Sveikatos klubas

Kas slypi už greito papildomų kilogramų atsikratymo: kai kuriems gali būti pavojinga

2017 metais pasibaigus klinikiniams tyrimams ir patvirtinus semagliutido preparatus medicininiam gydymui, II tipo diabetu sergančių žmonių kasdienybė tapo lengvesne. Po kurio laiko pastebėjus šalutinį poveikį – apetito mažėjimą ir svorio kritimą – šie vaistai tapo trokštami ir norinčiųjų sulieknėti. Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Jurgita Jankauskienė paaiškina, kodėl svorio metimą skatinantys preparatai gali būti pavojingi ir dalijasi rekomendacijomis, padėsiančiomis atsikratyti nepageidaujamų kilogramų nežalojant organizmo.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 52 PERŽIŪROS

Antibiotikų vartojimo atmintinė: vaistininkas įvardijo taisykles, kurias turi žinoti kiekvienas

XX a. pradžioje atradus peniciliną, antibiotikai tapo neatsiejama medicininės praktikos dalimi. Tačiau priešingai, nei galvoja nemaža visuomenės dalis – antibiotikai nėra vaistai nuo visų ligų. Jais gydomi tik bakterijų sukelti susirgimai, o virusinėms ligoms, tokioms kaip gripas, peršalimas ar koronavirusas, antibiotikai jokio poveikio neturi. Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkas Deimantas Auškalnis primena kodėl nevartoti antibiotikų savarankiškai ir kokių taisyklių reikia laikytis, kad sumažintume patiriamus šalutinius poveikius.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 47 PERŽIŪROS

Širdies ritmo sutrikimai pasiveja vis jaunesnius pacientus: kaip išvengti galimų pavojų?

Ramiai leidžiant laiką, suaugusio žmogaus širdis suplaka nuo 60 iki 100 kartų per minutę. Širdies ritmo sutrikimai atsiranda tada, kai pasikeičia elektros impulsų perdavimai ir širdis pradeda plakti greičiau arba lėčiau. Lietuviško kapitalo vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Virgilija Bečelytė primena, kad kai kuriais atvejais, pavyzdžiui, sportuojant, nerimaujant ar išgėrus daugiau puodelių kavos – jausti pakitusį širdies ritmą yra normalu ir dažniausiai nereiškia nieko blogo. Visgi, jei ritmo pokyčiai užsitęsia ar yra lydimi kitų simptomų – gali grėsti nemenkas pavojus.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 47 PERŽIŪROS

Metas odą paruošti pavasariui: vien kremo neužteks

Žiemos sezonu rečiau vėdinamos patalpos, šildymas, prausimasis karštesniu vandeniu, taip pat lauke pasitinkantys aplinkos veiksniai, tokie kaip snygis, vėjas, šaltukas ar lijundra, nemenkai paveikia didžiausią žmogaus organą – odą. Vaistinių tinklo „Camelia“ farmacijos ekspertė Jurgita Jankauskienė įvardija, kad netinkama odos priežiūra ir prastas kosmetikos priemonių parinkimas gali lemti gausybę problemų. Tad kaip turėtų atrodyti teisinga odos priežiūros rutina, belaukiant kalendorinio pavasario, ir kokių veikliųjų medžiagų žvalgytis produktų sudėtyse?

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 26 PERŽIŪROS

Sprendimai, palengvinantys gyvenimą su atopine egzema

Gyvenimas turint atopišką odą - tai gyvenimas su labai sausa oda, kuri yra dažnai sudirgusi, ant jos yra raudonų dėmių su mažomis skysčio pripildytomis pūslelėmis, kurias be galo niežti! Šie būdingi požymiai paprastai sukelia nemažą diskomfortą, o dažnas niežėjimas paveikia gyvenimo kokybę: lengva susierzinti, sunku miegoti, baimintis verčia kitų žmonių nuomonė, kyla stresas, o liga kartojasi... Egzema paūmėja ir nurimsta cikliškai. Atopiška oda labai dažnai pasitaiko kūdikiams ir vaikams, taip pat gali būti paaugliams ir suaugusiesiems. Tvarkydamiesi su atopiška oda ir jos keliamomis problemomis, tėvai, paaugliai ir suaugusieji dažnai jaučiasi vieniši. Visgi yra įvairių būdų, kaip gauti pagalbos, kad gyvenimas su atopine egzema kasdien būtų lengvesnis.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 221 PERŽIŪROS

