Graži ir sveika veido oda – tik tinkamai ją prižiūrint

2019-05-06
Graži ir sveika veido oda – tik tinkamai ją prižiūrint

Ne tik vidiniai organizmo procesai, bet ir išoriniai veiksniai veikia veido odos būklę. Tad norint ją išlaikyti gražią ir sveiką, būtina rūpintis kasdien ir atsirinkti tinkamiausias priežiūros priemones. „Camelia“ vaistinių tinklo grožio konsultantė Vaida Bondarenko dalijasi patarimais, kodėl ir kokia reikalinga veido odos priežiūra šiltuoju sezonu.

 

Prausiklis ir kremas – būtinybė kasdieniuose grožio ritualuose


„Mūsų odą veikia daugybė aplinkos ir vidinių veiksnių, tad kiekviena moteris ja turėtų rūpintis kasdien. Vien vandens tikrai nepakanka. Dienos metu ant veido susikaupia daug nešvarumų, tad vakare ją reikėtų kruopščiai nuvalyti miceliniu vandeniu arba nuplauti prausikliu. Po to patepti lengvesnės tekstūros kremu priklausomai nuo esamos odos būklės.

Kad atsirinktumėte tikrai kokybiškus ir būtent jums tinkančius produktus, pirmiausia reikėtų žinoti savo odos tipą. Ar tai mišri, riebi, sausa, o gal normali oda? Šiuo atveju reikėtų kreiptis į vaistinėse esančius grožio specialistus, kurie ne tik pateiks rekomendacijų, naudingų patarimų, bet ir padės susidaryti odos priežiūros programą, paruoš reikalingų produktų krepšelį.

 

Mamai ir dukrai – skirtinga odos priežiūra

Veido odos priežiūros priemones reikėtų rinktis ir pagal amžiaus pokyčius. Todėl jaunesnės dukros noras išbandyti mamos turimą kremą, ne visuomet yra gera idėja. „Brandžiai reikalinga ypatinga priežiūra – maitinimas, drėkinimas, gyvybingumo suteikimas, ypač norima ir stangrinimo efekto.

Jaunos moterys daugiau linkusios eksperimentuoti, domisi naujovėmis. Rytais ir vakarais turi atskirus grožio ritualus – naudoja prausiklį, toniką, kremą. Kartą į savaitę pasilepina švelniu odos šveitimu ir kaukėmis. Tad jų kosmetikos krepšelis – gausesnis.“

 

Šiltaisiais sezonais rūpinkitės ne tik apsauga nuo saulės

„Kiekvieną sezoną mūsų oda „pasako“, ko jai reikia ir į tai svarbu atsižvelgti. Ypač karštą vasarą oda kenčia nuo dulkių, aukštos temperatūros, džiovinančio vėjo, ultravioletinių spindulių. Todėl jai reikia papildomos apsaugos, kurią suteikia tiek kremai, tiek makiažo pagrindai su apsauginiais filtrais nuo saulės – SPF“.

Prasidėjus vasarai, reikėtų rinktis lengvesnės tekstūros produktus ir neapsunkinti veido odos. Kaitinantis saulėje, oda praranda drėgmę, todėl ją turime atstatyti. Tokiu laikotarpiu ypač tinka serumai. Jų tekstūra skaidresnė, lengvesnė ir įsigeria greičiau, o naudoti galima vienus arba tepti prieš kremą – taip jie bus geriau pasisavinami“, – patarimais apie odos priežiūrą šiltaisiais sezonais dalijasi Vaida Bondarenko.

 

Micelinis losjonas „Bio Innovation“, 200 ml.

Micelės surenka visas makiažo daleles ir nešvarumus, puikiai nuvalo, suminkština ir drėkina veido odą. Natūralus medetkų vanduo, fukozė (patentuota sudedamoji dalis) neleidžia odai sudirgti, o natūralus alavijas padeda išsaugoti odos drėgmę.

 


Patempiamasis veido serumas „Dermo Future“, 30 ml.
 

Akimirksniu išlygina ir patempia odą, sugrąžina elastingumą ir spindesį, šalina nuovargio požymius. Hialurono rūgštis užtikrina odos drėkinimą. Puikiai tinka kaip makiažo pagrindas.


Skaistinantis makiažo pagrindas „Ingrid Ideal Lumi Nude“ su hialurono rūgštimi, SPF 10, 30 ml

Sudėtyje esanti hialurono rūgštis intensyviai drėkina epidermį ir gerina jo elastingumą. Makiažo pagrindo sudėtyje yra modernių pigmentų, todėl jis idealiai prisitaiko prie visų veido atspalvių ir puikiai maskuoja visus trūkumus. Lengva ir kreminė makiažo pagrindo tekstūra leidžia odai kvėpuoti. Turi UV apsaugą SPF 10.

Kitos naujienos

other