BEPANTHEN EYE akių lašai, 10 ml
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

BEPANTHEN EYE akių lašai, 10 ml

Prekės kodas: 10000221054
Medicinos priemonė
11,19 € (su PVM) 9,25 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

 Vartojimo instrukcija
 
Bepanthen® Eye akių lašai
0,15 % natrio hialuronato ir 2 % dekspantenolio
 
APRAŠYMAS
Pavartojus Bepanthen® Eye akių lašus, ant ragenos susidaro sterili, konservantų neturinti, viskoelastinė, skaidri apsauginė plėvelė. Bepanthen® Eye akių lašų sudėtyje yra natrio hialuronato (hialurono rūgšties natrio druskos). Dėl savo fizinių savybių ši medžiaga, nesutrikdydama regėjimo, ant akies epitelinio sluoksnio suformuoja vienodą, tvirtą, ilgai išliekantį apsauginį sluoksnį. Be to, Bepanthen® Eye akių lašų sudėtyje yra provitamino B5 (dekspantenolio). Dekspantenolis, gebėdamas prisijungti didelį vandens kiekį, drėkina bei saugo akis ir sustiprina natrio hialuronato savybę sulaikyti drėgmę.
 
Natrio hialuronatas (stabilizuoja ašarų plėvelę) ir dekspantenolis (maitina, ramina) saugo ir drėkina akies paviršių ir jį sutepa.
 
Tokiu būdu Bepanthen® Eye akių lašai ilgam sumažina nepatogumus, susijusius su:
· mechaniniu stresu, pvz., atsiradusiu dėl kietųjų ar minkštųjų kontaktinių lęšių arba dėl akies diagnostinių procedūrų;
· stresu dėl aplinkos poveikio, pvz., dėl oro kondicionieriaus, vėjo, šalčio, sausumo ar oro užterštumo, pvz., cigarečių dūmų;
· stresu akims dėl intensyvaus žiūrėjimo, pvz., dėl darbo kompiuteriu, mikroskopu arba dėl ilgai trunkančio vairavimo.
 
Bepanthen® Eye akių lašų sudėtyje nėra konservantų, todėl šie lašai gerai toleruojami ilgalaikio vartojimo metu.
Bepanthen® Eye akių lašai tinka asmenims, nešiojantiems kontaktinius lęšius. Akių lašų vartojimo metu kontaktinių lęšių išsiimti nereikia.
 
VARTOJIMAS

Norėdami atidaryti buteliuką, pilnai nuimkite apsauginį žiedą traukdami už specialios atverčiamosios dalies (1). Tada traukdami į viršų nuimkite dangtelį (2). Atloškite galvą truputį atgal, žiūrėdami į viršų švelniai patraukite apatinį voką nuo akies. Laikykite buteliuko angą nukreipę žemyn ir įlašinkite vieną lašą į akies junginės maišelį tvirtai, ilgai spausdami (3 + 4). Lašinti reikia 3‑5 kartus per parą. Lėtai užmerkite akis, kad skystis tolygiai pasiskirstytų ant akies paviršiaus.
Venkite buteliuko angos kontakto su akimi ar rankomis. Ant angos likusį lašą pašalinkite lengvai pastuksendami buteliuko dugną. Uždarykite buteliuką truputį paspausdami dangtelį ant angos (5). Jeigu nepatogumas nesumažėja arba padidėja, kreipkitės į gydytoją oftalmologą!
 
 
Dėl specialios sterilios lašintuvo filtravimo sistemos po kiekvieno lašinimo reikia palaukti keletą sekundžių nespaudžiant buteliuko, kad į jį vėl patektų oras. To neatlikus, apsunkinamas tolimesnis lašinimas. Dėl šios fizinės priežasties buteliukui vis labiau tuštėjant, reikia jį vis stipriau suspausti.
 
SUDĖTIS
1 ml yra: natrio hialuronato (0,15 %), dekspantenolio (2 %), natrio chlorido, natrio citrato, citrinų rūgšties, injekcinio vandens.
 
PAKUOTĖS DYDIS
Tiekiama pakuotė: vienadozė talpyklė, 1 × 10 ml, 2 × 10 ml.
 
ATSARGUMO PRIEMONĖS IR ĮSPĖJIMAI
· Jeigu yra pažeistas dangtelio apsauginis žiedas ar buteliukas, vartoti negalima.
· Nelieskite akių su lašintuvu.
· Jeigu yra alergija bet kuriai sudėtinei medžiagai, vartoti negalima.

  • Labai retais atvejais akių lašų vartojimas gali sukelti sudirginimą labai jautrioms akims.
  • Jeigu papildomai vartojate kitus akių lašus ar akių tepalą, po jų vartojimo turi būti bent 15 minučių pertrauka. Bepanthen® Eye akių lašus visuomet lašinkite paskutinius.
  • Jeigu yra akių uždegimas ar pažeidimas, vartoti negalima.
  • Pavartojus akių lašų, regėjimas gali trumpam tapti neryškus; vairuoti ir valdyti mechanizmų negalima, kol atsistatys įprastas Jūsų regėjimas.
  • Pasibaigus tinkamumo laikui, vartoti negalima. Jis nurodytas ant kiekvienos sudėtinės talpyklės ir kartoninės dėžutės.
  • Dėl specialios inovatyvios sterilios lašintuvo filtravimo sistemos buteliuke visada lieka nedidelis lašų kiekis.
  • Pirmą kartą atidarius galima vartoti ne ilgiau kaip 12 mėnesių.

 
LAIKYMAS
Laikyti 2–25 °C temperatūroje. Negalima užšaldyti. Po vartojimo uždarykite buteliuką su dangteliu. Buteliuką laikyti dėžutėje, kad jis būtų apsaugotas nuo šviesos. Pirmą kartą atidarius galima vartoti ne ilgiau kaip 12 mėnesių.
 
Serijos numeris ir galiojimo laikas yra etiketės ir dėžutės.
Pagaminta aseptinėmis sąlygomis.
 
 Aprašymą ir vartojimo būdą žr. vartojimo instrukcijoje.
Laikymo temperatūra.
 Jeigu yra pažeistas dangtelio apsauginis žiedas ar buteliukas, vartoti negalima.
 
 
Gamintojas
Penta Arzneimittel GmbH
Werksstrasse 3
92551 Stulln
Vokietija
 
Platintojas Lietuvoje
UAB „Bayer“
Sporto 18
LT-09238 Vilnius
Lietuva, Tel. +370 5 2336868
el. paštas: [email protected]

 
Informacija paruošta: 05/2017.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rekomenduojamos prekės