MOMETASONE TEVA 50 mcg/dozėje nosies purškalas 60 dozių
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

MOMETASONE TEVA 50 mcg/dozėje nosies purškalas 60 dozių

Prekės kodas: 10000224230
Nereceptinis vaistas
Nereceptinis vaistas. Užsisakyti galite ne daugiau kaip vieno mėnesio gydymo kursui. Vaistai kitais vaistais nekeičiami ir už juos sumokėti pinigai negrąžinami.
Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad įsigyjant nereceptinius vaistinius preparatus su pristatymu į namus su Jumis privalo susisiekti mūsų konsultuojantis vaistininkas ir suteikti farmacinę paslaugą telefonu 8 697 03000.
6,52 € (su PVM) 5,39 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

 

Pakuotės lapelis: informacija vartotojui 
Mometasone Teva 50 mikrogramų/dozėje nosies purškalas (suspensija)
Mometazono furoatas
 

Atidžiai perskaitykite visą šį lapelį, prieš pradėdami vartoti vaistą, nes jame pateikiama Jums svarbi informacija.

  • Neišmeskite šio lapelio, nes vėl gali prireikti jį perskaityti.
  • Jeigu kiltų daugiau klausimų, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.
  • Šis vaistas skirtas tik Jums, todėl kitiems žmonėms jo duoti negalima. Vaistas gali jiems pakenkti (net tiems, kurių ligos požymiai yra tokie patys kaip Jūsų).
  • Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis (net jeigu jis šiame lapelyje nenurodytas), kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Žr. 4 skyrių.

 

 

Apie ką rašoma šiame lapelyje?

  1. Kas yra Mometasone Teva nosies purškalas ir kam jis vartojamas
  2. Kas žinotina prieš vartojant Mometasone Teva nosies purškalą
  3. Kaip vartoti Mometasone Teva nosies purškalą
  4. Galimas šalutinis poveikis
  5. Kaip laikyti Mometasone Teva nosies purškalą
  6. Pakuotės turinys ir kita informacija

 

 

  1. Kas yra Mometasone Teva ir kam jis vartojamas

 

Kas yra Mometasone Teva nosies purškalas?

Mometasone Teva 50 mikrogramų/įpurškime nosies purškalo sudėtyje yra veikliosios medžiagos mometazono furoato, priklausančio vaistų, vadinamų kortikosteroidais, grupei. Mometasone Teva nereikia painioti su anaboliniais steroidais, kurių tabletėmis arba injekcijomis piktnaudžiauja kai kurie sportininkai. Įpurškus mometazono furoato į nosį, jis padeda nuslopinti uždegimą (nosies gleivinės paburkimą ir dirginimą), praeina čiaudulys, nosies niežėjimas, išnyksta nosies užsikimšimas arba nustoja tekėti sekretas.

 

Kam vartojamas Mometasone Teva nosies purškalas?

Šienligė ir nuolatinis alerginis rinitas

Mometasone Teva nosies purškalas vartojamas suaugusiesiems ir 3 metų bei vyresniems vaikams šienligės (sezoninio alerginio rinito) ir nesezoninio alerginio rinito simptomams šalinti.

 

Šienligė, paprastai prasidedanti tam tikru metų laiku, yra alerginė reakcija, kurią sukelia įkvėptos medžių, žolių arba piktžolių žiedadulkės, taip pat pelėsių bei grybelių sporos. Nuolatinis alerginis rinitas pasireiškia bet kuriuo metų laiku, jį sukelia padidėjęs jautrumas namų dulkių erkėms, gyvūnų plaukams (ar pleiskanoms), paukščių plunksnoms ir kai kuriems maisto produktams. Mometasone Teva nosies purškalas mažina nosies gleivinės paburkimą ir dirginimą, todėl sumažėja čiaudulys, nosies niežėjimas, užgulimas, nustoja tekėti sekretas, kurį sukelia šienligė ar nuolatinis rinitas.

