Papilkėję paakiai – nuovargio ir vitaminų trūkumo atspindys

2019-04-04
Papilkėję paakiai – nuovargio ir vitaminų trūkumo atspindys

Po žiemos, sauso oro ir šalčio oda kaip niekad tampa pavargusi ir nualinta. Į orų permainas ypač jautriai reaguoja paakių sritis. Dėl vitaminų ir saulės stygiaus, šiuo laikotarpiu gali išryškėti įprastai nepastebimi patamsėjimai, pamėlynavimai, pirmosios raukšlelės, o nuo vėjo, saulės ir šalčio – oda gali suskeldėti ar net sušerpetoti. Bet didžiausią poveikį paakių sveikatai daro jų nepriežiūra. Todėl norint susigrąžinti ne tik energiją, bet ir kerinčio žvilgsnio galią po žiemos – skirkite dėmesio savo paakiams. O jums tinkamiausią priemonę išsirinkti padės „Camelia“ kosmetikos specialistė.

 

Patamsėjimai

Po tamsaus žiemos periodo pirmieji saulės spinduliai – tikras iššūkis mūsų akims. Norėdamos apsisaugoti nuo ryškios saulės šviesos – jos iškart prisimerkia, sudarydamos palankią terpę pirmosioms raukšlelėms formuotis. Todėl nereikėtų pamiršti akinių nuo saulės. Taip pat šiuo laikotarpiu saulė yra ir labai aktyvi, todėl ji gali tapti ir patamsėjusių paakių priežastimi. Renkantis priemones paakiams, vertėtų pasirūpinti, kad jos turėtų SPF apsaugos filtrus.

Esamus papilkėjimus sumažinti padės priemonės, kurių sudėtyje yra vitamino C. Jis padės sustangrinti kapiliarus ir suteiks odai skaistumo. Kadangi akių srityje oda yra itin plona, taip pat rekomenduojama rinktis kolageną stimuliuojančias priemones, kurios padės sustiprinti paakių odos sritį ir taip sumažinti tamsesnių vietų ryškumą.

 

Raukšlelės

Nuo ankstyvų raukšlelių formavimosi paakių srityje apsisaugoti padės giluminis odos drėkinimas. Pereinamuoju laikotarpiu, paakių priežiūrai reikėtų rinktis lengvesnės tekstūros kremą, kuris būtų papildytas vitaminu E. Jis ne tik sugrąžins gyvybingumą paakių sričiai, bet ir giliai sudrėkins, padės išlyginti raukšles ir atstatys odą po žiemos.

Dėl savo inovatyvių peptidų poveikio, tokio tipo drėkinamasis kremas giliai įsigers į odą ir ją tinkamai pamaitins iš vidaus. Stangrumo paakiams suteikti papildomai gali priemonės su vitaminu A.

 

Paburkimai

Dar vienas po žiemos nuvargusios ir nualintos paakių srities požymis – paburkimai. Juos sumažinti padės priemonės su šaldomuoju efektu.Rekomenduojama išmėginti paakių kremus, kurie turi tokius sprendimus kaip metalinis rutuliukas. Jo dėka paakiai ne tik bus pamaitinti reikalingomis medžiagomis, bet metaliniu rutuliuku juos atvėsinsite ir pamasažuosite.

Kraujotakos stimuliavimas padės sumažinti paburkimus, taip sugrąžinsite paakiams stangrumą ir skaistumą. Paburkimus sumažinti padės ir priemonės, kurių sudėtyje yra kofeino, žaliosios arbatos, peptidų.

 

Svarbiausia – elkitės švelniai

Tam, kad paakių sritį išlaikytumėte sveiką ir gražią, labai svarbu pasirūpinti švelnia jos priežiūra. Todėl atkreipkite dėmesį į tai, kaip valote makiažą, kaip tepate kremus, kokiais judesiais masažuojate jautrias paakių vietas.

Makiažo valymui rinkitės akių nedirginantį akių makiažo valiklį. Juo ir minkštos vatos tamponėliu nešvarumus šalinkite netrindami akių. Kremą aplink akis tepkite sukamaisiais judesiais, nespausdami pirštų ir lengvai įmasažuodami produktus paakiuose. Nepamirškite ir akių vokų. Kartokite tepimą tol, kol produktas visiškai susigers į odą.

Kitos naujienos

other