Chlorofilas
Chlorofilas yra daugiau nei pigmentas. Jis atlieka svarbų vaidmenį fotosintezės procese, kai saulės šviesa virsta į deguonį. Chlorofilas vertinamas dėl antioksidacinių savybių - jis gali apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų, taip sumažinant vėžio ir širdies ligų riziką. Jis taip pat gali padėti kovojant su spuogais ir prižiūrint žaizdas.
Chlorofilo eliksyras Lietuvoje dažniausiai išgaunamas iš Lietuvoje augančių spygliuočių, tada jie perdirbami specialiu filtravimo būdu norint gauti chlorofilą. Eliksyro sudėtyje yra daugybė žmogui naudingų medžiagų ir mikroelementų, tokių kaip kalcis, magnis, kalis ir natris.
Chlorofilo papildai yra vertinami dėl savo stiprių antioksidacinių savybių. Antioksidantai gaunami iš įvairių vaisių ir daržovių, todėl gydytojai pataria į mitybą įtraukti gausybę spalvingų produktų, kad organizmas gautų visų reikalingų antioksidantų. Žaliosios daržovės, tokios kaip špinatai ir brokoliai, yra ypač naudingos sveikatai, tad chlorofilo papildai gali būti puikus būdas papildyti kasdienę mitybą ir padėti kovoti su oksidaciniu stresu. Be to, chlorofilas gali palaikyti detoksikacijos procesus organizme, gerinti odos būklę ir virškinimą, tad gali būti naudingas ne tik kaip antioksidantas, bet ir kaip papildoma priemonė palaikyti bendrą organizmo būklę.