 

Nosies polipai

Mometasone Teva nosies purškalas yra skirtas vyresniems nei 18 metų suaugusiesiems nosies polipų gydymui.

 

Nosies polipai yra nosies gleivinės nedidelės išaugos, jie paprastai būna abiejose pusėse. Mometasone Teva nosies purškalas sumažina nosies uždegimą ir sukelia laipsnišką polipų susitraukimą, todėl sumažėja kvėpavimą sunkinantis nosies užgulimo pojūtis.

 

 

  1. Kas žinotina prieš vartojant Mometasone Teva

 

Mometasone Teva vartoti negalima:

  • jeigu yra alergija mometazono furoatui arba bet kuriai pagalbinei šio vaisto medžiagai (jos išvardytos 6 skyriuje);

-  jeigu nosies gleivinėje yra negydytas infekcijos sukeltas uždegimas; Vartojant Mometasone Teva nosies purškalą, kai Jūsų nosyje yra neišgydyta infekcija, tokia kaip paprastoji pūslelinė, infekcija gali pasunkėti. Prieš pradėdami vartoti nosies purškalą palaukite, kol infekcija praeis;

-  jeigu jums neseniai operuota arba sužeista nosis; Nevartokite nosies purškalo kol jūsų nosis nesugis.

 

Įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pasitarkite su gydytoju arba vaistininku prieš pradėdami vartoti Mometasone Teva nosies purškalą:

-  jeigu sirgote arba sergate tuberkulioze;

-  jeigu organizme yra bet kokia infekcija;

-  jeigu vartojate geriamųjų arba švirkščiamųjų kortikosteroidų;

  • jeigu sergate cistine fibroze.

 

Vartodami Mometasone Teva nosies purškalą pasitarkite su savo gydytoju:

  • jeigu Jūsų imuninė sistema yra nusilpusi (jeigu esate neatsparus infekcijoms) ir turėjote kontaktą su sergančiuoju tymais arba vėjaraupiais. Jūs turėtumėte vengti kontakto su šiomis infekcijomis užsikrėtusiais žmonėmis;
  • jeigu jums yra nosies arba gerklės infekcija;
  • jeigu vartojate šį vaistą kelis mėnesius ar ilgiau;
  • jeigu nosyje ar gerklėje nuolat jaučiate dirginimą.

 

Kortikosteroidų turinčius nosies purškalus vartojant ilgą laiką ir didelėmis dozėmis, dėl vaisto patekimo į visą organizmą gali pasireikšti šalutinis poveikis.

 

Jeigu Jums niežti arba yra sudirgusios akys, gydytojas gali Jums rekomenduoti kitokį gydymą kartu su Mometasone Teva nosies purškalu.

 

Jeigu pradėtumėte matyti lyg per miglą arba jums pasireikštų kiti regėjimo sutrikimai, kreipkitės į savo gydytoją.

 

Vaikai

Didelėmis dozėmis ilgai vartojami kortikosteroidų nosies purškalai gali sukelti tam tikrą šalutinį poveikį, pavyzdžiui, sulėtinti vaikų augimą.

 

Rekomenduojama reguliariai matuoti vaiko, kuris ilgai vartoja purškiamus į nosį kortikosteroidus, ūgį ir pastebėjus bet kokių pokyčių, pranešti savo gydytojui.

 

Kiti vaistai ir Mometasone Teva

Jeigu vartojate ar neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant vaistus, kuriuos įsigijote be recepto, apie tai pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

 

Jeigu vartojate geriamus arba švirkščiamus kitus kortikosteroidinius vaistus nuo alergijos, jūsų gydytojas gali nurodyti nutraukti jų vartojimą pradėjus gydytis Mometasone Teva nosies purškalu. Kai kuriems žmonėms nustojus vartoti geriamuosius arba švirkščiamus kortikosteroidus gali atsirasti tokių nepageidaujamų reiškinių, kaip sąnarių arba raumenų skausmas, silpnumas ir depresija. Jums gali atsirasti kitokių alergijos požymių, pavyzdžiui, niežėjimas, ašarojimas arba niežtinčios raudonos odos dėmės. Jeigu Jums pasireikštų bet kuris iš šių reiškinių, kreipkitės į savo gydytoją.

