetilsalicilo rūgštis) ir selektyvūs serotonino reabsorbcijos inhibitoriai gali didinti virškinimo trakto kraujavimo riziką.

 

Chinolonų grupės antimikrobiniai vaistai. Tyrimai su gyvūnais rodo, kad NVNU gali padidinti mėšlungio riziką, susijusią su chinolonų grupės antimikrobiniais preparatais. Pacientai, vartojantys NVNU ir chinolonų grupės antimikrobinius preparatus, turi didesnį rizikos pavojų atsirasti mėšlungiui. 

 

Takrolimuzas. Su takrolimuzu kartu skiriant NVNU gali padidėti toksinio pavojaus inkstams rizika.

 

Zidovudinas. Kartu skiriant NVNU ir zidovudiną, padidėja hematologinio toksiškumo pavojus. ŽIV teigiamiems ir hemofilija sergantiems asmenims kartu gydomiems zidovudinu ir NVNU, padidėja hematomų ir kraujo išsiliejimo į sąnarinę ertmę pavojus.

 

Aminoglikozidai. NVNU gali sumažinti aminoglikozidų išsiskyrimą iš organizmo.

 

Augaliniai ekstraktai. Ginkmedžio vaistai, vartojant kartu su NVNU, gali padidinti kraujavimo rizikos pavojų.

 

Kai kurie kiti vaistai gali taip pat turėti įtakos gydymui NUROFEN arba gali būti jo veikiami. Todėl prieš vartodami NUROFEN su kitais vaistais visada pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

 

Nėštumas, žindymo laikotarpis ir vaisingumas

Jeigu esate nėščia, žindote kūdikį, manote, kad galbūt esate nėščia arba planuojate pastoti, tai prieš vartodama šį vaistą pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

 

Nėštumas

Paskutiniaisiais trimis nėštumo mėnesiais NUROFEN vartoti draudžiama, nes tai gali pakenkti Jūsų negimusiam vaikui arba sukelti problemų gimdymo metu. Tai gali sukelti inkstų ir širdies problemų Jūsų negimusiam kūdikiui. Tai gali turėti įtakos Jūsų pačios bei Jūsų kūdikio polinkiui kraujuoti ir sukelti vėlesnį arba ilgesnį gimdymą nei tikėtasi. Pirmuosius 6 nėštumo mėnesius ibuprofeno vartoti negalima, nebent tai neabejotinai būtina ir rekomendavo Jūsų gydytojas. Jei šiuo laikotarpiu arba bandant pastoti Jums reikia gydymo, reikia vartoti mažiausią dozę trumpiausią įmanomą laiką. Jei vartojama ilgiau nei kelias dienas nuo 20 nėštumo savaitės, ibuprofenas gali sukelti inkstų sutrikimų Jūsų negimusiam kūdikiui, dėl kurio gali sumažėti vaisiaus vandenų, supančių kūdikį, kiekis (oligohidramnionas) arba gali susiaurėti kūdikio širdies kraujagyslė (arterinis latakas). Jei Jums reikia gydymo ilgiau nei kelias dienas, gydytojas gali rekomenduoti papildomą stebėjimą.

 

Žindymo laikotarpis

Nors ibuprofeno į motinos pieną patenka labai mažai, tačiau dėl atsargumo patariama žindančiom moterims susilaikyti nuo NUROFEN vartojimo.

 

Vaisingumas

Šis vaistas gali pakenkti moters vaisingumui. Nustojus vartoti vaistą, šis poveikis išnyksta.

 

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

NUROFEN 200 mg dengtos tabletės gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia arba veikia nereikšmingai. Tačiau, vartojamas didelėmis dozėmis, gali sukelti nepageidaujmų poveikių, tokių kaip nuovargis, mieguistumas, galvos svaigimas (dažnas poveikis) ir regos sutrikimai (nedažnas poveikis), todėl pavieniais atvejais gali sutrikti gebėjimas vairuoti automobilį ir valdyti mechanizmus.

