Raudonuojanti ir pleiskanojanti veido oda rudenį – kaip tai pakeisti?

2019-11-07
Raudonuojanti ir pleiskanojanti veido oda rudenį – kaip tai pakeisti?

Besikeičianti oro temperatūra turi didelės įtakos mūsų veido odai. Ypač šaltuoju metų sezonu pasireiškia šerpetojimas, sausėjimas ir paraudimai. Šaltis, vėjas, kondicionieriai patalpose dar labiau jautrina veido odą. Galiausiai ateina toks laikas, kai tenka galvoti, kaip atstatyti sveikos veido odos būklę. Ir apie tai susimąstyti vertėtų kuo anksčiau.

Itin svarbus yra ir žmogaus organizmas – tik prasidėjus šalčiams, svarbu atkreipti dėmesį į tai, ką valgote ir kokius papildus vartojate.  „Camelia“ vaistininkė Kristina Zacharevič , pasakodama apie veido odą, atskirai išskiria ir vandens vartojimą – jo būtina išgerti bent du litrus per dieną.

Viršutinis odos sluoksnis šaltuoju metų laikotarpiu nebetenka drėgmės, nes žmogus mažiau prakaituoja ir šlapalo bei pieno rūgščių išsiskiria kur kas mažiau. Taip pat, prie visų išorinių veiksnių prisideda ir tai, jog odai reikalingas deguonis, tačiau kuomet lauke šalta – gryname ore laiko praleidžiame kur kas mažiau.

Norint, kad veido oda nebebūtų tokia sausa ir pleiskanojanti, ją būtina drėkinti. Daug ir kasdien. Vaistininkė akcentuoja, jog drėkinti odą svarbu ne tik vasarą, bet ir žiemą. Drėkinimas yra reikalingas visais metų laikais. Tiesiog spaudžiant šalčiui jau vertėtų rinktis riebesnį veido kremą.

Renkantis kosmetiką svarbu atkreipti dėmesį, jog sudėtyje būtų šlapalas, hialurono rūgštis, kuri pritraukia ir išsaugo drėgmę. Riebalų rūgštys, kurios praturtina pleiskanojančią, pažeidžiamą veido odą. Žinoma, visų sudedamųjų dalių sudėtyje galite ir nerasti, bet svarbu atsirinkti bent keletą, nes jie spartina gijimo procesą ir užkerta kelią dehidratacijai.

Bent kurį laiką intensyviai drėkinant ir maitinant odą tiek iš išorės, tiek iš vidaus, pagelbės atstatant veido odą ir toliau ją saugant nuo artėjančių dar didesnių šalčių.

Kitos naujienos

other