 

Kai kurie vaistai gali sustiprinti Mometasone Teva poveikį, todėl Jūsų gydytojas gali norėti atidžiai jus stebėti jeigu vartojate šiuos vaistus (įskaitant kai kuriuos vaistus nuo ŽIV: ritonavirą, kobicistatą).

 

Nėštumas, žindymo laikotarpis ir vaisingumas

Apie Mometasone Teva nosies purškalo vartojimą nėščioms moterims informacijos nėra arba jos yra labai mažai. Ar mometazono furoato patenka į motinos pieną, nėra žinoma.

 

Jeigu esate nėščia, žindote kūdikį, manote, kad galbūt esate nėščia arba planuojate pastoti, tai prieš vartodama šį vaistą pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Apie Mometasone Teva nosies purškalo poveikį gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus informacijos nėra.

 

Mometasone Teva sudėtyje yra benzalkonio chlorido

Kiekviename šio vaisto išpurškime (0,1 ml) yra 20 mikrogramų benzalkonio chlorido. Benzalkonio chloridas gali sukelti sudirginimą ar patinimą nosies viduje, ypač jei vartojamas ilgai.

 

 

  1. Kaip vartoti Mometasone Teva

 

Visada vartokite šį vaistą tiksliai kaip nurodė gydytojas arba vaistininkas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Nevartokite didesnės dozės arba nepurkškite dažniau ar ilgiau nei nurodė gydytojas.

 

Šienligės ir nuolatinio alerginio rinito gydymas

 

Suaugusiems žmonėms ir 12 metų bei vyresniems vaikams

Rekomenduojama dozė yra 2 įpurškimai į kiekvieną nosies landą vieną kartą per parą.

 

 

 

  • Ligos simptomams sumažėjus, gydytojas gali jums nurodyti sumažinti dozę iki vieno karto į kiekvieną nosies landą vieną kartą per parą.
  • Jeigu gydantis šiuo vaistu bendra būklė negerėja, reikia kreiptis į gydytoją: jis gali padidinti dozę. Maksimali paros dozė yra keturi įpurškimai į kiekvieną nosies landą vieną kartą per parą.

 

Vaikams nuo 3 iki 11 metų

Rekomenduojama dozė yra vienas įpurškimas į kiekvieną nosies landą vieną kartą per parą.

 

Kai kuriems pacientams pavartojus Mometasone Teva ligos simptomai pradeda mažėti per 12 val. po pirmosios dozės įpurškimo, tačiau pilnavertis poveikis pasireiškia per dvi pirmąsias dienas. Dėl to labai svarbu vaistą vartoti reguliariai, kad pasiektumėte pilnavertį gydymo poveikį.

 

Jeigu Jūs ar Jūsų vaikas sergate sunkia šienlige, gydytojas gali nurodyti pradėti vartoti Mometasone Teva nosies purškalą kelias dienas prieš žiedadulkių sezono pradžią, nes tai gali padėti nuo šienligės simptomų atsiradimo. Pasibaigus žiedadulkių sezonui, šienligės simptomai gali susilpnėti, todėl gydymo tęsti nebereikia.

 

Nosies polipai

 

Vyresni nei 18 metų suaugusieji

 

Rekomenduojama pradinė dozė yra du įpurškimai į kiekvieną nosies landą vieną kartą per parą.

  • Jeigu simptomai per 5-6 savaites neišnyksta, dozę galima padidinti iki 2 įpurškimų į kiekvieną nosies landą du kartus per parą. Ligos simptomams sumažėjus, gydytojas gali nurodyti dozę sumažinti iki mažiausios dozės, kurios užtenka simptomams kontroliuoti.
  • Jeigu vartojant du kartus per parą po 5-6 savaičių vartojimo ligos simptomų pagerėjimo nėra, pasitarkite su gydytoju dėl Mometasone Teva pakeitimo kitu vaistu.