Avarijoje kojos netekusi R. Orlauskaitė bando įkvėpti žmones su negalia: „Likimas man atsiuntė misiją“

Sėkminga karjera tarptautinėje įmonėje, švenčių dekoravimo verslas, laiminga šeima, sportiniai pasiekimai ir tūkstančiai sekėjų socialiniuose tinkluose – iš pirmo žvilgsnio vilnietės Robertos Orlauskaitės gyvenimas atrodo bene tobulas. Tačiau šalia viso to yra ir skaudi patirtis – prieš devynerius metus ji neteko kojos. Susigrąžinti šypseną užtruko, bet šiandien stipri ir energinga moteris šį likimo smūgį vadina jai tekusia misija – įkvėpti kitus negalią turinčius žmones.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 609 PERŽIŪROS

Po pusnimis gali slėptis pavojus: 10 taisyklių, padėsiančių išvengti traumų

Mėgstantys aktyvias šaltojo sezono pramogas dažniausiai jau yra pasiruošę didesnei traumų rizikai, tačiau pastaroji gali tykoti ir paprasčiausiai einant gatve. Juk ne vienam teko susidurti su po sniego paklotu besislepiančiu pavojingu ledu ar slystelėti ant blizgučiu pasidengusio asfalto. Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkas Deimantas Auškalnis primena pagrindines ėjimo slidžia kelio danga taisykles ir paaiškina, ką daryti patyrus traumą.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 195 PERŽIŪROS

Rotavirusas ir norovirusas jau lipa ant kulnų: kokias klaidas daro užsikrėtusieji?

Žiemos virusais vadinamos rotavirusinė ir norovirusinė infekcijos tapo gana dažnu šių dienų palydovu – vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Greta Šimkė pastebi, kad vis daugiau pacientų kreipiasi dėl netikėtai kasdienybę apkartinusių virškinamojo trakto sutrikimų. Nors įtemptas gyvenimo ritmas, darbų ir įvairių planų lavina dažną skatina ieškoti lengviausių ir greičiausių būdų suvaldyti šių virusų sukeliamus simptomus, vaistininkė ragina neskubėti – netinkama organizmo priežiūra gali atsiliepti skaudžiai.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 163 PERŽIŪROS

Galvos skausmas – šių dienų rykštė: vaistininkas atskleidė, kur darome klaidų

Galvos skausmas – dažnas simptomas, jaučiamas sunegalavus, pavargus, patiriant stresą ar net paprasčiausiai kurį laiką pamiršus išgerti vandens. Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkas Deimantas Auškalnis sako, kad dažnas žmogus yra linkęs galvos skausmo nevertinti kaip įspėjamojo organizmo signalo, o paprasčiausiai išgerti greitai šį nemalonumą pašalinsiančią tabletę. Vaistininkas pabrėžia, kad tiesa, jog skausmo kentėti nereikėtų, tačiau simptomui kartojantis, labai svarbu identifikuoti jo priežastis – iš pirmo žvilgsnio įprastas skausmas gali įspėti ir apie rimtus sveikatos sutrikimus.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 165 PERŽIŪROS

Kad slogos gydymas nesibaigtų priklausomybe: kaip išsirinkti nosies purškalą?

Sloga – dažna įvairių alergijų bei virusinių ligų palydovė, todėl nosies lašų ar purškalų galima rasti bene kiekvieno žmogaus namų vaistinėlėje. Nors iš pirmo žvilgsnio varvančios ar užgulusios nosies problemas šie preparatai išsprendžia gana lengvai, vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Jurgita Jankauskienė pabrėžia – nekontroliuojamas ar ilgalaikis nosies lašų vartojimas gali sukelti sunkiai įveikiamą priklausomybę. Tad ko reikėtų imtis, jei be nosies lašų nebegalime įsivaizduoti nė dienos?

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 137 PERŽIŪROS