 

NUROFEN sudėtyje yra sacharozės ir natrio

Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

Kiekvienoje šio vaisto tabletėje yra 17,34 mg natrio (valgomosios druskos sudedamosios dalies). Tai atitinka 0,87 % didžiausios rekomenduojamos natrio paros normos suaugusiesiems.

 

 

3. Kaip vartoti NUROFEN

 

Visada vartokite šį vaistą tiksliai kaip aprašyta šiame lapelyje arba kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

 

Tablečių reikia gerti tik trumpą laiką.

Jei gydant trumpai, simptomai per dvi paras išlieka ar progresuoja, ar jei vaistą vartoti reikia daugiau nei 10 dienų, rekomenduojama pasitarti su gydytoju.

 

Suaugusieji ir vyresni kaip 12 metų paaugliai

Pradinė dozė yra 2 tabletės, užgeriant vandeniu. Po to, jei būtina, reikia gerti po 1-2 tabletes kas keturias valandas. Negalima vartoti daugiau kaip 6 tablečių (1200 mg) per 24 valandas.

Jei vyresniems kaip 12 metų paaugliams šio vaisto vartoti reikia ilgiau nei 3 paras ar simptomai pasunkėja, reikia pasitarti su gydytoju.

 

Individualiai parinktos dozės turi būti tolygiai paskirstytos per parą.

Tabletę reikia užsigerti stikline vandens.

 

Senyvi žmonės, taip pat pacientai, kurių inkstų ar kepenų funkcija sutrikusi

Šių grupių pacientams specialaus dozavimo nereikia, tačiau vaistą reikia vartoti atsargiai.

Esant sunkiam inkstų arba kepenų nepakankamumui, vaistą vartoti draudžiama.

 

Reikia vartoti mažiausią veiksmingą dozę ir ją vartoti kuo trumpiau, kiek tai būtina simptomams palengvinti. Jeigu sergate infekcine liga ir Jums pasireiškiantys simptomai (pvz., karščiavimas ir skausmas) neišnyksta arba sunkėja, nedelsdami pasitarkite su gydytoju (žr. 2 skyrių).

 

Ką daryti pavartojus per didelę NUROFEN dozę

Pavartojus per didelę NUROFEN dozę, reikia nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Gali pasireikšti pykinimas, vėmimas, pilvo skausmas, viduriavimas, ūžimas ausyse, galvos svaigimas ir skausmas bei kraujavimas iš virškinimo trakto, mieguistumas, retkarčiais sujaudinimas, dezorientacija ar sutrikusi sąmonė, žemas kraujospūdis, traukulių, astma, inkstų ir kepenų pažeidimas, susilpnėjęs kvėpavimas, pamėlusios lūpos, liežuvis bei pirštai (cianozė).

 

Metabolinės acidozės simptomai

Jei suvartojote per didelę NUROFEN dozę arba jei vaikai atsitiktinai suvartojo šio vaisto, visada kreipkitės į gydytoją ar artimiausią ligoninę, kad jie išreikštų savo nuomonę dėl galimos rizikos ir patartų, kokių veiksmų reikia imtis.

Gali pasireikšti tokie simptomai, kaip pykinimas, skrandžio skausmai, vėmimas (gali būti šiek tiek kraujo), galvos skausmas, triukšmas ausyse, sumišimas ir nekontroliuojami akių judesiai. Nustatyta, kad suvartojus dideles dozes, pasireiškia mieguistumas, skausmas krūtinės srityje, stiprus ir greitas širdies plakimas, sąmonės netekimas, traukuliai (dažniausiai vaikams), silpnumas ir galvos svaigimas, kraujas šlapime, šąlančio kūno jausmas ir kvėpavimo sutrikimai.

 

Pamiršus pavartoti NUROFEN

Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

 

 

4. Galimas šalutinis poveikis

 

Šis vaistas, kaip ir visi kiti, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Tokie vaistai, kaip NUROFEN, gali būti susiję su širdies priepuolio („miokardo infarkto“) ar insulto pavojaus nedideliu padidėjimu.