 

Nosies purškiklio paruošimas vartojimui

Mometasone Teva nosies purškiklio antgalis uždengtas saugančiu nuo dulkių dangteliu, kuris apsaugo antgalį ir išlaiko jį švarų. Prieš purškiant dangtelį reikia nuimti, o įsipurškus – vėl uždėti.

 

Pirmą kartą naudojantis purškikliu, jį reikia pripildyti paspaudžiant 10 kartų, kol bus išpurkšta vientisa dulksna.

  1. Buteliuką švelniai supurtykite.
  2. Paimkite jį taip, kad smilius ir didysis pirštas būtų ant purškiklio viršaus, o nykštys - ant buteliuko dugno. Purškiklio antgalio pradurti nereikia.
  3. Nukreipkite purškiklio antgalį nuo savęs ir paspauskite pirštais purškiklį 10 kartų, kol bus išpurkšta vientisa dulksna.

 

Jeigu purškiklis nenaudojamas 14 dienų arba ilgiau, prieš tolimesnį vartojimą jį reikia pripildyti iš naujo 2 paspaudimais, kol vaisto dozė išpurškiama į aplinką.

 

Kaip ilgai Jums užteks nosies purškalo

Vartojant įprastai po du įpurškimus į kiekvieną nosies landą vieną kartą per parą šienligės ir nuolatinio alerginio rinito gydymui, šio produkto turi pakakti 15 dienų (buteliukas, kuriame yra 60 dozuotų įpurškimų), 30 dienų (buteliukas, kuriame yra 120 dozuotų įpurškimų) arba 35 dienoms (buteliukas, kuriame yra 140 dozuotų įpurškimų).

 

Kaip naudotis purškalu

  1. Buteliuką švelniai supurtykite ir nuimkite apsauginį dangtelį (žr. 1 pav.).

 

  1. Švelniai išsišnypškite nosį.

 

  1. Vieną nosies landą užspauskite pirštu, į kitą įkiškite purškalo antgalį ir palenkite galvą šiek tiek į priekį (žr. 2 pav).

  

 

  1. Ramiai kvėpuokite pro nosį ir, įkvepiant pro neužspaustą nosies landą, paspauskite purškiklį VIENĄ kartą.

 

  1. Iškvėpkite pro burną. Po to dar kartą įpurkškite į tą pačią landą taip, kaip nurodyta 4 punkte.

 

  1. Ištraukite purškalo antgalį iš nosies ir iškvėpkite pro burną.

 

  1. Į kitą nosies landą purkškite taip, kaip nurodyta 3 - 6 punktuose (žr. 3 pav.).

  

Pasinaudoję purškalu, gerai nuvalykite jo antgalį švaria servetėle arba audinio gabalėliu ir uždėkite apsauginį dangtelį.

 

Nosies purškalo valymas

  • Kad jūsų purškalas gerai veiktų, jį būtina reguliariai valyti.
  • Nuimkite apsauginį dangtelį ir švelniai nuimkite purškalo antgalį.
  • Dangtelį ir antgalį nuplaukite šiltu vandeniu ir nuskalaukite po tekančia srove.
  • Norėdami nuimti antgalį, nebandykite to daryti kišdami segtuką ar kokį kitą aštrų daiktą, nes taip darydami galite pažeisti antgalį, dėl ko nebegalės būti išpurkšta reikiama vaisto dozė.
  • Palikite apsauginį antgalį ir purškalo antgalį šiltoje vietoje ir leiskite jiems nudžiūti.
  • Vėl uždėkite antgalį ant buteliuko ir uždėkite apsauginį dangtelį.
  • Prieš naudojant pirmą kartą po valymo, purškalą vėl reikia pripildyti 2 paspaudimais.

 

Ką daryti pavartojus per didelę Mometasone Teva dozę?

