Grožio akademija

Siaučiant žvarbesniems orams, priminimas – pasitikrinkite, ko trūksta jūsų kosmetinėje

Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Jurgita Jankauskienė įspėja, kad šaltukas, vėjas ar krituliai – tikras iššūkis odai. Veikiama šių išorinių veiksnių oda dažniau sausėja ir pamažu praranda elastingumą, tad ekspertė paaiškina, kas turėtų atsirasti kiekvieno odos tipo savininko kosmetinėje.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 235 PERŽIŪROS

Pirties nauda organizmui: vaistininkė įvardijo, kaip kūną veikia karštis

Pirtis nuo seno buvo neatsiejama daugybės lietuvių gyvenimo dalis – čia žmonės ne tik prausdavosi, bet ir atlikdavo įvairiausius ritualus prieš vestuves ar krikštynas, maudydavo mirusiuosius, o moterys pirtyje net gimdydavo. Apie mitais apipintus procesus, kurie vyksta žmogaus organizme lankantis pirtyje ir kokį poveikį visa tai gali turėti sveikatai, pasakoja vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Laura Strašauskaitė.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 88 PERŽIŪROS

Pažiūrėkite į veidrodį: kokią žinią siunčia jūsų oda, plaukai ir nagai?

Švytinti oda, žvilgantys plaukai ir sveiki nagai – puikios žmogaus sveikatos būklės atspindys. „Camelia“ vaistininkės Živilės Kontautienės teigimu, pasiekti tokį rezultatą tikrai galima, tačiau reikia kruopščiai laikytis tam tikrų taisyklių. Vienos pagrindinių – tinkama mityba, užtikrinant organizmui būtinų vitaminų ir mikroelementų kiekį bei specialias funkcijas atliekanti, reikiamos sudėties kosmetika.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 49 PERŽIŪROS

Ką reikia žinoti apie nereguliarias menstruacijas perkopus į 40+

Įžengus į 5-ąją dešimtį moterims prasideda hormonų pokyčiai dėl kurių, daugiausiai dėl estrogenų kiekio sumažėjimo, galų gale nutrūksta menstruacijos. Dėl to pakinta prieš tai buvusių reguliarių menstruacijų ciklas, jos tampa nereguliarios, jas lydi stipresni į PMS panašūs simptomai. Apie laikotarpį tarp menstruacijų ir jų nutrūkimą dažniausiai kalbama nepakankamai.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 1007 PERŽIŪROS

Nemaloni šiltojo sezono problema – nagų grybelis: gydytoja patarė, kaip ją išspręsti

Nagų grybelis gali užklupti bet kuriuo sezonu, tačiau šios grybelinės infekcijos ypač sparčiai padaugėja pavasario ir vasaros sezonu. Susidūrę su šia infekcija, svarsto: kaip galima ja užsikrėsti, ar įmanoma išvengti, o užsikrėtus –  išgydyti? Juk dėl šios nemalonios problemos sumažėja pasitikėjimas savimi, o diskomfortas šiltuoju sezonu tikrai atsiranda. 

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 1046 PERŽIŪROS

Paakiai pasako daug daugiau nei galvojame – vien kremai problemų neišspręs

Ko gero, visiems yra tekę pažvelgus į veidrodį svarstyti, kaip užmaskuoti paburkusius ar patamsėjusius paakius. Anot „Camelia“ vaistininkės Virgilijos Bečelytės, oda atspindi, kaip jaučiamės, o ypač tai matosi plonoje paakių odoje – ji išduoda ne tik nemiegotas naktis, bet ir organų veiklos sutrikimus. Kaip to išvengti? 

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 808 PERŽIŪROS

Vasaros maudynės: kaip išlaikyti sveikus ir gražius plaukus leidžiant laiką paplūdimyje?

Vasara – daugelio mėgstamas sezonas kai dažniau lepina saulė, laisvas laikas leidžiamas gamtoje. Karštomis dienomis neretai žmones poilsiauja paplūdimiuose, o jūros ar ežero vanduo gali veikti negailestingai – jau rudenį dažnas skundžiasi suprastėjusia plaukų būkle, nušiurusiais plaukų galiukais. Rudenį dažnas negaili laiko bei investicijų, kad atstatytų per vasarą padarytą žalą. Vis dėlto vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Jurgita Jankauskienė primena, kad norint išvengti pasekmių grožiui reikėtų užbėgti įvykiams už akių ir tinkamai apsaugoti plaukus vasaros maudynių metu.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 178 PERŽIŪROS

Atvirų batelių sezonas: vaistininkė pataria, kaip vasarą išlaikyti sveikas ir gražias pėdas

Šiluma ir prasidedanti vasara keičia gyventojų įvaizdį. Jų garderobą užpildo plonų audinių apranga ir šiltojo sezono avalynė. Būtent vasaros metu dalis gyventojų susiduria su nemaloniomis nutrintų ar suskeldėjusių pėdų, skaudančių kojų nagų problemomis, kurios pradėjus avėti atvirus batelius tampa labiau matomos. Apie tai, kaip šių nemalonumų išvengti ir išlaikyti pėdas sveikas, pasakoja „Camelia“ vaistininkė Julija Aganauskaitė.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 504 PERŽIŪROS

Vaistininkė A. Krušnienė: moterys savo sveikata rūpinasi nepakankamai – 5 patarimai, kaip tai pakeisti

Gegužės 28-ąją minima Tarptautinė moterų sveikatos gerinimo diena. Tiesa, specialistai įsitikinę – kalbėti apie moterų sveikatos bėdas reikėtų tikrai dažniau nei kartą per metus. Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Asta Krušnienė dalijasi penkiais patarimais moterų sveikatai.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 170 PERŽIŪROS

Kaip sutaupyti puoselėjant grožį? Vaistininkė dalijasi patarimais

Atėjus pavasariui, daugelis pastebi žiemos padarinius – nusilpusią odą, plaukus ar nagus – ir ima ieškoti pagalbos. „Camelia“ vaistininkė Greta Šimkė sako, kad įvairių nusiskundimų turinčių pacientų sulaukia beveik kasdien. Ji pasakoja, ką pataria norintiems puoselėti savo išvaizdą, o tai darant dar ir sutaupyti.

label
comment 0 komentarai
remove_red_eye 118 PERŽIŪROS