 

Nedažni šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 100 asmenų):

  • Padidėjusio jautrumo reakcijos, pasireiškiančios dilgėline (staigus odos ir gleivinės išbėrimas niežtinčiomis pūkšlėmis) ir niežėjimu.
  • Galvos skausmas.
  • Pilvo skausmas, pykinimas ir dispepsija.
  • Įvairūs odos išbėrimai.

 

Reti šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 1 000 asmenų):

  • Viduriavimas, vidurių pūtimas, vidurių užkietėjimas ir vėmimas.

 

Labai reti šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 10 000 asmenų):

  • Sutrikusi kraujodara (anemija (mažakraujystė), hemolizinė anemija (mažakraujystė, sukelta raudonųjų krajo ląstelių irimo), aplastinė anemija (mažakraujsytė, sukelta kaulų čiulpų funkcijos sutrikimo, kuomet nustoja gaminti visų trijų kraujo ląstelių), leukopenija (baltųjų kraujo ląstelių kiekio sumažėjimas), trombocitopenija (kraujo krešėjimo ląstelių kiekio sumažėjimas), pancitopenija (visų kraujo ląstelių kiekio sumažėjimas), agranulocitozė (grūdėtųjų baltųjų kraujo ląstelių sumažėjimas). Pirmieji požymiai yra karščiavimas, gerklės skausmas, burnos gleivinės opos, į gripą panašūs simptomai, sunkus išsekimas, kraujavimas iš nosies ir odos kraujosruvos.
  • Sunkios padidėjusio jautrumo reakcijos, kurių simptomai gali būti: veido, liežuvio ir gerklų paburkimas, dusulys, padidėjęs širdies susitraukimų dažnis, sumažėjęs kraujospūdis (t.y. anafilaksija (staigi alerginė reakcijakuri atsiranda suleidus į organizmą alergeno), angioneurozinė edema (alerginis audinių patinimas) ar sunkus šokas).
  • Kvėpavimo takų reaktyvumas, pasireiškiantis astma, paūmėjusia astma, bronchų spazmu ar dusuliu.
  • Psichozė.
  • Svaigulys, aseptinis meningitas.
  • Regėjimo sutrikimai.
  • Miokardo infarktas (širdies priepuolis), kūno patinimas.
  • Padidėjęs kraujospūdis (hipertenzija), kraujagyslių uždegimas (vaskulitas).
  • Pepsinė opa, virškinimo trakto perforacija (prakiurimas) ar kraujavimas iš jo, kraujas išmatose, vėmimas krauju, kartais nulemiantys mirtį, ypač senyviems pacientams, opinis stomatitas (burnos gleivinės uždegimas), gastritas (skrandžio gleivinės uždegimas).
  • Opinio kolito (storosios žarnos uždegimas) ir Krono ligos (lėtinės uždegiminės žarnyno ligos, pažeidžiančios paviršinius ir giliuosius žarnų sluoksnius) paūmėjimas.
  • Kepenų nepakankamumas, kepenų uždegimas (hepatitas), gelta, kepenų funkcijos sutrikimai,  kepenų pažeidimas, ypatingai ilgai trunkančio gydymo metu.
  • Sunkios odos reakcijos, pvz., pūslinės reakcijos, įskaitant Stivenso-Džonsono sindromą (labai sunki vaistų sukelta liga, kuriai būdingas ypač sunkus gleivinių pažeidimas), daugiaformę eritemą (odos liga, pasireiškianti simetriškai, raudonai, iškeltomis odos vietomis visame kūne), eksfoliacinį dermatitą (uždegiminė odos liga, kuriai būdingas paraudimas ir pleiskanojimas odos paviršiaus) ir toksinę epidermio nekrolizę (odos paviršinio sluoksnio žuvimas).
  • Ūminis inkstų nepakankamumas; inkstų spenelių nekrozė (žuvimas) (ypač vartojant ilgą laiką), siejama su padidėjusiu šlapalo kiekiu serume ir edema (patinimu).
  • Sumažėjęs hematokritas, hemoglobino kiekis ir sumažėjęs šlapalo klirensas. 