Pasakykite savo gydytojui jeigu netyčia pavartojote didesnę dozę nei nurodyta.

 

Jeigu jūs vartojate kortikosteroidų ilgai arba dideles dozes, retais atvejais jie gali turėti įtakos kai kurių hormonų apykaitai. Dėl to gali sutrikti vaikų augimas ir vystymasis.

 

Pamiršus pavartoti Mometasone Teva

Pamiršus preparato pavartoti laiku, tai reikia padaryti tuoj pat, kai tik prisimenama, po to vartoti taip, kaip nurodyta gydytojo.

Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

 

Nustojus vartoti Mometasone Teva 

Kai kuriems pacientams pavartojus Mometasone Teva ligos simptomai palengvėja per 12 val. po pirmosios dozės įpurškimo, tačiau pilnavertis gydymo poveikis pasiekiamas per dvi dienas. Labai svarbu vaistą vartoti reguliariai. Net pasijutus geriau, be gydytojo leidimo gydymo nutraukti negalima.

 

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją  arba vaistininką.

 

 

  1. Galimas šalutinis poveikis

 

Šis vaistas, kaip ir visi kiti, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

 

Po vaisto pavartojimo gali atsirasti greitojo tipo padidėjusio jautrumo (alerginės) reakcijos. Šios reakcijos gali būti sunkios. Nebevartokite Mometasone Teva nosies purškalo ir nedelsdami kreipkitės medicininės pagalbos jeigu jums pasireiškė tokie simptomai:

  • veido, liežuvio ar gerklės patinimas;
  • apsunkintas rijimas;
  • dilgėlinė;
  • švokštimas arba apsunkintas kvėpavimas.

 

Ilgai didelėmis dozėmis vartojant kortikosteroidų nosies purškalus gali pasireikšti šalutinis poveikis dėl to, kad vaistas absorbuojamas į organizmą.

 

Kitas šalutinis poveikis

Šį nosies purškalą vartojant daugumai žmonių nekyla jokių problemų. Vis dėlto kai kurie žmonės po Mometasone Teva ar kitų kortikosteroidų nosies purškalų pavartojimo gali pastebėti, kad jie kenčia nuo žemiau išvardintų šalutinių poveikių.

 

Dažnas šalutinis poveikis (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 10 žmonių):

  • galvos skausmas;
  • čiaudulys ir dirginimo/deginimo pojūtis nosyje;
  • kraujavimas iš nosies: labai dažnai (daugiau kaip 1 iš 10 žmonių) pasireiškė žmonėms su nosies polipais, gydytiems Mometasone Teva nosies purškalu dozuojant po du išpurškimus į kiekvieną nosies landą du kartus per parą;
  • nosies ar gerklės skausmas;
  • opos nosyje;
  • kvėpavimo takų infekcija.

 

Dažnis nežinomas (negali būti apskaičiuotas pagal turimus duomenis)

  • akispūdžio padidėjimas (glaukoma) ir (arba) katarakta, sukelianti regėjimo sutrikimus;
  • nosies landas atskiriančios nosies pertvaros pažaida;
  • skonio ir kvapo jutimo pokyčiai;
  • pasunkėjęs kvėpavimas ir/ar švokštimas;
  • miglotas matymas.

 

Papildomas nepageidaujamas poveikis vaikams ir paaugliams

Tikėtina, kad nepageidaujamo poveikio dažnis ir pobūdis vaikams yra toks pat kaip ir suaugusiesiems.

Vartojami didelėmis dozėmis ir ilgą laiką, kortikosteroidų nosies purškalai vaikams gali sukelti tam tikrą nepageidaujamą poveikį, t. y. augimo sulėtėjimą. Rekomenduojama reguliariai sekti vaiko, ilgą laiką vartojančio nosies kortikosteroidų, ūgį, ir pastebėjus bet kokį pokytį, apie tai informuoti gydytoją.

