Akcijos | Skaidulos
Skaidulos yra būtina maistinė medžiaga, atliekanti svarbų vaidmenį virškinimo procese. Jos skirstomos į tirpias ir netirpias skaidulas, veikiančias skirtingais būdais, bet abi yra svarbios žarnyno sveikatai. Tirpios skaidulos, sumaišius su vandeniu, suformuoja želę, galinčią padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir stabilizuoti cukraus lygį. Vis dėlto, netirpios skaidulos virškinimo metu nepakinta ir gali padėti skatinti reguliarų tuštinimąsi, užkertant kelią vidurių užkietėjimui.
Be to, skaidulos gali padėti suteikti ilgalaikį sotumo jausmą, kas itin praverstų siekiantiems kontroliuoti kūno svorį. Reguliarus skaidulų vartojimas taip pat gali sumažinti širdies ligų, diabeto ir tam tikrų virškinimo trakto problemų riziką.
Skaidulų gausu vaisiuose, daržovėse, ankštiniuose augaluose, riešutuose ir pilno grūdo produktuose. Įtraukus šiuos maisto produktus į kasdienį mitybos racioną, galima pagerinti virškinimo procesą ir užtikrinti bendrą organizmo gerovę.