 

Šalutinio poveikio reiškiniai, kurių dažnis nežinomas (negali būti apskaičiuotas pagal turimus duomenis):

  • Ūžesys ausyse.
  • Širdies nepakankamumas.
  • Gali pasireikšti stipri odos reakcija, vadinama DRESS sindromu. DRESS simptomai gali būti tokie: odos išbėrimas, karščiavimas, padidėję limfmazgiai ir padidėjęs eozinofilų (baltųjų kraujo kūnelių rūšis) skaičius.
  • Gydymo pradžioje kartu su karščiavimu pasireiškiantis raudonas, žvynuotas, išplitęs išbėrimas su poodiniais gumbeliais ir pūslelėmis, dažniausiai pažeidžiantis odos raukšles, liemenį ir viršutines galūnes (ūminė generalizuota egzanteminė pustuliozė). Jei jums pasireikštų šių simptomų, nutraukite NUROFEN vartojimą ir nedelsdami kreipkitės medicininės pagalbos. Taip pat žr. 2 skyrių.
  • Oda įsijautrina šviesai.

 

 

Pranešimas apie šalutinį poveikį

Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis, įskaitant šiame lapelyje nenurodytą, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Pranešimą apie šalutinį poveikį galite pateikti šiais būdais: tiesiogiai užpildant formą internetu Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Vaistinių preparatų informacinėje sistemoje https://vapris.vvkt.lt/vvkt-web/public/nrv arba užpildant Paciento pranešimo apie įtariamą nepageidaujamą reakciją (ĮNR) formą, kuri skelbiama https://www.vvkt.lt/index.php?4004286486, ir atsiunčiant elektroniniu paštu (adresu [email protected]) arba nemokamu telefonu 8 800 73 568. Pranešdami apie šalutinį poveikį galite mums padėti gauti daugiau informacijos apie šio vaisto saugumą.

 

 

5. Kaip laikyti NUROFEN

 

Šį vaistą laikykite vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje.

 

Ant dėžutės po „Tinka iki“ ir lizdinės plokštelės po „EXP“ nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, šio vaisto vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

 

Vaistų negalima išmesti į kanalizaciją arba su buitinėmis atliekomis. Kaip išmesti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

 

 

6. Pakuotės turinys ir kita informacija

 

NUROFEN sudėtis

  • Veiklioji medžiaga yra ibuprofenas. Vienoje dengtoje tabletėje yra 200 mg ibuprofeno.
  • Pagalbinės medžiagos. Tabletės branduolyje yra kroskarmeliozės natrio druskos, natrio laurilsulfato, natrio citrato, stearino rūgšties, bevandenio koloidinio silicio dioksido. Tabletės dangale yra karmeliozės natrio druskos, talko, džiovinto purškiant gumiarabiko, sacharozės, titano dioksido (E171), makrogolio 6000. Tabletės rašalas Opacode S-1-277001 juodasis rašalas (jo sudėtyje yra šelako, juodojo geležies oksido (E172), propilenglikolio).

 

NUROFEN išvaizda ir kiekis pakuotėje

Baltos arba beveik baltos spalvos, abipus išgaubta, apvali, cukrumi dengta tabletė, kurios vienoje pusėje juodai užrašyta „NUROFEN“.

NUROFEN tiekiamas lizdinėmis plokštelėmis po 12 dengtų tablečių. Kartono ar plastiko dėžutėje yra viena lizdinė plokštelė.

 

Registruotojas ir gamintojas

Registruotojas

Reckitt Benckiser (Poland) S.A.

Ul. Okunin 1

05-100 Nowy Dwor Mazowiecki

Lenkija

 

Gamintojai

SIA ELVIM

Kurzemes prospekts 3-513

Riga LV-1067

Latvija

 

RB NL Brands B.V.

WTC Shiphol Airport

Schiphol Boulevard 207

1118 BH Schiphol

Nyderlandai

 

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį registruotojo atstovą.

 

UAB “Baltijos Bitė”

Vytauto pr. 27-203

LT-44352 Kaunas

Tel. +370 37 204896

 

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2023-01-05.

 

Išsami informacija apie šį vaistą pateikiama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje http://www.vvkt.lt/.

 

Rekomenduojamos prekės