 

Pranešimas apie šalutinį poveikį

Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis, įskaitant šiame lapelyje nenurodytą, pasakykite gydytojui, vaistininkui arba slaugytojui. Apie šalutinį poveikį taip pat galite pranešti Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos nemokamu telefonu 8 800 73568 arba užpildyti interneto svetainėje www.vvkt.lt  esančią formą ir pateikti ją Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos vienu iš šių būdų: raštu (adresu Žirmūnų g. 139A, LT-09120 Vilnius), nemokamu fakso numeriu 8 800 20131, el. paštu [email protected] , taip pat per Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainę (adresu http://www.vvkt.lt ).

 

 

  1. Kaip laikyti Mometasone Teva nosies purškalą

 

Šį vaistą laikykite vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje.

 

Ant dėžutės ir buteliuko etiketės po „Tinka iki/EXP“ nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, šio vaisto vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

 

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje. Negalima užšaldyti.

Pradėto vartoti purškalo tinkamumo laikas yra 8 savaitės.

 

Vaistų negalima išmesti į kanalizaciją. Kaip išmesti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

 

 

  1. Pakuotės turinys ir kita informacija

 

Mometasone Teva nosies purškalo sudėtis

  • Veiklioji medžiaga yra mometazono furoatas. Kiekvienoje išpurškiamoje dozėje (0,1 ml) yra 50 mikrogramų mometazono furoato (monohidrato pavidalu). Bendras vienos išpurškiamos dozės svoris yra 100 mg.
  • Pagalbinės medžiagos yra mikrokristalinė celiuliozė ir karmeliozės natrio druska, glicerolis, natrio citratas dihidratas, citrinų rūgštis monohidratas, polisorbatas 80, benzalkonio chloridas (žr. 2 skyrių), injekcinis

 

Mometasone Teva nosies purškalo išvaizda ir kiekis pakuotėje

Mometasone Teva yra nosies purškalas (suspensija).

 

Kiekviename buteliuke yra 120 arba 140 išpurškiamų dozių.

Buteliukai, kuriuose yra 120 išpurškiamų dozių, tiekiami po vieną buteliuką.

Buteliukai, kuriuose yra 140 išpurškiamų dozių, tiekiami supakuoti po 1, 2 arba 3 buteliukus.

 

Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

 

Registruotojas ir gamintojas

 

Registruotojas

Teva Pharma B.V.

Swensweg 5

2031 GA Haarlem

Nyderlandai

 

Gamintojas

Teva Czech Industries s.r.o.

Ostravská 305/29,

Komárov 747 70 Opava

Čekija

 

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį registruotojo atstovą.

 

UAB Teva Baltics

Molėtų pl. 5

LT-08409 Vilnius

Telefonas +370 5 266 02 03

 

Šis vaistas EEE valstybėse narėse registruotas tokiais pavadinimais:

Austrija – Mometason Ratiopharm 50 µg/Dosis Nasenspray

Belgija – Mometasone Teva 50 microgram per verstuiving, neusspray, suspensie

Danija – Mometasonfuroat Teva

Ispanija – Mometasona Teva 50 microgramos suspensión para pulverizacion nasal EFG

Italija – Mometasone TEVA

Latvija –  Mometasone Teva 50 mikrogrami/izsmidzinājumā deguna aerosols, suspensija

Lenkija – Pronasal

Nyderlandai – Mometasonfuroaat Teva 50 microgram/verstuiving, neusspray, suspensie

Portugalija – Mometasona Teva

Prancūzija – MOMETASONE TEVA 50 microgrammes/dose, suspension pour pulvérisation nasale

Suomija – Momesonex 50 mikrog/annos nenäsumute, suspensie

Švedija – Mometasone Teva 50 mikrogram/dos nässpray, suspension

Vengrija – Nasotasone 50 mcg szuszpenziós adagolt orrspray

Vokietija – Mometasonfuroat AbZ 50 Mikrogramm/Sprühstoß Nasenspray, Suspension

 

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2021-02-05.

 

 

Išsami informacija apie šį vaistą pateikiama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje http://www.vvkt.lt/.