POTASSIUM-U akių lašai, 10 ml
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

POTASSIUM-U akių lašai, 10 ml

Prekės kodas: 10000130328
Medicinos priemonė
-15% 4,41 € (su PVM) 5,19 € 3,65 € (be mok.)
  • Vaistininko konsultacija ir užsakymų priėmimas telefonu 8 697 03000 (I-V 8:00-18:00)
  • Nemokamas pristatymas į artimiausią vaistinę 
  • Internetinės vaistinės prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų vaistinėse. Realios prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.

Aprašymas

VARTOJIMO INSTRUKCIJA

Prašome atidžiai perskaityti vartojimo instrukciją!

Pavadinimas.
POTASSIUM-U

Forma.
Akių lašai, tirpalas.

Gamintojas.
UNIMED PHARMA spol. s r. o., Bratislava, Slovakijos Respublika

Sudėtis. 1 ml tirpalo yra 2 mg Natrii chloridum (natrio chlorido).

Pagalbinės medžiagos.
Kalii iodidum, Chlorhexidini dia-cetas, Natrii thiosulfas, Dinatrii edetas dihydricus (dinatrio edetatas, dihidratas), Aqua iniectabilia

Savybės.
POTASSIUM-U yra drėkinamasis izotoninis akių tirpalas, kuriame yra pagalbinės medžiagos kalio jodido. Jis skirtas lašinti į akis. Pagalbinė medžiaga, kalio jodidas, akyje veikia kaip laisvuosius deguonies radikalus sujungianti medžiaga. Minėtos kalio jodido savybės panaudojamos akies eksudacijos ir hemoragijos profilaktikai ir palaikomajam gydymui.

Vartojimas.
Nepasitarus su gydytoju, šį preparatą galima vartoti įprastam akių drėkinimui: lašinti jį į akis arba naudoti darant akių kompresus. Be to, šis preparatas kaip pagalbinė madžiaga vartojamas akiai drėkinti, siekiant skatinti tam tikrus rezorbcijos procesus akyje (ypač esant eksudatui, Corpus vitreum kraujavimui ar įvairių priežasčių sukeltai kataraktai).

Šio preparato galima vartoti ir suaugusiems žmonėms, ir vaikams.

Kontraindikacijos.
Toliau išvardytais atvejais POTAS-SIUM-U akių lašų vartoti negalima.

- Padidėjęs jautrumas bet kuriai sudedamajai preparato medžiagai.

- Nėštumo ir žindymo laikotarpis.

- Lėtinė veido odos piodermija.

- Hemoraginė diatezė.

- Sutrikusi skydliaukės funkcija.

- Pacientas yra naujagimis.

Nepageidaujamas poveikis. POTASSIUM-U paprastai toleruojamas labai gerai. Iš karto po lašinimo gali atsirasti trumpalaikis silpnas deginimas ar dilgčiojimas.

Preparato vartojant nekontroliuojamai ilgai (didelėmis dozėmis), jautriems pacientams gali atsirasti vadinamasis jodizmas. Jis pasireiškia junginės dirginimu ir prisipildymu kraujo, ašarų išsiskyrimo padidėjimu ir (kartais) akių vokų edema (Kvinkės edema) bei ašarų liaukos edema. Be to, gali atsirasti odos eritema, aknė, dermatitas ir purpura.

Jei atsiranda kitokių neįprastų reakcijų nei minėtas šalutinis poveikis, pasakykite savo gydytojui.

Perspėjimai.
Iš karto po preparato pavartojimo labai trumpam matomas vaizdas gali tapti neaiškus, todėl gali būti sunkiau vairuoti motorines transporto priemones ir valdyti mechanizmus. Dėl šios priežasties minėtus veiksmus rekomenduojama atlikinėti praėjus ne mažiau kaip 15 minučių po preparato sulašinimo.

Preparato vartojimo metu negalima nešioti kontaktinių lęšių. Kietuosius kontaktinius lęšius būtina nusiimti prieš preparato vartojimą, po jo juos galima įsidėti ne anksčiau kaip po 30 minučių.

Laikantis vartojimo nurodymų, perdozuoti praktiškai neįmanoma. Jei vaikas preparato nurijo, būtina nedelsiant kreiptis į medikus.

Jei tuo pat metu vartojama bet kokių kitokių akių lašų ar akių tepalų, jų reikia vartoti po POTASSIUM-U pavartojimo praėjus ne mažiau kaip 5 minutėms.

Sąveika.
POTASSIUM-U ir kitų tuo pat metu vartojamų preparatų poveikis gali keisti vienas kitą. Dėl šios priežasties gydytojas turi būti informuotas apie visus vartojamus, neseniai vartotus ar planuojamus vartoti receptinius ir nereceptinius vaistus.

Jei vartojate kitokių akims skirtų preparatų paklauskite akių gydytojo, ar jų galima vartoti kartu su POTASSIUM-U.

Dozavimas ir vartojimo metodas.
Tikslią dozę ir vartojimo trukmę nustato gydytojas. Paprastai 2-4 kartus per dieną į akies junginės maišelį lašinami 1-2 lašai.

Laikymas.
Laikyti ne didesnėje kaip 25°C temperatūroje. Negalima šaldyti ar užšaldyti. POTASSIUM-U laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Atsargumo priemonės.
Ant pakuotės nurodytam tin-kamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima. Buteliuką atidarius, preparatą suvartoti per 28 dienas. Po POTASSIUM-U pavartojimo iš karto sandariai užsukti buteliuko dangtelį.

Pakuotė. 1x10 ml

Paskutinės teksto peržiūros data

Rekomenduojamos prekės