Kalcis
- Tik internete
- -70% antram *
- JUODAI GERAS PASIŪLYMAS
- -70% antram *
- JUODAI GERAS PASIŪLYMAS
- Tik internete
- -70% antram *
- JUODAI GERAS PASIŪLYMAS
- -70% antram *
- JUODAI GERAS PASIŪLYMAS
- Tik internete
- -70% antram *
- JUODAI GERAS PASIŪLYMAS
- -70% antram *
- JUODAI GERAS PASIŪLYMAS
Kalcis - vienas svarbiausių organizmo mineralų, atliekantis esminį vaidmenį kaulų ir dantų sveikatai. Apie 99% organizmo kalcio kaupiama kauluose ir dantyse, kuris suteikia jiems stiprumo ir palaiko tinkamą struktūrą. Nuo vaikystės iki senatvės kalcis būtinas sveikiems kaulams. Pakankamas jo kiekis padeda išvengti osteoporozės, kuri silpnina kaulus ir didina lūžių riziką.
Kalcis atlieka ir kitas gyvybiškai svarbias funkcijas. Jis dalyvauja raumenų, įskaitant širdies raumens susitraukimuose, ir būtinas širdies ritmui palaikyti. Jis taip pat svarbus kraujo krešėjimo ir nervų signalų perdavimo procesams, užtikrinant sklandžią smegenų ir kūno veiklą.
Kalcis ypač svarbus vaikų ir paauglių augimo laikotarpiu, esant sparčiam kaulų augimui , užtikrinti tinkamą jų vystymąsi. Suaugusiems svarbu palaikyti pakankamą kalcio lygį, kad kaulų masė išliktų stipri ir tvirta. Nėščiosioms ir žindančioms moterims kalcio poreikis padidėja, nes jis reikalingas vaisiaus ir kūdikio kaulų vystymuisi.
Kalcį galima gauti iš įvairių maisto šaltinių, tokių kaip pieno produktai (pienas, sūris, jogurtas), žalios lapinės daržovės (špinatai, brokoliai), ankštiniai augalai, pupelės. Jei mitybos metu kalcio gaunama nepakankamai, gali būti rekomenduojami papildai.
Tinkamas kalcio kiekis yra būtinas sveikiems kaulams, raumenims ir nervų sistemai, todėl svarbu užtikrinti jo pakankamą suvartojimą visuose gyvenimo etapuose.